Home / Твоя краса / Догляд за ногами / Лущиться шкіра на ногах між пальцями та облазить

Лущиться шкіра на ногах між пальцями та облазить

Чи помічали ви коли-небудь, що між пальцями ніг лущиться шкіра, причому часто це супроводжується неприємним свербінням, а іноді і хворобливими відчуттями? Часто виникнення подібних симптомів викликає сором, так як багато хто з нас помилково вважають, що це є ознакою неохайності

Лущиться шкіра: спробуємо визначити основні причини

Лущиться шкіра на ногах між пальцями та облазить

Лущення і пов’язанимі з ним неприємностям, піддаються всі люди і стикаються з цим мінімум хоча б один раз у своєму житті. Але насправді це відбувається набагато частіше. Просто ми не завжди помічаємо проблему на початковому етапі, коли ще неприємні відчуття відсутні. А коли вже звернемо увагу на дратівливий свербіж і побачимо, що лущиться шкіра, тільки тоді ми починаємо розуміти, що не все так просто і потрібно щось робити.

Але для початку, з’ясуємо, в чому основні причини виникнення лущення дерми між пальчиками ніг і рук. Найчастіше такі зміни в шкірному покриві ви можете помічати з приходом весни.

Чому? Тому що прояв подібних симптомів може спровокувати елементарний брак вітамінів. Адже шкірка між пальчиками рук і ніг дуже ніжна і чутлива до змін, які відбуваються в організмі. Наступною, найбільш поширеною причиною виникнення порушення цілісності шкірних покривів між пальчиками ніг, є алергічна реакція на всілякі засоби догляду, косметику і її складові.

Лущиться шкіра, то зверніть увагу на зволоженість шкірних покривів

Слід також зауважити, що облазити шкіра між пальцями починає і внаслідок пересушених шкірних покривів. Мало хто знає, але виявляється, на стопах вони самі по собі не володіють достатньою кількістю вологи і, у разі виникнення потреби в зволоженні, не здатні забезпечити самостійно цей процес. Додайте до цього недостатньо вологе повітря в приміщенні, і ось результат! Між пальців ніг і рук лущиться шкіра і свербить.

Ще однією причиною того, чому між пальцями ніг шкіра облазить, може стати неякісне взуття. Зараз не кожен може дозволити собі придбання взуття з якісних матеріалів, які забезпечать абсолютний комфорт людині. А шкірзамінник, який все частіше застосовується для виробництва взуття, абсолютно не підходить для забезпечення повноцінного живлення киснем шкірних покривів. Ноги в такому взутті просто задихаються й пріють. І все це, природно, призведе до найнеприємніших наслідків.

Лущиться шкіра – вік, харчування і довкілля мають важливе значення

Ще варто брати до уваги вікові зміни в організмі, які посилюються недостатньо повноцінним харчуванням і забрудненою екологією. А також брак вітамінів А і групи В в будь-якому віці сприяє тому, що з’являється проблема – лущиться шкіра між пальчиками ніг.

А відсутність вітамінів Е і С, брак жирних кислот і мінералів призводить до наслідків, які дуже не просто приховати – облізлу шкіру між пальцями рук.

А це не тільки неприємно, але й має неестетичний вигляд.

Лущиться шкіра: більш рідкісні причини

Попередні причини є найбільш поширеними при лущенні шкіри ніг і рук. Більш рідкісними причинами можуть стати обмороження і вплив низьких температур на кінцівки, враження вірусами шкірних покривів, дерматози.

І ще всі ми знаємо такий вислів, як «всі захворювання від нервів». Так от, тут це також може стати причиною такої реакції вашої шкіри. Неврологічні розлади, тривалі стреси і переживання можуть спровокувати захворювання, яке і стане проявлятися у вигляді того, що лущиться шкіра з пальців, заподіюючи дискомфорт.

Своєчасна діагностика і лікування – запорука позитивного результату коли лущиться шкіра

Найголовніше, вчасно виявити симптоми і обов’язково проконсультуватися з лікарем-дерматологом. Для позитивного лікування коли лущиться шкіра рук і ніг дуже важливо встановити правильну причину захворювання, щоб уникнути ще більш складних наслідків.

Якщо захворювання як таке відсутнє досить легко позбутися неестетичного вигляду шкірки, що лущиться між пальчиками. Можна скористатися пемзою або скрабом для ніг або рук, видаливши залишки відмерлої шкірки і зволоживши чисті покриви за допомогою крему. Але якщо вже виник свербіж, дрібні тріщинки, які заподіюють біль при ходінні, а шкіра облазить досить інтенсивно, то це вже може загрожувати більш серйозними наслідками. Відвідавши лікаря-дерматолога, необхідно здати спеціальний аналіз і тим самим повністю виключити або ж підтвердити діагноз – епідермофітія стоп.

Якщо причина, що лущиться шкіра – грибок

Захворювання, що вражає шкіру між пальчиками ніг, основною причиною якого визнається грибок, є досить неприємним для людини. Епідермофітія стоп починається після зараження грибком, який живе на поверхні шкіри або в її верхньому шарі.

Він дуже швидко і просто поширюється – достатньо лише доторкнутися до зараженої стопи або пальців. Також велика ймовірність підхопити грибок між пальців є, якщо пройтися босими ногами по поверхні підлоги, що містить мікроби, наприклад, в басейні або загальному душі на роботі, в спортивному залі. Потім відбувається зараження взуття, і ви, при всьому при цьому, ще й стаєте рознощиком грибка і можете заразити вашу сім’ю. Спільними симптомами грибкового захворювання ніг і рук є, як правило, запалення шкірного покриву, який свербить. Починає облазити шкіра між пальцями ніг або рук, виникають тріщини.

Лущиться шкіра: лікування епідермофітії слід проводити, враховуючи рекомендації лікаря

Найчастіше використовуються протигрибкові препарати, які слід наносити на чисті і сухі шкірні покриви.

Найчастіше використовують такі препарати:

«Тербінафін» («Ламізил»);

«Міконазол» («Мікатін»);

«Клотримазол» («Лотрімін»);

«Толнафтат» («Тінактін»).

Препарати наносять на шкірні покриви протягом 2-6 тижнів залежно від вираженості симптомів і тривалості захворювання.

Лущиться шкіра: профілактика краще, ніж лікування

Але найкраще попередити захворювання і стежити за станом шкірних покривів постійно. Підтримуйте ваші ноги і руки в чистоті, вибирайте взуття, що забезпечує циркуляцію повітря всередині неї; в громадських місцях, таких як роздягальні, басейні або душовій, користуйтеся змінним взуттям.


Check Also

Місячний календар краси на вересень 2018 року

Кожна жінка хоче бути гарною. Тому вона повинна стежити за своїм зовнішнім виглядом, правильно харчуватися …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *