Home / Догляд за шкірою / Догляд за шкірою в домашніх умовах

Догляд за шкірою в домашніх умовах

Пружний і здоровий вигляд шкіри – це мета багатьох жінок, які боряться зі зморшками або целюлітом. У той час як деякі дівчата витрачають великі кошти на косметологів, інші звертаються до допомоги домашніх засобів. Як поліпшити стан шкіри? Для досягнення найкращого ефекту краще робити і те й інше. Необхідно щодня приділяти увагу собі, проводити оздоровлюючі процедури, налагодити правильне харчування і здоровий спосіб життя. Щоб здійснити правильний догляд за шкірою  важливе значення мають, насамперед: правильне харчування; адекватна гідратація, видалення відмерлих клітин дерми.

Догляд за шкірою: харчування

Догляд за шкірою в домашніх умовах

Правильне харчування це найпростіший спосіб підтримувати здоров’я всього організму і окремих його органів. Підходяча кількість водички і велика кількість овочів і фруктів забезпечать організм вітамінами і мінералами, антиоксидантами, які очистять, зволожать і поліпшать стан шкіри обличчя зсередини. Те, що ви їсте, впливає не тільки на ваше здоров’я, але і на зовнішній вигляд, стан волосся і нігтів.

Існують продукти, які «працюють» краще дорогої косметики. Продукти, що поліпшують стан нашої шкіри:

Чорниця. Чорниця містить антиоксиданти і антоціани. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, усувають вільні радикали і захищають від передчасного старіння. Чорниця також є джерелом селену і цинку, елементів, що впливають на здоровий вигляд волосся і нігтів. Містяться в чорниці фітоестрогени, що мають властивості анти-старіння, поліпшують гідратацію, еластичність і тонус шкірних покривів, сприяють гарному зовнішньому вигляду;

Лосось та інші жирні сорти риби. Краще вживати дикого лосося, він є одним з кращих джерел жирних кислот омега-3, які допомагають зберігати пружність і адекватну гідратацію дерми і глибших шарів. Вони запобігають утворенню запальних захворювань, таких як прищі і акне, а також прискорюють загоєння. Лосось також є багатим джерелом селену – це мінерал, який захищає від шкідливого впливу сонця. Паління знижує корисні властивості лосося. Крім того, це призводить до утворення шкідливих фуранів і пірену. Тому якщо ви палите, кидайте цю шкідливу звичку;

Оливкова олія через наявність вітаміну Е допомагає покращувати стан шкіри тіла, надати їй здоровий і сяючий вигляд. Воно захищає її від втрати вологи, відновлює ліпідний шар епідермісу, створюючи природний захисний бар’єр;

Шпинат. Цей зелений овоч недооцінений і деякі повністю усувають його з раціону. Тим не менш, він є багатим джерелом поживних речовин і антиоксидантів (вітаміни С, Е, лютеїн, бета-каротин). Шпинат містить вітаміни групи В, фолієву кислоту і калій, залізо, магній, омега-і 3 жирні кислоти;

Помідори є джерелом лікопіну – антиоксиданту, що належить до сімейства каротиноїдів, чинного проти передчасного старіння. До речі, лікопін також позитивно впливає на чоловічу потенцію;

Волоські горіхи. Жменя горіхів, вжита за день, дасть вам безліч переваг: гладку дерму, здорове волосся, гарні нігті і блискучі очі. Горіх містить антиоксиданти, такі як вітаміни С і Е, щоб допомогти зберегти пружність шкірного покриву і запобігти появі зморшок, а кислоти омега-3 допоможуть попередити його висихання;

Темний шоколад – цей продукт, багатий на флавоноїди, допомагає підтримувати належне зволоження шкіри. Крім того, він захищає її від пошкоджень, викликаних сонячними променями, і всупереч поширеній думці, не провокує акне;

Йогурт. Склянка йогурту або кефіру з низьким вмістом жиру містить більше кальцію, ніж чашка знежиреного молока. Кальцій позитивно впливає на підтримку пружності шкірних покривів.

Догляд за шкірою: як поліпшити стан шкіри обличчя вдома?

Зволожуючий крем – це недорогий спосіб досягнення даної мети. Такі косметичні засоби різного складу зволожують і містять антиоксиданти. Завдяки ним обличчя буде захищене від бруду і втрати водички. Зміцнюючий крем повинен бути використаний після пілінгу. Ефект має бути видно через кілька тижнів.

Без належного м’язового тонусу і гарного кровообігу наше обличчя і тіло навряд чи будуть виглядати красиво. Ми повинні знайти хоча б кілька годин на тиждень на спорт. Пілінг вдома  – видалення відмерлих клітин, розгладжує зморшки і лікує целюліт, сприяє росту нових клітин. Завдяки регулярному пілінгу ваша шкіра буде здоровою, сяючою і «противні зморшки» не прийдуть занадто швидко. Догляд за шкірою  чутливою вимагає м’якого скрабу один раз на тиждень, а жирна потребує більш частого пілінгу.

Догляд за шкірою: якщо обличчя стало сірим

Якщо ви помітили, що обличчя стало жовтуватим або сірим, а золотистий загар перетворився на непривабливі плями, значить, пора його освітлити. Цю проблему важко приховати навіть під товстим шаром тонального крему і пудри. Більш того, чим більше ви намагаєтеся замаскувати негарний колір обличчя, тим гірше воно виглядає. Дуже часто поганий колір обличчя обумовлений товстим шаром омертвілої дерми, який накопичується на поверхні. Іноді природний процес видалення (пілінгу) таких мертвих клітин дерми порушується, що сильніше спотворює гладкість, природний колір і свіжість шкірних покривів.

Досить часто це відбувається після відпустки на морі, коли під впливом сонця верхній шар потовщується і твердне, і мертві клітини, замість того, щоб відлущуватись, прилипають до поверхні. Як можна відновити колір обличчя? Щоб відновити гарний колір обличчя треба змінити косметику для домашнього догляду і макіяжу. Догляд за шкірою  розпочніть з регулярного використання скрабів для обличчя і тіла і косметичні відлущуючі креми з мікрочастинками і фруктовими кислотами. Треба підібрати щоденні зволожуючі препарати.

Догляд за шкірою: живильні маски

Перш ніж наносити маску на обличчя, щоб отримати кращі результати, потрібно ретельно очистити його від косметики, вимити з гелем, а потім, протерти ватним диском, змоченим тоніком. Можна вдатися до допомоги скрабу, який видаляє мертві частинки, після цього шкіра буде краще вбирати живильні інгредієнти, що містяться в масці. Можна вмитися тепленькою водичкою або потримати обличчя над парою, це зробить наші пори розширеними.

Догляд за шкірою – маски для різних типів дерми:

Для будь-якого типу. Полуниця і малина допоможуть зробити дерму гладенькою і сприяють її регенерації. Протріть три великі полуниці і кілька ягід малини. Добавте ложечку йогурту і нанесіть суміш на обличчя на 15 хвилинок. Потім змийте.

Для жирної. Зваріть горох і зробіть з нього пюре, воно відмінно допоможе позбавити обличчя від непривабливого блиску. Добавте дві чайні ложечки вершків. Тримайте суміш на обличчі 20 хв.

Для сухої. Гарне зволоження буде забезпечувати маска з персика. Треба розім’яти персик, добавити яєчний жовток, кілька крапельок вітаміну А і Е і кілька столових ложечок молока. Намастіть маску і тримайте її протягом 20 хвилинок.

Для зрілої. Жменю малини подрібніть, і добавте половину столової ложечки йогурту. Залиште на 20 хвилинок.

Догляд за шкірою: зняття макіяжу

Дерматологи рекомендують зняття макіяжу з тепленькою водичкою. Обережно зніміть макіяж і частинки бруду, що залишилися на поверхні обличчя. Для тіла можна використовувати гель або зволожуюче мило.

Проводити догляд за шкірою  обличчя можна застосовуючи спеціальну піну або гель, наносити їх треба круговими рухами, а потім, змивати великою кількістю тепленької водички. Ви можете використовувати кип’ячену або мінеральну водичку. Якщо ви віддаєте перевагу косметичному молочку, змочіть ватяний диск і змийте косметику з очей, а потім, помийте обличчя і шию.

Тіло можна мити гелем або милом з додаванням зволожуючих речовин, наприклад, крему, гліцерину, ланоліну, рослинної олії і меду. Треба використовувати зволожувач вранці і ввечері щодня. Зверніть увагу на препарати, які містять гіалуронову кислоту, гліцерин, масло ши, ущільнюють та зміцнюють шкіру.

Мед чудово очищає організм, пом’якшує шкірні покриви і робить їх приємно пахнучими. Додайте його в тепленьку ванну і пориньте в неї приблизно на 15 хвилинок. Щоб поліпшити вдома стан шкіри обличчя, необхідний комплекс заходів, що складається з правильного харчування, який допоможе зміцнити організм і підтримати його зсередини, а також адекватний догляд за шкірою, в який входить правильна очищення, а також зволоження за допомогою косметичних засобів і домашніх масок.


Check Also

шкіра на ліктях суха

Чому шкіра на ліктях суха і що з цим робити

Причини можуть бути різними: від сухого повітря до серйозного захворювання. Отож про те, чому шкіра …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *