Home / Діти / Заспокійливі препарати, які можна давати дітям

Заспокійливі препарати, які можна давати дітям

З появою маленької дитини в будинку з’являється велика кількість турбот і проблем. Діти настільки рухливі, цілий день, займаючись своїми важливими справами, витрачаючи неймовірну кількість енергії, прогулюючись на вулиці, від перезбудження погано сплять ночами, і навіть денний сон їм не в допомогу. Вони настільки активні, що сон для них просто проблема, а для їхніх мам ставати непереборною проблемою укласти своїх чад у ліжко. І багато батьків стикаються з такою проблемою, як постійні капризи дітей, нервові та психічні зриви, які приводять до емоційного збою організму. Не варто терпіти і давати дитині постійно плакати і нервувати. Деякі батьки вважають, що поплаче – заспокоїться, попсіхує – перестане. Ця думка оманлива, у зв’язку з тим, що всі зриви і довгі плачі дуже відбиваються на нервовій системі. Не потрібно калічити психіку дитині вже з ранніх років і допоможуть в цьому заспокійливі препарати.

Які заспокійливі препарати можна давати дітям

Заспокійливі препарати, які можна давати дітям

     Заспокійливі препарати не можуть нашкодити здоров’ю дитини, коли у нього ще йде формування нервової системи. Тому відразу постає питаннячко, – які заспокійливі препарати можна давати дитині?

     Так от, дитині для зняття перезбудженняі, безсоння і заспокоєння нервової системи рекомендований такий препарат, як «персен». Звичайно, в показаннях по застосуванню в інструкції написано, що давати можна дітям по досягненні трирічного віку, але не варто переживати і цілком спокійно можна 1/4 частину таблетки давати на ніч і з шестимісячного віку. До складу таблеток входять нешкідливі і натуральні трави – меліса, м’ята і валеріана. Зручність таблеток полягає в їх солодкій оболонці, яка несе двоїсту функцію. По-перше, трирічна дитина з легкістю та інтересом вип’є дані ліки, а по-друге, оболонка захищає організм дитини від прямої дії валеріани, так як звичайна валеріана згубно впливає на мозок маленької дитини.

    Також на питання – які заспокійливі препарати можна дитині до року? – Допоможе відповісти препарат «Магне В6», який є комплексним вітаміном, заповнюючи тим самим дефіцит магнію в організмі, і направляє мозкову діяльність працювати в потрібному напрямку, тим самим діючи заспокійливо на дитину. Препарат легко дозується і легко розбавляється водичкою, зручний у застосуванні і приємний на смак.

Народні заспокійливі препарти для дітей

     Народні засоби завжди допоможуть відповісти на питання – які заспокійливі препарти можна давати дітям у 2, 3, 5, 10 років? Вони абсолютно безпечні і навіть корисні, адже різні настої трав багаті вітамінами, підтримують імунітет дитини в хорошому стані. Дитині можна робити відвар з меліси, м’яти, зростаючі у кожного в городі. Достатньо взяти одну чайну ложечку змішаного листя меліси і м’яти заварити окропом в об’ємі 200 мл, настояти протягом 15 хвилинок, процідити і давати пити протягом всього дня.

Мало хто знає про заспокійливі властивості гліцину, Але він не тільки покращує мозкову діяльність, але і стабілізує нервову систему. Таблетку досить розтовкти і розвести водичкою. Давати можна до шести тижнів дітям будь-якого віку.

Потрібно берегти нервову систему наших маленьких діток, важливо дати їм якомога більше спокійної атмосфери і позитивних емоцій. Вони все розуміють і відчувають відразу напружені ситуації. Тому потрібно сформувати їх у початковому етапі їх розвитку, щоб у майбутньому бути здоровим і щасливим.


Check Also

Новорічні прикраси на 2021 рік своїми руками. Корисна підбірка

До жодного свята не готуються і не прикрашають своє житло так, як до зустрічі Нового …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *