Home / Твоя краса / Догляд за руками / Догляд за руками – доступно, легко та корисно

Догляд за руками – доступно, легко та корисно

Догляд за руками  найчастіше обмежується манікюром і нанесенням зволожуючого крему. Звичайно ж, ці процедури необхідні. Але їх зовсім недостатньо для того, щоб шкіра на кистях не видавала вік своєї господині. А як ще можна і потрібно доглядати за руками?

Домашній догляд за руками: вправи і народні засоби

Догляд за руками – доступно, легко та корисно

При домашньому догляді за руками потрібно не тільки зволожувати шкіру кистей, а й пом’якшувати лікті. Особливо це стосується тих, хто багато часу проводить за письмовим столом і має звичку ставити на нього лікті. Шкіра при цьому грубіє, жінки соромляться носити одяг без рукавів. Щоб подібного не сталося, допоможуть народні засоби по догляду за руками і прості, але ефективні вправи.

Догляд за руками  – народні засоби догляду в домашніх умовах

Ніщо настільки красномовно не свідчить про вік жінки і про її соціальне становище, як руки. Тому вони вимагають особливо ретельного догляду.

Наші руки страждають від вітру, сонця і морозу, від негативного впливу всіляких миючих засобів. Інший їх воріг – постійний поспіх. Так що наберіться терпіння і не забувайте в метушні повсякденних справ постійно приділяти собі хвилинку-другу. Тільки не кажіть, що у вас на догляд за руками вдома зовсім немає часу! Подбати про свою красу при бажанні можна навіть на кухні: так, наприклад, дуже корисно протирати руки огірковим соком або молочком.

Для пом’якшення шкіри на ліктиках 1 раз в тиждень потрібно проводити наступну процедуру: вимити руки гарячою водичкою з милом, розтираючи їх щіткою. Потім обсушити лікті і втерти в них живильний крем або оливкову олію.

Цей засіб по догляду за дермою рук допоможе при пітливості долонь. Потрібно з’єднати 1 ложечку чайну кори дуба і 1 ложечку чайну трави звіробою. Добре подрібнити, перемішати. Залити 2 склянками окропчику, варити 10 хв. на повільному вогні. Трохи остудити, процідити, віджати. Додати 2 ложечки чайні яблучного оцту. Робити ванночки для рук. Тривалість процедури – 10 хв.

Від почервоніння і тріщин в холодну пору року потрібно добавити в тепленьку водичку 1 ложечку столову морської солі і робити ванночки для рук. Тривалість процедури – 10 хв. Далі сполоснути руки під краном і як слід витерти.

Виходячи взимку на мороз, ретельно стежте за тим, щоб ручки завжди були сухими!

Цей народний засіб по догляду за руками допоможе, якщо шкіра потріскалася:

Потрібно додати в тепленьке картопляне пюре по 1-2 крапельці вітамінчиків А і Е.

Добре перемішати і нанести суміш на ручки.

Тримати 5 хв, далі добре змити тепленькою водичкою без мила.

Один із секретів краси легендарної Софі Лорен: для того щоб не забувати про догляд за руками  в домашніх умовах, слід на кожній раковині поставити баночку крему і змащувати ним руки щоразу після того, як вони піддалися впливу водички.

Догляд за руками – ефективні вправи

Вважається, що руки (особливо долоні) – це одна з областей, в яких накопичується негативна енергія. Тому, знімаючи втому з рук, ви лікуєте весь організм.

Наведені нижче ефективні вправи для рук в домашніх умовах дуже корисно робити в той момент, коли ви знаходитесь на піку стресу: вони допоможуть вам заспокоїтися.

Міцно стиснути кисті в кулак, охоплюючи великий палець; потім різко розтиснути. 10 разів. Повторити.

Стискати і розтискати пальці тільки в кінцевих і середніх суглобах. 10 разів.  Повторити.

Витягнути руки вперед, зігнути кисті максимально вниз і максимально вгору. 10 разів. Повторити.

Витягнути руки вперед і виконувати кругові рухи кистями вліво і вправо. Потім зробити те ж саме, піднявши руки над головою. 10 разів. Повторити.

Сидячи за столом, імітувати гру на роялі – окремо високо піднімати пальці і з силою опускати їх на стільницю. Виконувати протягом 3 хв.

З силою стиснути долоні перед грудьми і залишатися в такому положенні протягом 15с, а потім розслабитися. 5 раз Повторити.

Догляд за руками. Парафінотерапія – що це таке і як вона робиться?

Доглядати за руками  необхідно в будь-якому віці. Суха, зріла шкіра вимагає до себе особливої турботи. Якщо креми не допомагають впоратися з шорсткістю, зверніться до процедури парафінотерапії.

Гаряча парафінотерапія для рук – що це таке? Така процедура визнана натуральною та дієвою. Сенс в тому, щоб видалити зовнішні недоліки на шкірі рук (тріщини, шорсткість) і надати лікувальну дію. Навіть від однієї процедури «парафінотерапія рук» однозначно є користь: зволоження, відбілювання, загоєння і омолодження шкіри. Для отримання досконального результату потрібно проводити парафінові процедури час від часу. До речі, проводиться парафінотерапія для рук і ніг, і навіть для обличчя.

Догляд за рукми. Парафінотерапія: покрокова інструкція виконання салонної процедури

Очищення шкіри.

Нанесення крему.

Занурення рук в ємність (є спеціальна ванночка для сеансу «парафінотерапія для рук») з розплавленим парафіном, температура якої -50 градусів. Цей етап повторюють 5-7 разів.

На руки, покриті парафіном, одягають поліетиленові рукавички, а поверх – махрові рукавиці.

Після остигання парафіну, всі ці дії повторюють 3-5 разів. Останній етап – нанесення крему і масаж рук.

Фото процесу:

Догляд за руками – доступно, легко та корисно 1

Тепер ми розповімо, як робити парафінотерапію для власних рук, перебуваючи вдома. Хоча вартість парафінотерапії для ніг і рук в салоні невисока, процедуру можна спробувати провести самостійно. Апарат для парафінотерапії ніг і рук, який використовують в салоні, в побутових умовах можна замінити на миску (ванночку) для розігріву парафіну на водяній бані (для парафінотерапії рук в побуті апарат навряд чи варто купувати). Отже, атрибути для того, щоб робити парафінові ванночки для ручок вдома:

парафін (косметичний; 2 кг);

ємність для підігріву парафіну;

крем для ручок, без якого неможлива парафінотерапія (крем не дозволяє шкірі обпектися);

скраб, мило;

поліетиленові рукавички;

терморукавиці.

Як вже зазначалося вище, перше, що потрібно – очистити шкіру ручок милом, скрабом. Розігрійте парафін на водяній бані. Ванночка для парафінотерапії для рук і ніг повинна бути повністю сухий. Навіть маленька крапелька водички в розігрітому парафіні зможе залишити опік. Далі виконуйте всі дії так, як описувалося раніше. Парафінотерапія для рук вдома виконується не складніше, ніж в салоні.

«Процедура скрабування з подальшою парафінотерапією рук» – відео можна дивитися прямо зараз:

Догляд за руками. Ефект від парафінотерапії рук

Не настільки важливо, де ви виконуєте процедуру: в салонній або в домашній обстановці. Хіба що, в салоні доведеться заплатити за послугу. Головне – робити все правильно і акуратно. Якщо сеанси проводити часто, шкіра рук постійно буде привабливою, м’якою і гладкою.

Як часто можна робити салонну або домашню парафінотерапію рук? Якщо шкіра в нормальному стані, парафінотерапію можна поєднувати з кожним сеансом манікюру. Для сухих ручок проводьте процедуру пару раз тиждень. Шкіра добре зволожиться, а загрубілість – швидко пройде.

Косметичний парафін корисно впливає на шкіру і дарує приємні аромати. Виробники добавляють в парафін ефірні олії, які допомагають розслабитися і отримати задоволення від сеансу.

Догляд за руками. Протипоказання

Не варто чекати позитивний ефект, якщо ви в категорії тих, кому краще не робити парафінотерапію. Як і багато процедур краси, парафінотерапія для рук має протипоказання:

свіжі пошкодження (подряпини, рани);

підвищений тиск;

цукровий діабет

і не тільки (проконсультуйтеся у лікаря, у косметолога, почитайте відгуки).

Тим людям, яким шкідлива процедура з гарячим парафіном, косметологи рекомендують альтернативний метод – холодна парафінотерапія. У цьому випадку використовується крем-парафін, який наноситься масажними рухами. В іншому ця процедура не відрізняється від гарячої парафінотерапії. Руки з нанесеним на них кремом-парафіном, закутані в рукавиці, виділяють необхідне тепло. Тому, як і в першому випадку, пори розкриваються і пропускають під шкіру корисні властивості продукту.

Догляд за руками. Спа-процедури для рук – робимо вдома

Напевно кожна сучасна жінка чула хоч раз про таку косметичну процедуру, як спа-манікюр. Без праці можна здогадатися, що це поняття містить в собі професійну турботу про руки і нігті. Сьогодні з’явилося безліч спа-салонів, де справжні професіонали своєї справи зроблять шкіру ваших рук божественно гладкою і красивою, використовуючи цілий ряд різних спеціальних засобів і пристосувань.

Спа-процедури для рук повинні бути спрямовані не тільки на вчинення певного ряду дій по омолодженню шкіри, але і на задоволення, яке повинен отримувати кожен клієнт при роботі майстра. Абсолютно всі салони краси намагаються підібрати до кожного клієнта індивідуальний підхід, обираючи для нього ту чи іншу програму по догляду за руками і нігтиками.

Догляд за руками. Процедура крок за кроком

Взагалі, незалежно від статусу, величини і розцінок того чи іншого салону краси, спа-манікюр проходить в кілька основних етапів.

Оцінка стану нігтів і рук клієнта. Починаючи роботу з тим чи іншим клієнтом, кваліфікований майстер по спа-манікюру обов’язково повинен розглянути його руки, тим самим оцінити шкіру, нігті і кутикулу людини. При складанні індивідуальної програми спа-манікюру майстер обов’язково повинен враховувати всі побажання клієнта.

Ванночка. Насамперед потрібно видалити лак з нігтів, якщо присутній манікюр, щоб нігті теж могли отримати користь. Потім тепленька ванночка з додаванням морської солі або цілющих екстрактів водоростей. У неї необхідно занурити руки клієнта на самому початку будь-якого спа-манікюру.

Пілінг. Цей етап передбачає нанесення масажними рухами м’якого скрабу на руки клієнта до ліктів, який залишається на шкірі його протягом декількох хв., а потім змивається тепленькою водичкою. Така процедура допомагає видалити з шкіри рук мертві ороговілі частинки і поліпшити якість вбирання поживних і зволожуючих косметичних засобів.

Парафінотерапія. Ванночка для рук з гарячого лавандового парафіну – приємний етап спа-манікюру, після якого руки стають дивно гладкими і ніжними. Посилюється кровотік, відбувається сприятливе розслаблення зв’язок і м’язів. Шкіра насичується вологою, розгладжуються зморшки.

Масаж рук і нігтів. Це доставить клієнту справжнє задоволення, а, крім того, чудово заспокоїть шкіру його рук. При масажі майстер використовує ефірні ароматичні олії.

Обробка кутикули – обов’язковий етап проведення спа-манікюру. Особливий склад використовується для пом’якшення кутикули. Далі майстер спеціальною дерев’яною паличкою з апельсинового дерева відсуває кутикулу від нігтьової пластини.

Оформлення самих нігтів – останній етап спа-манікюру. Перш за все, майстер надає нігтям клієнта красиву правильну форму, використовуючи при цьому спеціальну пилку. Далі відбувається полірування нігтів особливим складом, після чого на них наноситься прозора основа під лак. Далі в два шари майстер покриває нігті клієнта основним кольоровим лаком і закріплює результат спеціальним засобом. На цьому етапі клієнт, природно, може попросити майстра, щоб той надав його нігтям оригінальний незвичайний дизайн. Ось і все!

Всі спа-процедури для рук займають приблизно дві години часу, а проводити їх потрібно, на думку фахівців, не рідше одного разу на місяць. Що можна сказати про вартість спа-манікюру? Природно, вона набагато вища, ніж ціна класичного обрізного. Але результат роботи професійного майстра буде видно відразу: це доглянуті гладкі руки і акуратно оброблені, покриті красивим лаком нігті.

Кожен салон або професійний майстер розробляє кілька різних програм по догляду за руками клієнтів. Це цілком зрозуміло, адже у кожного свої особливості і проблеми. Пігментація, сухість, втома, зморшки, пошкодження і ранки, дуже м’які нігтьові пластини або навпаки розшарування і ламкість нігтів, груба кутикула і багато інших причин, чому варто звертатися до спа-догляду за руками.

На підставі індивідуальних потреб майстер проводить комплекс процедур, які сприяють вирішенню конкретних завдань. Щоб старання не були марними, рекомендується провести як мінімум 6 сеансів спа-догляду.

Догляд за руками. Спа-догляд в домашніх умовах

Якщо немає можливості відвідати салон, можна провести процедуру спа-догляду і вдома. Для цього вам знадобляться: мисочка або піала такого розміру, щоб помістити в неї обидві руки як мінімум до зап’ясть; невеликий махровий рушничок; дерев’яна паличка для нігтів; пилочки і ватяні диски. Крім того, подбайте про якісні засоби, такі як безацетонова рідина для зняття лаку, морська сіль і ароматичні олії на ваш смак, скраб, живильна маска, олія для масажу та зволожуючий крем.

Почнемо?

Видалити з нігтів лак і вимити руки.

У тепленьку водичку додати морську сіль і, або кілька крапельок ароматичної олії. Солі можна придбати з різними ароматами. Трав’яні, фруктово-ягідні, шоколадні та інші. На 10 хвилинок опустити руки в ванночку.

Промокнути водичку з рук, нанести скраб і легкими рухами помасажувати руки, пальці і нігті. Достатньо буде 5 хвилинок, далі сполоснути скраб.

Маску нанести рівномірно, потримати 10 хвилинок і теж сполоснути.

Протягом декількох хвилинок масажувати руки приготованою олією.

Паличкою акуратно відсунути кутикулу.

Тепер прийшов час манікюру. Обпилювання, полірування і інше. Тут все залежить від бажання. Можна приступити до багатокрокового французькому манікюру, або просто покрити нігтьові пластини шаром захисного лаку, щоб зберегти оздоровчий ефект від спа-процедури якомога довше.

Впевнені, ви погодитеся з тим, що якісний догляд за руками  і нігтями, безсумнівно, потрібен кожній представниці прекрасної статі!


Check Also

Місячний календар манікюру на листопад 2018 року

Будь-яка жінка хоче виглядати гарною і доглянутою. А доглянуту жінку неможливо уявити без доглянутих рук. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *