Home / Кулінаріні рецепти / Італійська кухня / Як приготувати шампіньйони – рецепти

Як приготувати шампіньйони – рецепти

Як приготувати шампіньйони мариновані

Незважаючи на простий процес приготування, який не вимагає ні особливих знань, ні великого кулінарного досвіду, така закуска буде добре виглядати на святковому столі і, безсумнівно, порадує гостей. Для страви вибираємо цілі, красиві і досить великі гриби. Майонез при бажанні замінюємо сметаною. Подаємо закуску на листках салату, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.

Як приготувати шампіньйони – інгредієнти

шампіньйони – 1,5 кг;

майонез – 5 столових ложечок;

спеції (за смаком вибираємо, можна взяти приправу для курки);

мускатний горіх, перець, сіль.

Як приготувати шампіньйони – спосіб приготування

Гриби промиваємо під холодною водичкою, викладаємо на рушник, даємо трохи обсохнути.

Додаємо майонез, перчик, мускатний горіх, спеції за смаком. Перемішуємо, залишаємо маринуватися на 3 години.

Мариновані шампіньйони викладаємо в пакет для запікання, кінці надійно скріплюємо.

Запікаємо в духовці (200 ° С) 30 хв. Якщо хочете отримати рум’яніскоринки, то запікаємо довше і в кінці приготування пакет видаляємо.

Як приготувати шампіньйони з сиром в сметані в духовці

Ці апетитні шампіньйони стануть прекрасною закускою, адже поєднання грибочків і сиру – це завжди дуже смачний і безпрограшний варіант. Щоб страва стала більш привабливою, викладіть готові шампіньйони на листя салату, прикрасьте зеленню і нарізаними овочами. Гарячу закуску з грибів потрібно подавати відразу ж, а самі шампіньйони з’їдати не розрізаючи, цілком, щоб ароматний сік не вилився на тарілку.

Як приготувати шампіньйони – рецепти 2

Як приготувати шампіньйони – інгредієнти

шампіньйони – 1 кг;

сир – 300 г;

сметанка – 6 столових ложечок;

олія рослинна – для смаження;

кріп – пучок;

сіль, перчик.

Як приготувати шампіньйони – спосіб приготування

Шампіньйони промиваємо, видаляючи все забруднення, просушують. Ніжки відокремлюємо від капелюшків і нарізаємо дрібними шматочками.

Кріп дрібно рубаємо.

Подрібнені гриби перекладаємо в окрему ємність, додаємо порізаний кріп, сметану, сіль, перець. Інгредієнти перемішуємо. Отриманою масою фаршируємо капелюшки шампіньйонів.

Сир натираємо на тертці.

Деко змащуємо олією, викладаємо фаршировані гриби, посипаємо сиром.

Запікаємо в духовці (180 ° С) 30 хв.

Тепер ви знаєте, як приготувати шампіньйони  в духовці. Приємного апетиту!

Шампіньйони – універсальні гриби, популярні в усьому світі, вони зустрічаються в національних кухнях багатьох народів. Це не дивно, адже гриби просто вирощуються і легко готуються. Зробити смачну закуску або повноцінну страву із запропонованих рецептів не складе особливих труднощів, і з таким завданням впорається навіть починаюча господиня. Про те, як смачно приготувати шампіньйони в духовці, розкажуть досвідчені кулінари:

Смак грибів можна посилити, якщо в страву додати такі інгредієнти, як чебрець, мускатний горіх, часник, чорний перець, паприку, цибулю, сметану, вершки або майонез.

Гриби складно засвоюються організмом, тому не варто занадто зловживати стравами з цього продукту. Особливо небажано пропонувати страви з шампіньйонів маленьким дітям.

Шампіньйони дуже швидко темніють в нарізаному вигляді, тому їх відразу потрібно використовувати.

Фаршировані гриби можна готувати з різними начинками. Спробуйте в якості фаршу використовувати відварене куряче філе і сир; обсмажені морквину і цибульку; дрібненько порізаний бекон і сир; часник, зелень, сметану і сир.

Правильно вибирайте продукт. Для приготування страви підійдуть тільки свіжі, пружні гриби. Зазвичай вони білого кольору або трохи рожеві. Наявність різного роду темних плям на капелюшках шампіньйонів – ознака залежаного продукту. Від покупки таких грибів краще відмовитися.

Свіжі шампіньйони мають грибний запах, а ті, які лежать на магазинних полицях вже давно, не мають аромату або їх запах не зовсім приємний. Такі гриби купувати небезпечно: в них можуть розвиватися шкідливі бактерії.

Якщо ви дотримуєтеся дієтичного харчування, то замініть майонез в рецептах на сметану або вершки.


Check Also

Новорічне меню на 2021 рік. Корисна підбірка страв

Хочете застілля на Новий рік придумувати в останній момент? Чому не можна заздалегідь продумати і …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *