Home / Твоя краса / Тіло / Маски для обличчя з парафіном

Маски для обличчя з парафіном

Сьогодні все більшої популярності у представниць прекрасної статі отримують омолоджуючі маски для обличчя з парафіном. Подібну процедуру вам можуть запропонувати в салоні або студії краси за досить значну вартість, однак, її також з легкістю можна зробити в домашніх умовах. Далі піде мова в чому користь маски для обличчя з парафіном, і як нею правильно користуватися, щоб досягти максимального ефекту.

У чому користь маски для обличчя з парафіном?

Маски для обличчя з парафіном

При нанесенні на обличчя косметичний парафін утворює досить щільний шар, під яким шкірні покриви піддаються термічному впливу. Внаслідок цього парафінові маски для обличчя, зроблені в салоні або у вас вдома, володіють наступними корисними властивостями:

підвищують тонус м’язів;

розсмоктують невеликі ущільнення і доброякісні пухлини;

розширюють пори;

допомагають впоратися з висипом хворобою;

роблять дерму більш пружною і еластичною;

покращують кровообіг;

розм’якшують сальні пробки;

позбавляють від зморшок;

роблять контур обличчя більш чітким.

Показання та протипоказання для застосування маски для обличчя з парафіном в домашніх умовах Маски для обличчя з парафіном найчастіше використовуються при наявності наступних проблем: зів’яла, зморшкувата, в’яла шкіра обличчя;

суха шкіра, схильна до потріскування;

втомлена шкіра;

запалена шкіра, вугри;

великі щоки і ефект подвійного підборіддя.

Незважаючи на величезну кількість позитивних властивостей, даний косметичний засіб підходить далеко не всім. Перш ніж самостійно використовувати парафінові маски в домашніх умовах, слід уважно ознайомитися з протипоказаннями до цієї процедури.

Зокрема, косметичний парафін не можна використовувати в наступних випадках:

серцево-судинні захворювання;

підвищений артеріальний тиск або гіпертонія;

гнійничкові запалення шкірних покривів;

розширення судин;

гіпертрихоз;

надмірна кількість родимок і бородавок;

різні порушення згортання крові;

вагітність і лактація.

Як зробити і як наносити маски для обличчя з парафіном від зморшок?

Перш ніж зробити парафінову маску, необхідно ретельно підготувати шкіру обличчя. Для цього її потрібно дуже добре вимити і видалити всі залишки косметики за допомогою тоніка або лосьйону. Волосся слід прибрати під пов’язку. Крім того, безпосередньо перед нанесенням засобу власниці сухої шкіри повинні змастити її масажною олією або кремом, а жирну – саліциловим спиртом.

Щоб приготувати класичну омолоджуючу маску від зморшок на основі косметичного парафіну скористайтеся наступним рецептом:

50 грам білого парафіну необхідно розігріти на водяній бані в невеликій каструльці до 50 градусів.

Якщо зробити засіб більш гарячим, ви можете отримати термічний опік. Використання холодного парафіну практично не має сенсу, тому дуже важливо постаратися досягти саме такої температури. Під час розігрівання засіб слід досить часто помішувати, інакше парафін може спалахнути. Далі за допомогою ватного диска або пензлика необхідно намастити отриману масу на обличчя двома або трьома шарами, загальна товщина яких повинна складати близько 1,5 сантиметрів;

Приготовану парафінову масу слід наносити досить швидко, щоб вона не встигла охолонути. Починати необхідно з зони підборіддя, далі поступово просуватися вгору по масажних лініях. Після нанесення засобу найкраще прилягти і розслабитися. Щоб уникнути потріскування парафіну не рекомендується розмовляти і посміхатися. Тримати його на обличчі слід близько 20-25 хвилинок, далі швидко зняти за допомогою спеціального шпателя.

Нерідко дівчата цікавляться, чи можна наносити парафінову маску після масажу. Ніяких протипоказань до цього немає, проте, краще дотримати зворотну послідовність – після застосування омолоджуючого складу на основі парафіну вдатися до допомоги розслабляючого масажу шкіри обличчя.

Інші рецепти для приготування маски для обличчя з парафіном

За великим рахунком, будь-які косметичні засоби на основі парафіну готуються однаково.

Однак при додаванні певних інгредієнтів можна отримати маски для обличчя з парафіном, що володіють різними ефектами, наприклад:

Для поліпшення контуру обличчя в парафін, приготований за класичним рецептом, необхідно добавити кілька крапельок лимонного соку. Далі в цей склад слід вмочити бинт і накласти його на обличчя у вигляді досить товстої пов’язки. Якщо бинт занадто маленький, можна накласти один на одний кілька штук. Тримати таку пов’язку потрібно не менше 20 хвилинок;

Комплексна парафінова маска дозволить вам поліпшити колір обличчя і позбутися від прищів і запалень. Для її приготування слід влити в розтоплений парафін чайну ложечку мигдалевої або оливкової олії, 1/2 чайної ложечки ланоліну і 10 мл олії-какао. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати і намастити на обличчя так само, як і будь-яку іншу маску;

Щоб підсилити ефект класичного засобу, необхідно поверх нанесеною маски для обличчя з парафіном накласти шар вати, виключаючи область рота і носа, а зверху накритися товстим махровим рушником;

Живильну маску можна отримати, додавши в приготований склад трохи пшеничного меду;

Для позбавлення від пігментних плям слід добавити в даний засіб сік алое;

Нарешті, введення до складу ефірних олій апельсина, розмарину або лимона допоможе заспокоїти шкіру і зняти запалення.

Парафінові маски володіють воістину чудодійними властивостями для шкіри. Крім того, даний засіб є універсальним, адже його можуть з однаковим успіхом використовувати власниці, як жирного типу дерми, так і сухого. Разом з тим до проведення цієї процедури є певні протипоказання, з якими необхідно обов’язково ознайомитися.


Check Also

Привітання з днем Святого Миколая. Корисна підбірка

Святого Миколая люблять всі діти і чекають його не менш Санта Клауса. Саме він є …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *