Home / Кулінаріні рецепти / Італійська кухня / Як приготувати шампіньйони – рецепти

Як приготувати шампіньйони – рецепти

Гриби – це добавка, яка може бути корисна в багатьох стравах. Незалежно від того, чи хочете ви спекти піцу, облагородити запіканку або смажену картоплю, приготувати гриби може бути складніше, ніж ви думаєте. Далі ви дізнаєтесь, як приготувати шампіньйони  легко, які завжди будуть ніжними і соковитими.

Як приготувати шампіньйони

Як приготувати шампіньйони – рецептиГриби вносять в страву свій смак і аромат. Не важливо – готуємо ми перші страви або другі. Проте, слід готувати їх потрібно вміло, щоб вони зберегли м’яку і соковиту текстуру. Ключовим питанням є повільне обсмажування або варіння поки не звільниться сік, що міститься в грибах. Це найкраще робити на великій сковороді, таким чином, щоб всі гриби були розташовані тонким шаром, щоб максимізувати їх контакт з нагрітою поверхнею. Краще використовувати масивну чавунну сковороду. При приготуванні шампіньйонів ви повинні чути ніжне шипіння. Це означає, що сковорода розігріта настільки, що дозволяє швидко випаровувати вологу. Якщо ви не чуєте шипіння, відрегулюйте жар до належного рівня. Це було введення. Тепер давайте перейдемо до деталей приготування шампіньйонів.

Очистіть гриби, витираючи бруд паперовим рушником або швидко промиваючи шампіньйони під холодною водичкою. Розріжте їх на шматочки або кубики, в залежності від того, яка форма потрібна для страви.

У сковороді, поставленої на середній вогонь, розігрійте оливкову олію і кілька столових ложечок олії вершкової. Покладіть потім гриби і додайте дрібку солі. Все добре перемішайте, щоб всі шматочки шампіньйонів були рівномірно покриті олією. Підсмажуйте гриби 1-2 хвилинки, постійно помішуючи, поки вони пустять сік.

 

Гриби виглядають як і раніше білими, але поверхня їх блищить через вологість. Деяка кількість грибного соку також збереться в нижній частині сковороди.

Продовжуйте готувати шампіньйони на середньому вогні, час від часу помішуючи. Готуйте гриби, поки весь сік не випарується, і грибочки не почнуть темніти, приймаючи золотисто-коричневий колір. Це повинно зайняти 5-8 хв.

Як приготувати шампіньйони в клярі

Несподіваний прихід гостей може застати зненацька, і господині потрібно буде якомога швидше приготувати частування для візитерів. Одна з найсмачніших страв, яку можна приготувати в лічені хвилинки – шампіньйони в клярі. Ніжний смак грибів сподобається навіть найдосвідченішому гурману.

Як приготувати шампіньйони в клярі – швидко і смачно

Печериці в клярі відносяться до тієї категорії закусок, які не втрачають свого смаку, будучи холодними. В незалежності від того, як приготувати шампіньйони  консервовані або сирі, створюється страва, яка буде мати чудовий смак. Однак тут є свій нюанс: при використанні сирих шампіньйонів їх потрібно спочатку відварити.

Як приготувати шампіньйони – рецепти 3Варити очищені шампіньйони рекомендується в злегка підсоленій водичці протягом десяти хвилинок. На кілограм грибів знадобиться п’ять літрів водички.

Як приготувати шампіньйони – рецепт

Щоб приготувати вишукану страву з шампіньйонів в клярі, знадобиться: 0,5 кг грибочків (сирих або консервованих), рослинна олія,  півсклянки молочка, три чверті склянки борошна, два яйця, 100 грамів сиру твердого сорту, а також половина чайної ложечки солі.

Для приготування кляру знадобиться замісити тісто, що складається з яєць, борошна, молочка, і тертого сиру. Також в нього необхідно додати сіль. У підсумку, тісто вийде досить рідким. Його можна залишити на кілька хвилинок відпочити, а в цей час зайнятися безпосередньою обробкою шампіньйонів.

У тому випадку, якщо використовуються консервовані шампіньйони, вміст банки слід вилити в чашу, так гриби будуть довше перебувати в соку і зможуть зберегти смакові якості. Шампіньйони слід помістити в кляр і гарненько обваляти в тісті.

Необхідно, щоб тісто покривало кожен гриб повністю.


Check Also

Новорічне меню на 2021 рік. Корисна підбірка страв

Хочете застілля на Новий рік придумувати в останній момент? Чому не можна заздалегідь продумати і …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *