Home / Здоров'я / Ехінацея настойка: застосування і користь

Ехінацея настойка: застосування і користь

Застосування настойки ехінацеї допомагає запобігти застуді чи прискорити одужання, якщо застуду ви вже підхопили. Дискусії з приводу того, як застосовується ехінацея настойка, яка є такою ефективною, якою її уявляє реклама.

Як працює ехінацея настойка

Ехінацея настойка застосування і користь

Результати археологічних розкопок говорять нам про те, що ехінацея настойка застосовувалася в медичних цілях, принаймні, чотири століття тому, коли корінні жителі Північної Америки використовували цю траву в якості засобу для лікування ран та інфекцій. У недавньому минулому ехінацею використовували для лікування сифілісу, малярії, зараження крові та інших серйозних захворювань, поки в двадцятому столітті не винайшли антибіотики.

Застосовується ехінацея настойка, яка не тільки допомагає в боротьбі проти застуди, вважається, що дія ехінацеї також зміцнює імунну систему, а значить, завдяки їй організм може боротися і з іншими інфекціями.

Ехінацея настойка містить флавоноїди, рослинні сполуки, що володіють антиоксидантними властивостями, а також полісахариди, речовини, які зміцнюють імунну систему. Всі ці компоненти ехінацеї вносять значний внесок у її терапевтичний ефект.

Тим не менше, серед медичних фахівців все ще залишається невизначеність з приводу того, чи дійсно застосування настойки ехінацеї допомагає запобігти або вилікувати застуду. Одні лікарі стверджують, що добавки певної кількості ехінацеї полегшують симптоми і скорочують тривалість хвороби, інші відзначають, що результати досліджень про користь ехінацеї добавки не є релевантними.

Ехінацея настойка – побічні ефекти

Якщо ви все-таки в якості засобу боротьби проти застуди вибрали використання настойки ехінацеї, переконайтеся, що купуєте продукт високої якості. Настойка, як правило, не викликає побічних ефектів, проте в окремих випадках можливі розлад шлунку і пронос. Це особливо стосується людей, які страждають алергією.

Алергічні реакції на ехінацею теж досить рідкісні, але якщо все ж трапляються, діапазон можливих відповідей імунної системи може бути досить широкий: від невеликого висипу до потенційно смертельного анафілактичного шоку, який може викликати закупорку горла, проблеми з диханням і непритомність.

Крім того, ехінацея може взаємодіяти з лікарськими засобами, які ви, можливо приймаєте. Загалом, перед тим як застосовується ехінацея настойка краще всього проконсультуватися з лікарем.


Check Also

Що таке коронавірус – ознаки захворювання, ефективні рекомендації

Коронавіруси – це родина  вірусів, які можуть викликати звичайну застуду, важкий гострий респіраторний синдром (SARS) …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *