Home / Твоя краса / Обличчя / Рицинова олія для обличчя: універсальний засіб

Рицинова олія для обличчя: універсальний засіб

Рицинова олія (касторова олія) – відома в медицині масляниста рідина з характерним запахом, яка застосовується для лікування деяких хвороб. Однак далеко не всі знають, що дуже корисна рицинова олія : вона відмінно впливає на стан шкіри, позбавляючи її від безлічі неприємних дефектів.

Якщо вміло користуватися цим природним, натуральним засобом, можна позбутися від пігментних плям, чорних цяток, сухості, лущення і навіть прищів. Її можна порекомендувати для домашнього використання як підліткам, що мріють про чисту шкіру без вугрової висипки, так і дамам бальзаківського віку, які хочуть позбутися від зморшок. Тому варто взяти на озброєння рекомендації провідних косметологів про те, як стати красивою за допомогою рицинової олії.

Рицинова олія: користь для шкіри обличчя

Рицинова олія для обличчя універсальний засіб

Чому ж рицинова олія так корисна для шкіри обличчя?

Секрет криється в її хімічному складі, який представляє собою довгий перелік різноманітних вітамінів, мінеральних елементів, органічних кислот і антиоксидантів.

У ході регулярного застосування даного засобу як косметичного в різних шарах дерми упорядковуються процеси, що відбуваються на клітинному рівні. Результат – поліпшення стану шкіри, який буде помітно вже після перших рицинових процедур. Судіть самі:

   пальмітинова кислота, що міститься в рициновій олії, виконує транспортні функції, вона прискорює поглинання корисних речовин шкірою, робить клітинні мембрани більш проникними, щоб вітаміни досягли своєї мети;

   завдяки стеариновій кислоті, рицинова олія має таку жирну, в’язку консистенцію, але саме вона швидко і дуже ефективно позбавляє від сухості шкіри, відлущуючих плям, до того ж виступає в ролі захисника від шкідливих атак ззовні у вигляді ультрафіолетового випромінювання влітку і низьких температур у зимовий період;

   олеїнова кислота прискорює в клітинах обмін речовин, відмінно утримує вологу (тому рекомендується мазати обличчя рициновою олією в першу чергу – власницям сухого типу дерми), відновлює захисні функції дерми, якщо вони виявляються з якихось причин пошкодженими;

   рицинолева кислота пом’якшує, робить шкіру дуже ніжною, бархатистою, до того ж володіє дуже корисними антибактеріальними властивостями, що дозволяє використовувати рицинову олію для обличчя від прищів і вугрової висипки;

   лінолева кислота допомагає олеїновій зволожувати і у боротьбі з лущенням;

   вітаміни E (токоферол) і A (ретинол) активізують процеси синтезу еластинових волокон, колагену – саме ці речовини роблять шкіру пружною, еластичною, гладкою, так що обов’язково варто спробувати рицинову олію для обличчя від зморшок і вікових складок.

Така велика кількість жирних кислот, їх висока концентрація в цій рідині дозволяє проводити вдома дуже ефективне відбілювання обличчя рициновою олією від пігментних плям різного походження, веснянок – в тому числі. Тому обов’язково пробуйте готувати косметичні маски на основі касторки, якщо хочете мати чисту, гладку і ніжну дерму. Проте тут варто мати на увазі, що є кілька досить важливих нюансів для домашнього застосування цього засобу в якості косметичного.

Рицинова олія: поради щодо застосування для обличчя

Багато хто не люблять використовувати рицинову олію для обличчя самостійно через її занадто жирну консистенцію або ж неприємний запах, який виносять далеко не всі. Проте варто лише раз спробувати зробити на їїо основі маску, відчути результат – і цей засіб займе гідне місце у вашій домашній косметології. Якщо прийняти ще до уваги і рекомендації косметологів та поради знаючих людей, неприємних моментів у застосуванні рицинової олії для шкіри взагалі можна уникнути.

   Показання: суха, зріла, в’януча, потріскана, проблемна шкіра; прищі і вугрі; пігментні плями, включаючи веснянки; чорні цятки і забиті пори; зморшки і вікові складки.

   Протипоказання: відкриті рани на обличчі, індивідуальна непереносимість рицинової олії.

   Перевірте, чи не викличе у вас рицинова олія алергічну реакцію. Для цього невеликою кількістю засобу змастіть або зап’ястя, або згин ліктя зсередини. У цих місцях шкіра особливо чутлива і тонка, тому вона моментально відреагує на аплікацію. Якщо протягом 2-3 годин після цього не виникне ніяких неприємних відчуттів у вигляді свербіння і висипу, можете сміливо готувати маски для обличчя з рицинової олії.

   Купуйте товар в аптеці, відстежуйте його термін придатності, зберігайте в темному і прохолодному місці. Це дозволить витягти з нього максимум користі.

   Щоб ефективність рицинової олії для обличчя була ще більшою, перед тим, як змішувати її з іншими інгредієнтами, зазначеними в рецепті, підігрійте її на водяній бані градусів до 35-40. Так вона швидше буде вбиратися в шкіру, всі хімічні реакції на клітинному рівні прискоряться.

   Однак будьте обережні з нагріванням, якщо в рецепті значаться яйце (білок при зіткненні з гарячою рідиною згорнеться і зіпсує вам всю маску) або ефірні олії (вони втрачають всю свою косметичну цінність при високих температурах).

   Якщо ви хочете зробити виключно масляну маску, всі компоненти можна підігрівати на водяній бані в одній ємності, але ретельно вимішуючи отриману суміш.

   Для приготування косметичного засобу використовуйте керамічний (скляний) посуд, але не металевий, який може окислити деякі інгредієнти.

   Не обов’язково готувати маску: можна мазати обличчя рициновою олією в чистому вигляді: очищающий і відбілюючий ефект вам забезпечений навіть у цьому випадку. Однак не варто залишати засіб на шкірі занадто довго. Півгодини дії – це максимум. Ніколи не залишайте рицинову олію на обличчі на ніч. Жирні кислоти при занадто довгому впливі можуть спровокувати появу набряків на ранок.

   Перед процедурою обличчя бажано підготувати: зробити парову ванночку на травах, прочистити шкіру скрабом. Це дозволить порам розкритися і увібрати в себе максимум корисних речовин.

   Наноситься маска для обличчя з рициновою олією строго по масажних лініях, круговими рухами, подушечками пальців. Не використовуйте для цього ватні диски або косметичні щітки, які можуть травмувати чутливу і ніжну дерму.

   Час дії – від 10 хвилинок до півгодини, але не більше.

   Щоб після рицинової олії на шкірі не залишилося неприємного відчуття жирності, не поспішайте змивати маску звичайною водичкою. Протріть спочатку обличчя косметичною серветкою або простим ватним диском (сухим). Після цього можна вже використовувати тепленьке молоко або тонік.

   Завершальний етап процедури – нанесення на обличчя живильного крему.

   Частота – 1 або 2 рази на сім днів. Робити аплікації рициновою олією на прищі потрібно щодня по 2 рази, вранці і ввечері.

Ось так потрібно використовувати вдома рицинову олію: застосування для обличчя цього дивно корисного засобу дозволить позбутися від безлічі найрізноманітніших проблем. Обов’язково скористайтеся цим унікальним даром природи, щоб не комплексувати з приводу стану своєї шкіри. Варіантів застосування рицинової олії вдома дуже багато, вибір рецептів широкий, так що завжди можна підібрати щось під свій тип дерми для усунення індивідуальних косметичних дефектів.

Рицинова олія: рецепти і варіанти застосування для обличчя

Отже, ви зважилися використовувати рицинову олію для обличчя: рецепт вибирайте за типом своєї шкіри і залежно від наявності тієї чи іншої проблеми. Якщо ви хочете відбілитися від пігментації, а вибрали омолоджуючу маску проти зморшок, навіть чудесна рицинова олія виявиться в цьому випадку даремною. Тому на даному етапі будьте гранично уважні.

   Мед + рицинова олія – для омолодження

Змішайте по 1 чайній ложечці рицинової олії, меду, сиру, додайте жовток і 2 чайні ложечки фруктового пюре. Така маска з медом і рициновою олією для обличчя позбавить від небажаних, ранніх, вікових і мімічних зморшок, розгладить шкіру.

   Мед + вазелін + рицинова олія – від пігментації

Змішайте 1 столову ложечку розтопленого на пару меду, 1 столову ложечку теплої рицинової олії, 1 чайну ложечку вазеліну, добавте 5 крапельок йоду, 10 крапельок АЕВІТ. Ретельно перемішайте, перекладіть в баночку і поставте в холодильник. Термін зберігання – 5 днів. Відбілююча крем-маска для обличчя з рициновою олією, медом і вазеліном відбілити шкіру від небажаних пігментних плям.

   Рицинова олія + вітамін Е – для живлення

Змішайте 2 столових ложечки рицинової олії з 10 крапельками рідкого токоферолу. Дуже корисні в такому косметичному тандемі рицинова олія і вітамін Е для обличчя: вони не тільки живлять шкіру в період авітамінозу (взимку і навесні), але ще дбають про те, щоб на ній не з’явилися ранні, передчасні зморшки.

Рицинова олія + лимон – для відбілювання

У рівних кількостях змішайте рицинову олію з лимонним соком. Відмінний відбілюючий ефект дають ці два продукти: рицинова олія і лимон для обличчя – найкращі засоби від пігментації.

Рицинова олія + календула – від прищів

Змішайте рицинову оліюу (1 чайну ложечку) із спиртовою настоянкою календули (1 чайною ложечкою) і білком. Подрібніть до стану порошку таблетку аспірину і додайте в дану маску. Змастіть розчином проблемну ділянку шкіри. Так як суміш швидко підсихає, через 5 хвилинок аплікацію повторіть знову. Через 5 хвилинок – накладіть третій шар. І тільки через 10 хвилинок змивайте. Дана протизапальна маска неймовірно ефективна і корисна.

Рицинова олія + глина – від зморшок

Змішайте порошок чорної косметичної глини (1 столову ложечку) з рициновою олією (1 чайною ложечкою). Додайте в маску 1 яєчний жовток, ретельно збийте масу вінчиком. Перед нанесенням внесіть до складу рідкий токоферол або ретинол (5 крапельок).

Тепер ви знаєте, чим корисна рицинова олія для обличчя і як її грамотно можна використовувати вдома, незважаючи на її неприємний запах і надто жирну консистенцію. Обов’язково насолодіться її дією на шкіру, щоб вона розцвіла і виглядала надзвичайно в будь-яку пору року. Хочете позбутися веснянок та інших пігментних плям? Набридли прищі? Страждаєте від появи нових і нових зморшок? У такому разі скористайтеся народними рецептами масок з рициновою олією – і всі ці проблеми залишаться у минулому.


Check Also

Міцелярна вода – користь та шкода застосування

Багато жінок зранку наносять на обличчя макіяж, в результаті чого весь день шкірі доводиться бути …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *