Home / Твоя краса / Догляд за волоссям / Рицинова олія для волосся проти випадіння

Рицинова олія для волосся проти випадіння

Якщо ви зважилися намазати олію на волосся в надії відростити їх довгими і здоровими, то одним з найбільш корисних інгредієнтів в цьому плані може стати рицинова олія для волосся, яка «пробуджує» сплячі цибулини, тим самим надає густоту зачісці.

До її складу входять жирні кислоти, більшу частину з яких займає рицинолева кислота (приблизно 87%). Крім неї, в менших кількостях містяться олеїнова, лінолева, пальмітинова, стеаринова і ейкозенова кислоти. У сукупності ці елементи відмінно насичують фолікули і провокують посилений ріст волосся.

Рицинова олія для волосся: застосування

Рицинова олія для волосся проти випадіння

По-перше, рицинова олія для волосся  використовується самостійно у вигляді обгортань. Все дуже просто: змащуєте коріння цим засобом, масажуєте шкіру голови, накриваєте плівкою і рушничком для утеплення. Чекаєте годину-дві і змиваєте шампунем. Сушити краще без фена, природним шляхом.

По-друге, існує багато рецептів масок на основі рецинової олії. Найпопулярніші з них ми розглянемо нижче.

Рицинова олія для волосся: властивості і користь

Корисні властивості залежать від ступеня очищення, продукт може мати різний колір – від темно-коричневого до майже безбарвного. Користь рицинової олії буде висока і від її кольору не залежить, однак намагайтеся при виборі віддавати свою перевагу товару з більш світлим відтінком, адже саме добре очищений продукт більше підходить для догляду за шевелюрою.

Ефективність лікування волосся рициновою олією викликана її здатністю покращувати кровотік в шкірі голови. Завдяки цьому коріння отримують більше корисних речовин, що викликає зміцнення волосся (їх потовщення) і швидке зростання.

Рицинова олія для волосся: лікування

Якщо вас мучить себорея – завдяки рицинолевій кислоті, що міститься у складі засобу, можна вилікувати дану проблему. Також можна позбутися і від випадіння пасом, спровоковане захворюванням.

Як рицинова олія для волосся  допомагає вилікувати ввід лупи: рекомендується робити розчин рицинової олії з настоянкою календули в пропорціях 1 до 1. Такий розчин втирається в дерму голови і тримається півгодини. Змивати великою кількістю тепленької водички.

Проти випадіння пасом радимо лікуватися маскою з цибулею. Для приготування в рівних пропорціях потрібно змішати цибульний сік і рицинову олію. Суміш розподілити по корінню, помасажувати шкіру голови. Тримати 1 годину, потім змити за допомогою шампуню.

Користь рицинової олії для локонів так обширна, що за допомогою неї можна позбутися багатьох проблем – ламкості, жирності і навіть облисіння. Для досягнення результату потрібно користуватися вибраними засобами хоча б 1 раз на сім днів курсом 1-2 місяці.

Як намащувати волосся рициновою олією – вирішувати тільки вам, але взагалі рекомендується наносити засіб тільки на корені, якщо пасма довгі, і на всю довжину – якщо короткі. Завдяки такому догляду рицинова олія для волосся  потовщує пасма, роблячи їх сильними і густими.

Рицинова олія для волосся: маска для росту пасом

Буде потрібно ложка рицинової олії і ложка перцевої настоянки.

Рідини змішати і підігріти.

Отриманим складом помасажувати коріння і залишити вбиратися на всю ніч.

Повторювати через день-два, тривалість курсу – місяць-півтора.

Змивається олія важко, якщо використовувати звичайні засоби. Знаючі дівчата радять брати для цього шампунь Garnier Ultra Doux з соком алое для волосся, який відмінно піниться і має приємний аромат. Після нього голова довго залишається чистою, що особливо важливо для власниць жирного типу волосся.

 Рицинова олія для волосся – для вітамінної маски від випадіння пасом знадобиться:

Олії (рицинова і реп’яхова) – по 15 мл кожної.

Рідкі вітаміни Аевіт – 5-6 капсул.

Ефірна олія іланг-іланг – пару крапельок.

Проколюємо капсули голочкою, видавлюємо вміст в тарілочку, туди ж наливаємо олії.

Інгредієнти перемішуємо, розподіляємо по корінню і довжині.

Залишаємо на кілька годин під плівкою.

Чим довше тримаєте, тим краще вбереться. Змивати шампунем.

Рицинова олія для волосся – рецепт медово-яєчної маски для жирного волосся

Змішуємо жовток, ложку рицинової олії і меду до однорідної консистенції.

Розподіляємо склад, що вийшов по голові, обмотуємо шапочкою для душу і укутуємо тепленькою хусткою.

Тримати 2-3 годинки, потім змити. Через 2 місяці таких процедур (1 раз на см днів) з’явиться густий «підшерсток», а довжина шевелюри помітно збільшиться.

Рицинова олія для волосся  – рецепт для кінчиків волосся

Якщо необхідно підлікувати мляві і посічені кінчики – кращого засобу вам не знайти. Застосування дуже просте – на ніч змочуєте рициновою олією кінці, збираєте волосся в пучок, обмотуєте плівкою, щоб подушка не забруднилася, і лягаєте спати. На ранок – миєте голову. Як правило, ефект проявляється вже через 2-3 застосування.

Аналогічним ефектом володіє оливкова олія, яка відмінно живить висушені кінці, потовщує і згладжує поверхню, додаючи локонам красивий і природний блиск.

Тим, у кого шевелюра густа, рекомендуємо запастися кількома флакончиками засобу. Одного вистачить усього на 4-5 застосувань. Якщо розподіляється рицинова олія для волосся  по всій довжині – то всього на одне застосування.

Як намащувати волосся рициновою олією? Деякі радять не підігрівати маску для того, щоб кінчики не стали ще більш сухими. Інші – навпаки, наносять тільки в тепленькому вигляді. Насправді – це великої ролі не грає. Якщо після використання вам здалося, що засіб сушить волосся, то наступного разу не нагрівайте і спробуйте «присмачити» іншими, більш м’якими оліями.

Для більшого ефекту і для густини можна домішувати в рицинову олію рідкі вітаміни А і Е, щоб забезпечити додаткове живлення пасмам.

Зустріти негативні відгуки про рицинову олію практично неможливо. Сам по собі продукт ніяк не може зіпсувати локони.

Єдине, що може викликати невдоволення – це специфічний запах і погане змивання. Однак при правильно підібраному шампуні ці проблеми дуже легко усуваються.


Check Also

Місячний календар стрижки на лютий 2021 року детальний

З року в рік астрологи складають гороскоп для кожного знака Зодіаку, щоб ми не тільки …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *