Home / Здоров'я / Вагітність і пологи / Як зберегти вагітність на ранніх термінах

Як зберегти вагітність на ранніх термінах

До третини випадків вагітність переривається на ранньому терміні. У статті розповідається, як зберегти вагітність  і чому важливо планувати її задовго.

Як зберегти вагітність. Причини раннього переривання вагітності

Як зберегти вагітність  на ранньому (до 20 тижнів) терміні – питання, актуальне для всіх жінок. Якщо вірити статистиці, то викиднем закінчуються не менше 30% випадків вагітності, і вина далеко не завжди лежить на зірваних матусь. На жаль, частіше природа просто бере своє – ми спостерігаємо в дії «природний відбір».

Які фактори найчастіше стають причиною викидня. Перерахуємо найпоширеніші з них:

недолік в організмі гормону прогестерону – його синтез після зачаття повинен збільшуватися, якщо ж відбувається гормональний збій, неминучі негативні наслідки;

погані зовнішні умови – у випадку з забрудненим навколишнім середовищем, агресивних мутагенних чинників (радіація, хімічне зараження і т. д.) негативний вплив на розвиток плода дуже ймовірно;

хвороби матері – при загрозі викидня вирішальним фактором може виступати ряд захворювань, починаючи з пневмонії, ангіни, гострого грипу, закінчуючи хламідіозом і т. д .;

резус-конфлікт – на жаль, в цьому випадку шансів зберегти вагітність на ранніх термінах найменший;

шкідливі звички матері.

На жаль, нерідко зберегти вагітність буває і зовсім не можливо, і на перший план постає відновлення жінки і її можливості повторного зачаття. Репродуктивна функція в більшості випадків відновлюється і після вагітності, що завмерла, а 70% відсотків викиднів на вкрай ранніх термінах і зовсім відбувається абсолютно непомітно для жінки і без наслідків.

Як зберегти вагітність. Способи збереження вагітності

Перед зачаттям майбутнім батькам потрібно пройти ретельне обстеження стану здоров’я. Обидва повинні повністю відмовитися від шкідливих звичок, стежити за харчуванням, обережно використовувати ліки, уникати стресових ситуацій. Але одного цього може не вистачити, і такі проблеми, як тонкий ендометрій або гіпертонус матки долаються тільки за допомогою лікарів.

Головне – після зачаття регулярно здавати аналізи і вести здоровий спосіб життя. При діагностуванні при високій ймовірності переривання вагітності доведеться лягати в стаціонар на лікування. Варіантів з перебуванням вдома при серйозних діагнозах немає. Залежно від конкретної  недуги, лікування буде включати прийом гормональних препаратів, уколи но-шпа, свічки. Обов’язковий постільний режим.

Головний спосіб, як зберегти вагітність  на ранньому (до 20 тижнів) терміні, – задовго до зачаття почати планування сім’ї. При здоровому способі життя ви не убезпечите себе від викидня повністю, але знизите його ймовірність.

Як зберегти вагітність. Навіщо потрібна молитва для вагітних?

Вагітність – найпрекрасніший стан жінки. Майбутня матуся дуже щаслива в очікуванні першої зустрічі з малям. Але жінку можуть відвідувати страхи, пов’язані з майбутніми пологами. Щоб жінці народити здорову дитину, допоможе віра в Бога. Для цього вагітній жінці необхідно читати молитви.

Духовне життя вагітної

Щоб жінці благополучно народити і виносити здорову дитину, дотримання одних рекомендацій лікаря мало, необхідно вести духовне життя, через молитви спілкуватися з Господом. Поки дитя перебуває в утробі, з матір’ю вони є одним цілим. І все, що відбувається з вагітною, передається малюкові фізично і духовно.

Дуже важливим фактором вагітності, що протікає є питання: дитина в сім’ї бажана чи ні. Народити дитину необхідно не тільки для продовження роду, але і щоб вона приносила щастя, радість та допомогу батькам своєю появою на світ. Як стверджує статистика, токсикоз мучить тих жінок, для яких поява малюка не принесе радості.

Під час вагітності необхідно налаштувати себе на позитивний лад. Поменше переживати, уникати стресових ситуацій, накручувати себе страшними історіями. Ваше завдання – народити здорову дитину.

Розмовляйте з малюком, уявляйте, як ви купаєте його і годуєте грудьми. Так ви зможете налаштуватися психологічно і уникнути страхів і хвилювань, пов’язаних з пологами і вихованням дитини. Молитва для вагітних допоможе вам знайти душевний спокій і зосередитися думками на народженні здорового малюка.

Ікони, які особливо повинна почитати майбутня мати:

Феодорівська ікона Божої Матері протегує народженню дітей в бездітних сім’ях і вихованню дітей;

Ікона праведних богоотців Іоакима і Анни, зображені на ній святі є батьками Богоматері;

молитви Іконі Преподобному Роману, який дарує дітей жінкам, які довго не могли завагітніти;

Ікона святої Параскеви П’ятниці допомагає в материнстві;

Ікона Божої Матері допоможе в родах- кращий супутник вагітної жінки;

Семистрільна Ікона допомагає вагітній в скрутну годину;

Ікона Споручниця грішних зцілює маленьких дітей.

Вагітній жінці та її чоловікові необхідно молитися кожен день. Молитовне зітхання дружини у час вагітності допоможе уникнути ускладнень при вагітності і пологах.

Часто чоловік і дружина у силу певних проблем зі здоров’ям не можуть зачати дитину. Хоч і сучасна медицина не стоїть на місці, але вона безсила, тому люди звертаються до Бога. Якщо у подружжя існують проблеми із зачаттям або був важкий перебіг попередніх вагітностей, то, по-перше необхідно повінчатися, якщо не проходили обряд раніше, а по-друге, зробити паломництво до святих місць: монастирів, мощей, ікон. Жінка, яка бажає завагітніти, повинна звертатися  до Пресвятої Богородиці. Молитися треба кожен день протягом дня, обов’язково слід сповідатися і отримати відпущення гріхів.

Допомога Божа

Дитина – це дар Божий, тому не тільки необхідно просити Господа легко виносити і народити дитину, але і дякувати за можливість стати матір’ю. Здоров’я дитини – найголовніше бажання будь-якої матері. Щира молитва здатна творити чудеса, так як віра в Бога. Під час вагітності жінка повинна молитися і жити духовним життям, щоб дитина в утробі духовно зміцнювалася і як би молилася разом з матір’ю.

Вагітній жінці необхідно читати молитви щодня, робити це потрібно вранці і ввечері, перед прогулянкою і сном перед відходом на роботу, до і після трапези. Щоранку пити святу воду і їсти просфору. Прагніть більше читати духовну літературу, особливо Новий Завіт. Відвідувати регулярно храм, сповідатися і причащатися ставити свічки за здоров’я та молитися біля ікон. Дотримуйтеся рекомендацій лікаря, поменше читайте лякаючу інформацію в інтернеті. Всі ці дії, а головне, віра в Господа допоможуть вам заспокоїтися, позбутися страхів і легко виносити дитину.

Через молитву ви спілкуєтеся з Богом, і неважливо, як ви будете це робити: своїми словами або по молитвослову, головне – подякувати Господу за все, що він вам подарував, а потім просити, чого ви хочете. В молитвах ви можете поскаржитися, поплакати і попросити.

Якщо ви щиро будете молитися, то Бог обов’язково вас почує і допоможе вам, виконавши ваше прохання.

Але важливо розуміти, що молитися необхідно не фарбам на дошці, а святому образу, який зображений на іконі. Молитва в храмі вище домашньої, оскільки церква – це місце особливої присутності Господа.

 Збереження вагітності

Часто жінка під час виношування дитини може зіткнутися з ускладненнями і загрозою переривання вагітності. Іноді лікарі можуть виявитися безсилі в збереженні вагітності. Але як жінці побороти тривогу і подолати психологічні труднощі? Необхідна молитва для вагітних, щоб звернутися до Святих з проханням про допомогу.

Молитися слід Пресвятій Богородиці, самнайвеличнішій святій, оскільки вона є Матір’ю Божою, і тільки вона здатна зрозуміти почуття матері. Жінка повинна просити Богородицю поклопотатися за неї перед Богом. Молитва в першу чергу заспокоїть майбутню матір, подарує душевну рівновагу і допоможе в збереженні життя малюка. Молитва вагітної жінки зміцнює душевний стан жінки і живить вірою душу малюка. У небезпечні періоди вагітності жінці варто молитися особливо ретельно і вдома, і в храмі.

Як зберегти вагітність молитвами

Духовні наставники навчають кожного, що неважливо, яка ікона буде перед обличчям молящого, не має значення який канон або акафіст будуть читати батьки, схилившись перед іконою, якому святому йти на уклін і просити про заступництво чи допомоги. Найголовніше – це щира віра в Божу милість і постійне перебування в молитві.

Більшість жінок ділиться своїм досвідом, кажучи про те, які вони читали молитви і підтверджують, що вони їм дуже допомогли. Для багатьох пар важка вагітність закінчилася благополучним результатом пологів. Святі отці вважають, що молитва здатна викликати особливу, незриму людському погляду силу. Всі люди заспокоюються, коли читають Святе Письмо. Молитва може втішити, дає віру в благополучне вирішення проблеми, тому вона має величезний вплив на результат важкої вагітності.

У церкві прийнято молитися подумки, про себе, своїми словами кажучи про заступництво і просячи допомоги. Однак існують також і спеціально складені молитви для майбутніх мам, як зберегти вагітність. У процесі читання молитви, жінка в положенні зміцнює цим свою віру, знаходить відсутню силу, що допомагає пережити всі труднощі і випробування, не втративши стійкості і віри.

Нижче представлено кілька варіантів подібних молитов для збереження вагітності, якими поділилися мами.

Молитва жінки при вагітності

Милостивий, Всемогутній Боже, сохранитель і Творець неба й землі, всіх земних створінь. Який промовив сам на всіх подружжя на цій землі своє благословення: ось спадщина від Всевишнього – діти, плід лона твого, нагорода від Тебе. Дякую, Боже, за те, що створив мене причетною до цього дару і благословення в подружньому стані. Молю Тебе, благослови дарований Тобою плід лона мого, наділи його Святим Духом Своїм, принеси в число коханих чад Своїх і зроби причетним до святих таїнств церкви улюбленого Сина, Ісуса Христа, Господа мого, щоб він очистився від ядоносного спадкового гріха, в якому був зачатий.

Господи Всемогутній!

Я і плід моєї утроби по єству суть чада гніву, але Ти, Отче наш, змилосердиться над усіма нами, покропи мій плід іссопом, обмий його, очисти, щоб біліший від снігу його відбілити. Збережи і зміцни його в утробі своїй до того часу, коли слід йому з’явитися на світ. Від Тебе, Всевишній, не схований був плід в утробі своїй коли він утворився. Твої руки змогли влаштувати це. Ти дав йому життя і дихання, і приглядання Твоє збереже його. Збережи мене від переляку і страху, від злого духа, який хотів пошкодити і зруйнувати справу рук Твоїх. Подаруй йому чисту душу, зроби так, щоб виросло його тіло здоровим і неоскверненим, зі здоровими цілими членами, а коли настане час, дозволь мені по Своїй милості. Подаруй мені силу й міць до народження, допоможи своєю всемогутністю і полегши  мої страждання, тому що це справа Твоя, чудотворна Твоя сила, милість і Твоє милосердя.

Пам’ятай про те слово, яке Ти говорив, Ти витягнув мене з утроби, я прихильна до Тебе від народження, від материнського лона, Ти мій Бог. Ти заспокоїв у грудях матері мене. Ти всемогутній і відаєш, зрячу нужду кожної людини.

Ти сказав, що дружина під час пологів терпить скорботу, оскільки прийшов її час. Господи! Заради Твого серцевого співчуття і виконання жалості серця Твого, молю, пішли полегшення скорботі моїй, яку Ти давно передбачав, зроби плід з утроби моєї, з живим здоровим тілом і освіченими, неушкодженими членами.

Отримую його Тобі, в Твої руки, батьківські обійми, в Твоє милосердя і милість даю його, Ісусе Христе, в Твої святі обійми, благослови плід лона мого, як благословив дітей, які приносили Тобі, коли говорив: «Відпустіть дітей і не суперечте приходити їм до Мене, оскільки таке Царство Небесне ».

Святий Отче! До Тебе приношу цей плід лона мого, поклади на нього Свою благодатну руку. Благослови його перед Святим Духом і освяти його, коли він прибуде в наш світ, блаженним, святим хрещенням. Зроби його новою подобою Твоєю, очисти і обмий Кров’ю Своєю, зроби його членом Свого храму, святої  християнської Церкви Твоєї, щоб його уста вимовляли хвалу Тобі, щоб він назавжди став чадом і спадкоємцем вічності, через гірке, святе страждання Твоє, смерть і святе ім’я твоє, Ісусе Христе.

Амінь.

Молитва Ісусу Христу про збереження вагітності

Всемогутній Господи, Творець всього невидимого і видимого! До сина улюбленого Божого, до Тебе прибігаємо ми, розумні створіння, оскільки Ти створив наш рід по особливій раді, з невичерпною мудрістю зробивши наше тіло з цієї землі, вдихнувши в нього людську душу, душу від Свого Духа, щоб ми стали подобою Твоєю. І хоча з волі Твоєї було створити нас як ангелів відразу, тільки б Ти побажав, однак за мудрістю Твоєю було  завгодно, щоб в установленому порядку шлюбу, через чоловіка і дружину, тривав рід людський. Ти забажав благословити людей, щоб вони множилися і росли, наповнюючи не тільки землю собою, а й ангельські сонми. Отче і Боже! Хай буде навіки-повіку прославляти Господнє Твоє ім’я, за все, що Ти зробив для нас!

Дякую тобі, Господи, за Твоє милосердя, що не тільки я пішла від чудотворного творіння Твого і поповнюю число людей, а й що удостоєна була плодом утроби своєї. Це Ти, Твій дар, Отче тіла і духу! Звертаюся тому до Тебе і молю смиренно через усе те допомоги і милості, щоб те, що в мені дано твоєю силою, збереглося і призвело до народження.

Я знаю, Боже, що я не у владі і не в силах обирати свій людський шлях, ми занадто схильні до падіння, не можемо оминути всіх мереж, які розставляє злий дух з ласки Твоєї,  не можемо уникнути злополуччя, яке шле нам наша легковажність. Твоя мудрість – безмежна, все буде так, як Ти побажаєш, збережи від будь-яких напастей.

Я, великий і милосердний Отче наш, дав у Твої руки себе в моїй печалі, молю, щоб ти змилосердився і зберіг від усякого страждання. Пішли чоловікові милому моєму і мені відраду, Владика радості життя! Щоб, після Твого благословення, поклонялися Тобі від усього серця і служили з радісним духом. Я не хочу втратити те, що Ти наклав на весь наш рід, наказуючи в хворобі народити чадо. Я смиренно прошу допомоги перенести всі страждання і пішли благополучне вирішення. Якщо почуєш Ти мою молитву і пішлеш нам гарне і здорове дитя, клянемося привести його до Тебе знову і присвятити служінню Твоєму, щоб зміцнився для нашого насіння милосердним Отцем і Богом, клянемося бути Тобі завжди вірними слугами з дитиною нашоюм.

Почуй, милосердний Господи, молитву Твоєї раби, виконай молитву мого серця, заради нашого Спасителя, Ісуса Христа, який втілився заради нас, перебуваючи нині з Тобою і Духом Святим, щоб правити в вічності.

Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці про збереження вагітності

О, Пресвята Божа Мати, помилуй мене, Твою рабу, прийди до мене на підмогу в годину небезпек і хвороб моїх, з якими народжують свої чада всі бідні нащадки Єви. Згадай, Благословенна Матір Божа, з якою любов’ю і радістю йшла Ти поспішно в країну гірську, щоб відвідати Свою сродницю Елисавету в пору її вагітності, яку чудову дію Твоє благодатне відвідування справило на матір і на дитину. Даруй мені по Своєму невичерпного благословення вирішитися благополучно від тягаря, подаруй мені благодать, щоб дитина, яка покоїться під моїм серцем, прийшла в цей світ, подібно до Івана, святого немовляти, поклоняючись Господу нашому, Божественному Спасителю, який з любові до людини, і Сам був колись немовлям.

Велика радість, якою було переповнене Твоє незаймане серце про погляд на Твого новонародженого Сина, Ісуса Христа, та потішить скорботу, яка належить мені серед хвороби народження. Життя всього світу, мій Спаситель, якого Ти народила, та врятує рабу свою від смерті, яка присікає багатьох матерів в день дозволу і причте плід моєї утроби до числа Богом обраних. Почуй, Богородиця, смиренні  мої благання і зглянься на бідну грішницю Свою, оком Твоїм благодаті. Не посором сподівання мої на велике милосердя Твоє і осени мене, Цілителько, Божа Матір, щоб сподобилася і я випробувати на собі, що Ти – милосердна Мати, щоб я прославила Твою благодать, що рятуєш  всіх від хвороби і скорботи, які не спростовують молитви грішників.

Амінь.

Молитви під час пологів

Годинник цокає, і до першої зустрічі з малюком залишилося зовсім небагато часу. Будь-яку жінку перед майбутніми пологами може огорнути страх. Це цілком нормальна реакція організму, особливо якщо пологи є першими. Захистити себе від переживань і побороти погані емоції допоможе віра в Господа і молитви. Перед поїздкою до лікарні сходіть до церкви, щоб отримати благословення у священика на благополучне народження, а також замовити молебень. По можливості пройдіть причастя, очистіть свої думки і сподівайтеся на краще.

Найсильнішими є молитви до Пресвятої Богородиці, оскільки саме вона – головна заступниця жінок у всьому. Жінки, які щиро про що-небудь просять її, вона обов’язково допомагає їм. Божій Матері самій довелося випробувати муки пологів, тому вона всіма силами намагається допомагати слабкій статі. Молитися слід невпинно перед самими пологами. Пам’ятайте, що Всевишній вам допоможе, ви не самотні.


Check Also

Що таке коронавірус – ознаки захворювання, ефективні рекомендації

Коронавіруси – це родина  вірусів, які можуть викликати звичайну застуду, важкий гострий респіраторний синдром (SARS) …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *