Home / Здоров'я / Очищення організму – ефективними методиками

Очищення організму – ефективними методиками

Багато хто знає і розуміє наскільки необхідно буває для людського організму елементарне очищення. Але далеко не всі розуміють, що насправді далеко не всі методики очищення і виведення шлаків і токсинів однаково ефективні. У нашій публікації нам хотілося б поговорити саме про найбільш ефективні і по справжньому необхідні для більшості з нас методик очищення організму  людини від безлічі токсинів.

Очищення організму

Очищення організму – ефективними методиками

Взагалі потрібно розуміти, що щодня кожна нормальна людина вимушено стикається з неймовірно, воістину величезною кількістю дійсно різноманітних (не схожих одна на одну) шкідливих речовин, що потрапляють в наш організм разом з їжею, з водичкою, з тими чи іншими лікарськими засобами, через шкірні покриви, а також просто з вдихуваним постійно повітрям.

Не можна не помітити, що до певного часового моменту сам людський організм цілком здатний найприроднішим чином позбавлятися (повністю виводити) від переважної більшості шкідливих речовин, проте якщо надходження таких речовин (токсинів) значно збільшується, організму просто стає вкрай складно з ними повноцінно справлятися.

Як результат цього процесу шлаки і токсини роками можуть відкладатися і навіть накопичуватися в різного роду тканинах або в органах. Як висновок зауважимо, що повноцінне очищення організму від численних токсинів буває гостро необхідне практично кожному (навіть вважаючою себе повністю здоровою) людиною. А все тому, що деякі з таких накопичених токсичних речовин можуть заподіювати величезну шкоду здоров’ю.

Більш того при надмірно високій концентрації (при занадто тривалому або занадто інтенсивному накопиченні ці речовини здатні викликати в організмі найрізноманітніші, часто дуже небезпечні захворювання.

Очищення організму. Головні ознаки та симптоматика інтоксикації організму людини

Первинно важливо розуміти, що сильна інтоксикація організму людини може проявлятися цілою низкою неприємних часто хворобливих симптомів або синдромів, які найчастіше буває вкрай складно просто ігнорувати. Першою ознакою зашлакованості різних тканин і органів людини можна вважати підвищену його стомлюваність і навіть синдром хронічної втоми. Але, на жаль, на цьому етапі мало хто з людей дійсно звертає на це увагу.

Потім у людини можуть виникати такі неприємні порушення в роботі нервової системи як неприємна тривожність, розвиток депресії, слабкість концентрації уваги і подальше ослаблення пам’яті. Крім того, при підвищеному токсичному навантаженні на організм у людини може істотно страждати ендокринна система і також система імунного захисту.

При ще більшому забрудненні (зашлакованості) організму у хворих може порушуватись травлення, можуть виникати різного роду серцеві захворювання, найчастіше такі пацієнти страждають від недостатності функцій життєво важливих органів наприклад печінки або нирок. Крім того, у таких пацієнтів помітно зростає ризик подальшого виникнення ракових пухлин.

Важливо розуміти, що правильно проведене очищення організму всіх його куточків дозволяє пацієнтові позбутися від безлічі різних патологічних симптомів і синдромів. Перш за все мова йде про симптоматику систематичної інтоксикації організму яка проявляється:

Сильними головними болями.

Різким недоліком сил і навіть хронічною втомою.

Досить різким погіршенням колишніх розумових здібностей.

Утворенням землистого кольору обличчя.

Виникненням неприємних темних кругів під очима.

Раптовим випаданням волосся.

Численними вугровими висипаннями.

Особливу загрозу в сенсі забруднення організму можуть нести різного роду, забруднені продукти, які ми вживаємо в їжу. Йдеться, перш за все, про продукти харчування, які мають в своєму складі ті чи інші небезпечні речовини, скажімо, гормони, різні пестициди ті ж транс-жири та ін.

До речі сказати, саме останні в воістину величезній кількості містяться в таких продуктах як чіпси, сухарики, майонез, маргарин, різні торти або тістечка. Вміщені в цих продуктах трансжирні кислоти вкрай негативно можуть впливати на клітинні мембрани, тим самим постійно збільшуючи ризики виникнення різних найнебезпечніших захворювань.

Вважається, що при дисбалансі в організмі жирних кислот у пацієнта може порушуватися увага, може з’являтися сильна дратівливість, часто може різко знижуватися імунітет, різко погіршуватися стан здоров’я волосся або нігтів. Власне, тому нам здається, що немає гострої необхідності зайвий раз говорити, наскільки важливо для здоров’я людини повноцінне очищення його організму від численних токсинів або шлаків.

Кілька рекомендацій щодо правильного очищення організму

На сьогоднішній день існує чимало різних методик, що дозволяють привести організм в порядок, однак правильно проведене очищення організму зазвичай передбачає отримання деяких спеціальних знань, здійснення і точне дотримання певних медичних рекомендацій. На жаль, в іншому випадку замість користі подібного роду очищення організму може завдати лише шкоди організму.

Більшість практикуючих лікарів радять проводити очисні процедури навесні, хоча перед цим рекомендується детально проконсультуватися з досвідченим фахівцем. Сьогодні існує надзвичайно багато методів для очищення організму, але найголовнішим правилом, характерним для всіх існуючих методик очищення вважається регулярне вживання в їжу по справжньому чистої питної водички.

Мінімальна добова норма для щоденного вживання – це два літри сирої, але обов’язково чистої водиці. При цьому пити водичку протягом дня слід певним чином. А саме по склянці за півгодини до майбутньої трапези або ж дві або навіть три години після прийому їжі. Певну (менше половини) частину водички медики дозволяють замінити зеленим чаєм, обов’язково не солодким, який здатний покращувати роботу кишечника.

Очищення організму водичкою

До речі сказати, саме зелений чай, крім іншого, здатний нормалізувати обмін речовин в організмі і очищає його від шлаків. Також медики дозволяють вживати свіжі соки, але при розведенні їх водичкою (бажано в пропорціях один до одного). На жаль, в іншому випадку, соки виявляються абсолютно непотрібними для травлення.

Після того як людина почне пити водичку в достатній кількості щодня така людина може практично відразу ж помітити покращення загального свого самопочуття. Іншим відомим методом очищення організму – можна назвати чистку травами. Наприклад, мова йде про використання ромашкового або м’ятного чаю, який допомагає поліпшити роботу кишечника і крім того чудово заспокоює нерви.

Така трава, яку медики називають солянка холмова при регулярному її вживанні може запобігати утворенню каменів як в печінці, так і в нирках. Крім того, дана трава постачає калієм наше серце. Проте, вживати настої з цією травою слід з максимальною обережністю, оскільки при одночасному її прийомі з деякими сильнодіючими лікарськими засобами або ж з алкоголем трава солянки пагорбової може навпаки сприяти більшій інтоксикації.

Очищення організму солянкою пагорбовою

Не можна не відзначити, що під час очищення організму  строго обов’язкова повна відмова від тваринних жирів, особливо майонезу, ковбасних виробів, від всіх копченостей, будь-якого типу фастфуда, від алкоголю і також від розчинної кави. Крім того, бажано також не вживати грибів, оскільки ці продукти вважаються зайвим навантаженням для нашого організму.

Ну і, звичайно, крім неприйнятних для вживання продуктів існують також харчові продукти, які, скоріше навпаки, слід обов’язково включати в повсякденний раціон. До таких продуктів відносять: висівки, кабачки або патисони, однозначно баклажани, будь-які з фруктів. Слід обов’язково включати в повсякденний раціон харчування рослинні масла, вироблені за методикою холодного віджиму.

Виявляється, настільки проста зміна в звичному образі харчування на користь правильної рослинної їжі може дати конкретній людині воістину величезні можливості щодо очищення його організму. Адже вся справа в даному випадку в тій корисній клітковині, яка міститься в більшості овочів і фруктів.

Очищення організму овочами та фруктами

Важливо розуміти, що сама по собі клітковина не є необхідним поживним елементом, оскільки в кишечнику вона в принципі не перетравлюється, однак за рахунок все тієї ж клітковини може істотно поліпшуватися перистальтика нашого кишечника, це допомагає повноцінному формуванню калових мас і прискоренню процесів виведення різних відходів нашої життєдіяльності.

Як відбувається повне очищення організму?

Як ми вже обмовилися, один раз за рік, причому краще саме в весняний часовий період, рекомендується проведення комплексного (повного) очищення нашого організму. Далі ми зможемо представити кілька досить ефективних і цілком прийнятних за всіма параметрами способів для очищення організму, які, до речі сказати, практично не мають серйозних протипоказань.

До таких методик очищення, перш за все, відносяться:

Методика щоденного вживання в їжу попередньо пророщених зерен пшениці, які прекрасно допомагають у налагодженні роботи наших внутрішніх органів – перш за все, підшлункової залози, також печінки і всього кишечника. Крім того, дана методика дозволяє істотно зміцнити імунітет, з легкістю впоратися з весняним авітамінозом або ж з можливою алергією.

Не можна не сказати, що для цієї методики очищення організму  можуть підійти не тільки зерна пшениці, це також можуть бути насіння гречки, гарбуза, звичайно ж, сої або сочевиці. Вибране насіння попередньо необхідно ретельно промити, потім висипати на дно емальованого або скляного посуду, а після цього залити водичкою, обов’язково не вище рівня самих зерен. Далі вологі зерна слід поставити в не дуже темне і обов’язково тепленьке місце.

Очищення організму пророщеними зернами пшениці

Важливо сказати, що залите насіння слід щодня перемішувати щоб уникнути розвитку прілості, також їх потрібно щодня перевіряти на предмет зволоженості. І ось, коли через двадцять або навіть двадцять п’ять днів, вибрані вами насіння зможуть прорости, їх знову необхідно буде ретельно промити і просушити на рушничку.

Такі пророщені зерна можна буде вживати у вигляді звичайного гарніру до м’яса або ж просто додавати в різні салати, в йогурти або в каші. Потрібно розуміти, що цей, здавалося б, простий продукт виявляється неймовірно корисним, а їсти його можна цілий рік, однак у дозах не більше 50-ти максимум 100-а грам в день.

Методика вживання в їжу пшеничних висівок. Хочеться відразу сказати, що пшеничні висівки слід вживати в їжу як мінімум протягом одного місяця. Бажано робити це вранці і натщесерце з добавлянням кефіру, також можна вживати висівки ввечері безпосередньо перед самим відходом до сну.

Пропорції приготування цього продукту повинні бути такими: на десять повних столових ложечок пшеничних висівок доведеться додати не більше однієї склянки обраного вами кисломолочного продукту, кефіру, ряжанки чи йогурту.

Методика вживання в їжу активованого вугілля. Ця методика максимально проста – необхідно як мінімум протягом двох тижнів щодня, по три рази на добу безпосередньо перед прийомом їжі випивати до десяти таблеток вугілля, обов’язково запиваючи таблетки склянкою звичайної очищеної водички.

Основні протипоказання до проведення процедур для очищення організму

Дуже важливо помітити, що незважаючи на величезну кількість користі від процедур, при яких відбувається повне очищення організму, будь-якого типу чистка наших органів і систем, має кілька певних протипоказань. Первинно зауважимо, що абсолютна заборона на проведення будь-якого роду очисних процедур необхідний у випадках, коли у пацієнта є в анамнезі:

Будь-які етіології злоякісного новоутворення.

Різного роду генетичні патології або аномалії розвитку.

Туберкульоз в його активній стадії.

Різні судомні стани (і перш за все епілепсії).

При вагітності та годуванні малюка грудьми (період лактації).

Значні виснаження організму.

Різке патологічне зниження імунної захисту організму.

Важливо розуміти, що при наявності тих чи інших хронічних захворювань або ж відразу після перенесеної гострої форми хвороби, перед тим як приступити до процедури очищення організму, людині необхідно строго в обов’язковому порядку детально проконсультуватися щодо обраної процедури очищення з досвідченим фахівцем. Не можна не усвідомлювати, що в іншому випадку (при застосуванні методик очистки без консультації медиків) людина може завдати істотної шкоди власному організму і лише погіршити ситуацію.

Поради та рекомендації щодо правильного очищення організму

Завжди слід намагатися максимально правильно і точно поєднувати різні з методик очистки організму з основним (можливо прийнятим) курсом лікування, оскільки фармакологічні властивості певних препаратів, які призначаються одночасно з тими чи іншими очисними процедурами, цілком можуть вести до найсумніших наслідків. І значить ми в черговий раз повторимося що всі подібні нюанси обов’язково слід погоджувати з лікарем.

Категорично неприпустимо забувати, що проведення очищення організму  методиками з використанням різних кислот (наприклад, кислоти з соку лимона або деяких овочів) зазвичай абсолютно протипоказано при наявності в анамнезі пацієнта виразкової хвороби з ураженням дванадцятипалої кишки, або самого шлунка.

Більшість методик для очищення організму є процедури, при яких, відбувається втручання в звичну життєдіяльність організму. А це означає, що при таких процедурах особливо важливо намагатися завжди враховувати загальний стан і вік конкретної людини. З максимальною обережністю повинні підбиратися зсоби для очищення організму  літніх людей, маленьких дітей або підлітків.

Категорично заборонено використовувати будь-який з методів очищення організму просто «за компанію», тому що його обрала подружка або знайома. Буквально всі заходи, пов’язані з очищенням організму повинні призначатися, дозуватися і постійно контролюватися досвідченим лікарем.


Check Also

Що таке коронавірус – ознаки захворювання, ефективні рекомендації

Коронавіруси – це родина  вірусів, які можуть викликати звичайну застуду, важкий гострий респіраторний синдром (SARS) …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *