Home / Здоров'я / Як лікувати гланди народними методами

Як лікувати гланди народними методами

Гланди являють собою лімфоїдні утворення, що розташувалися на місці переходу порожнини рота в глотку. Про їх існування знає кожен з нас, ось тільки комусь вони нагадують про свою присутність мало не кожен місяць, тоді як інші і не знають про існування розчинів для полоскання, різних антисептиків для горла і того болю, яка супроводжує кожен шматок проковтнутої їжі , І, тим не менш, у цього парного органу, не побоїмося так його назвати, мається величезне завдання: йому доводиться мало не першим відображати атаку хвороботворних мікроскопічних організмів, які разом з повітрям намагаються проникнути в організм. Виходить, що гланди – це «відросток» людського імунітету, і його потрібно постійно пестити і леліяти. Як лікувати гланди, а не вирізати з коренем, як це стало модно нині робити дізнаєтесь з даної статті.

Як лікувати гланди: чому вони запалюються?

Як лікувати гланди народними методами

Добре, якщо мигдалини можуть затримувати на собі мікроби і віруси, то чому питання того, як лікувати гланди самостійно, залишається актуальним багато років поспіль.

Виявляється, що здоров’я цих утворень підірвано декількома факторами, а саме:

Контактом із зараженою людиною;

Запаленням, вже протікає в порожнині носоглотки або рота;

Загальним переохолодженням тіла;

Роботою в сильно задимленому або загазованому приміщенні;

Нестачею білків в раціоні харчування;

Вживанням холодної та сирої водички;

Ослабленим імунітетом.

Мало того, людину, мати якого не вилікувала запалення мигдалин в процесі виношування, буде довічно хвилювати проблема того, як лікувати гланди, які запалені. Виявляється, що спадковість і схильність теж роблять свій, нехай і мінімальний, негативний вплив.

Як лікувати гланди: самодіагностика

Ті, хто давно намагається поодинці справитися з постійним запаленням мигдаликів, знають їх основні симптоми назубок.

«Новачкам» ж нерідко вдається плутати їх з усім, чим завгодно, але тільки не з наближаючою ангіною.

Щоб якомога оперативніше вилікувати хворобу, починати вживати терапевтичні заходи потрібно при перших ознаках біди.

А виглядають вони наступним чином:

Утворення змінюють своє початкове рожеве забарвлення на червоний колір, властивий процесу запалення;

Мигдалини відчутно збільшуються. У запущених випадках вони можуть досягати розміру волоського горіха, і заважати повноцінному диханню і ковтанню;

У просторі між піднебінням і гландами утворюються рубці;

З рота виривається несвіже дихання з гнильними нотками. Їх джерелом стає білий наліт, який з’являється на мигдалинах;

Лімфатичні вузли, розташовані трохи нижче щелепи і шийної області, теж збільшуються.

Попутно запалення гланд супроводжується підвищеною температурою, ламкістю, ознобом, болями в горлі і голові. Деякі симптоми можуть зберігатися навіть після декількох днів активної терапії.

Чим і як лікувати гланди?

Бактеріальні інфекції, виявлені на початковому етапі, часто усуваються шляхом промивання мигдалин різними антисептичними розчинами, і приготованими в домашніх умовах – в тому числі. Полоскання горла робляться щогодини, а через деякий час гланди змащуються ліками, основним інгредієнтом яких є йод.

Зазвичай з цією метою купується розчин Люголя, але медики акцентують увагу на непередбачуваності поведінки людського організму, і можливості виникнення алергічних реакцій.

Запалення інфекційного характеру лікується одночасно у двох напрямках: забирається супутня симптоматика і причина хвороби. Якщо терапевтична тактика підібрана вірно, то одужання не змусить себе чекати.

У стаціонарі основним способом того, як лікувати гланди, які сильно запалені без повноцінної операції, є все те ж полоскання, але вже зі специфічними дезінфікуючими складами. Попутно людині призначають препарати, що знижують біль і прибирають хворобливі ознаки патології.

В занедбаних та складних випадках, коли запалені мигдалини покриваються гнійним нальотом і виділенням гною, пацієнту прописуються антибіотики, істотно прискорюють процес одужання.

Як лікувати гланди: народні рецепти

Завдяки тому, що наші предки не знали про існування антибіотиків, ми тепер можемо уникнути зустрічі з шкідливими препаратами, і скористатися більш лояльними рецептами того, як лікувати гланди, що запалені в домашніх умовах. Оскільки в основі такої терапії лежать виключно трави і суцвіття з цілющими властивостями, її цілком можна поєднувати з призначеними медикаментами, домагаючись максимально швидкого одужання без плачевних наслідків.

Крім стандартних полоскань горла содово-сольовим розчином, можна порекомендувати наступні варіанти того, як лікувати гланди, що запалені в домашніх умовах:

Полоскання на основі трав’яного збору, що складається з прополісу, конюшини, ромашки, оману і шавлії;

Підігріті питні настойки, в яких присутній мед, лимон і молоко;

Свіжовичавлений буряковий сік;

Полоскання, які робляться на основі все того ж свіжого соку столового буряка і харчового оцту;

Діткам, які ще нездатні самі полоскати горло, або які відмовляються від вживання малоприємних питних настоянок, можна порадити кілька разів на добу сильно змащувати мигдалини сумішшю, що складається з квіткового меду і соку столітника (алое).

Практикуючи на собі всі можливі рецепти того, як самостійно вилікувати гланди народними засобами, попутно дотримуйтесь таких загальних рекомендацій:

постільний режим, мінімальна фізична активність;

багато пити і жарознижуючі препарати – у міру підвищення температури тіла;

регулярні промивання горла;

вживання антибіотиків – за призначенням лікаря;

згоду на проведення операції, яка дається при хронічній і гострій формі захворювання, яке не піддається лікуванню народними методами і медикаментозними засобами.


Check Also

Що таке коронавірус – ознаки захворювання, ефективні рекомендації

Коронавіруси – це родина  вірусів, які можуть викликати звичайну застуду, важкий гострий респіраторний синдром (SARS) …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *