Home / Кулінаріні рецепти / Італійська кухня / Як приготувати шампіньйони – рецепти

Як приготувати шампіньйони – рецепти

Паралельно з обробкою грибів необхідно розігріти олію на сковороді до стану кипіння. За допомогою ложки потрібно буде дістати гриби з клярупо одному, а потім опустити їх в киплячу олію. Смажити гриби слід з двох сторінок 5 – 7 хв. поки не з’явиться рум’яна скоринка.

Подавати шампіньйони до столу рекомендується з різними соусами. Зокрема, до них прекрасно підійде соус зі сметани і майонезу в пропорції 1: 1, з якими змішують три головки часничку, пропущені через прес, і дрібно посічену зелень кропу і петрушки. Існують різновиди рецептів приготування цієї страви, в яких вона подається разом з соєвим соусом.

Шампіньйони в духовці – готуємо грибні шедеври на будь-який урочистий випадок

 Шампіньйони в духовці – один з популярних способів приготування цих грибів, відомих своїми корисними властивостями і прекрасними смаковими якостями. У цьому продукті є не тільки повний набір амінокислот і мікроелементів, необхідних організму, але і безліч вітамінів, що стимулюють мозкову діяльність. При цьому шампіньйони вважаються низькокалорійним продуктом: 100 г грибів містять всього 30 ккал.

Готувати шампіньйони в духовці можна різними способами. Прекрасний варіант як приготувати шампіньйони – фарширувати капелюшки різними начинками і запікати зі всілякими соусами. Така страва стане хорошою закускою на урочистому заході. Якщо намічається святкове застілля і перед вами стоїть завдання здивувати гостей, то приготуйте жюльєн з сиром або зробіть ефектну запіканку з грибочків і овочів. Для романтичної вечері підійдуть ароматні шашлички з шампіньйонів, нанизаних на шпажки. Близькі, безсумнівно, оцінять печеня в горщиках, приготоване з грибами, овочами і спеціями.

Як бачимо, способів смачно запекти шампіньйони в духовці існує безліч. Велика розмаїтість кулінарних рецептів з цих грибів пояснюється в першу чергу ідеальною сполучуваністю шампіньйонів з багатьма продуктами: сиром, сметаною, вершками, куркою, майонезом, різними овочами, спеціями і прянощами.

Готувати в духовці краще зрілі шампіньйони. Вони досить ароматні і смачні. Великі гриби добре підходять для запікання, тоді як дрібні шампіньйони або середнього розміру можна нарізати і готувати під сметаною, майонезом або іншими соусами.

Відмінна закуска для святкового столу і гарне доповнення до повсякденної вечері. Приготовану страву можна використовувати в якості смачної гарячої закуски, якщо викласти шампіньйони на загальну страву. Якщо ж подати його з картопляним пюре або овочами на гарнір, то вийде чудова друга страва. Чим дрібніші гриби ви візьмете, тим смачніша і вишуканіша вийде страва.

Як приготувати шампіньйони – інгредієнти

шампіньйони – 12 шт.;

майонез – 2 столових ложечки;

цибулька – 1 шт.;

сир – 100 г;

олія рослинна – 1 столова ложечка;

сіль, перець;

зелень – за бажанням.

Як приготувати шампіньйони – спосіб приготування

Шампіньйони очищаємо, відокремлюємо ніжки грибів від капелюшків. Ніжки подрібнюємо.

Цибулю очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками.

Капелюшки шампіньйонів відварюємо в підсоленій водичці  5 хв.

Цибулю обсмажуємо до напівготовності в олії.

Додаємо подрібнені ніжки грибів, сіль, перець, масу перемішуємо, смажимо до повної готовності інгредієнтів.

Зварені гриби відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина.

Сир натираємо на крупній тертці.

Подрібнені шампіньйони з’єднуємо з сиром, додаємо майонез, перемішуємо. Це начинка для грибів.

Грибні капелюшки наповнюємо отриманою начинкою.

Фаршировані шампіньйони поміщаємо на деко. Випікаємо в духовці (200 ° С) 15 хв.

Як приготувати шампіньйони з картоплею, запечені в духовці

Якщо хочеться побалувати близьких чимось особливим, то приготуйте цю дуже просту страву, яка має яскраво виражений вершковий смак і пікантну грибну нотку. Сметана робить страву більш ніжною, а картопля – ситною. Така страва стане хорошою альтернативою звичному гарніру з відвареної картоплі або картопляного пюре. Гриби можна вибрати будь-які. Ми взяли свіжі шампіньйони.

Як приготувати  шампіньйони – інгредієнти

1 – картопля кг;

шампіньйони – 500 г;

сметана – 250 мл;

молочко – 250 мл;

цибуля – 2 шт.;

сіль, перчик;

паприка, мускатний горіх – за смаком;

часник –  4 зубчики;

масло вершкове – 50 г;

свіжа зелень.

Як приготувати шампіньйони – спосіб приготування

Цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо у вершковому маслі до м’якості.

Шампіньйони нарізаємо пластинками, додаємо до цибулі, все разом готуємо 10 хв. Солимо, перчимо, додаємо паприку, мускатний горіх, подрібнений часник. Інгредієнти перемішуємо.

В окремій мисці з’єднуємо сметану і молочко, перемішуємо до однорідності. Отриманий соус виливаємо на сковороду з грибочками. Тушкуємо кілька хвилин.

Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо кружальцями.

Форму змащуємо вершковим маслом, щільним рядом викладаємо картоплю, трохи солимо.

Зверху картоплю заливаємо масою з грибів. Форму накриваємо листом фольги.

Запікаємо в духовці (200 ° С) 30 хв. Потім фольгу видаляємо, запікаємо ще 15 хв.

Подаємо як самостійну страву або гарнір. Прикрашаємо зеленню, подаємо зі свіжими або маринованими овочами, наприклад помідорами.


Check Also

Новорічне меню на 2021 рік. Корисна підбірка страв

Хочете застілля на Новий рік придумувати в останній момент? Чому не можна заздалегідь продумати і …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *