Home / Твоя краса / Тіло / Скраб для обличчя – як правильно приготувати

Скраб для обличчя – як правильно приготувати

Про таку корисну річ, як скраб для обличчя, напевно чули всі, багато хто використовує його в обов’язковому порядку під час догляду за шкірою обличчя. У сучасному світі, цей косметологічний  засіб став просто незамінним. Кожен професійний косметолог наполягає на ретельному очищенні шкіри, хоча б кілька разів на місяць. І скраби ідеально підходять для цієї функції, адже вони можуть дбайливо очистити навіть проблемну, дуже ніжну або занадто забруднену шкіру. А ще вони стануть незамінними помічниками для тих, у кого немає зайвих коштів на відвідування косметолога, але кому цілком під силу приготувати ефективний скраб для обличчя  вдома з підручних засобів.

З чого складається скраб для обличчя

Скраб для обличчя - як правильно приготувати

Для приготування скрабу можна використовувати безліч різних інгредієнтів.

Але найважливішим в цьому косметичному засобі є абразивні частки це саме ті частинки, які і допомагають привести нашу шкіру в порядок і очистити її від забруднення.

Вони бувають синтетичними і натуральними. Синтетичні абразивні частинки містяться, в основному, тільки в покупних косметичних засобах, хоча більшість виробників, звичайно ж, заявляє про їх натуральність, але насправді найчастіше це не так.

Натуральні абразивні частинки – це кісточки ягід, наприклад малини або брусниці, кокосова стружка, кісточки ківі, сіль, цукор, мелена кава і мелена вівсянка. Список натуральних частинок можна продовжувати і продовжувати.

Головне, домашній скраб для обличчя, виходить набагато вигіднішим, ніж, покупний, і не тільки в плані економії коштів, але ще і в плані користі для шкіри обличчя, так як він повністю складається з натуральних інгредієнтів.

Натуральні скрабуючі частки, відлущують відмерлі клітини шкіри, допомагають очистити її від залишків косметики, а також поліпшать колір обличчя.

Крім абразивних частинок в домашньому скрабі обов’язково повинна бути основа, яку можна вибрати залежно від типу дерми і від бажаного ефекту. Це можуть бути різні рослинні олії, кисломолочні продукти, мед. І за бажанням можна додати ще й ефірні олії, органічні кислоти і вітаміни.

Скраб для обличчя – користування

Вибирайте скраб за типом шкіри

Скраб, також, як і будь-який інший косметичний засіб, краще вибирати за своїм типом дерми.

Для власниць комбінованої і жирної шкіри, варто вибирати скраб для обличчя  з матуючим ефектом, наприклад скраби з глиняними основами, з перемелених вівсяних пластівців, з лимонним соком і авокадо.

Для сухого типу шкіри слід підбирати більш поживні компоненти, такі як мед, вершки, фруктові кісточки. Можна додавати різні косметичні олії для посилення ефекту.

Універсальними скрабами вважаються кавовий, цукровий, з морською сіллю. Ці компоненти підійдуть всім типам шкіри.

Важливо пам’ятати, що тим у кого серйозні проблеми зі шкірою, наприклад сильна вугрі, або купероз, не варто захоплюватися скрабами, так як можна отримати зворотний ефект, і стан шкіри тільки посилиться. Обов’язково проконсультуйтеся з косметологом, перш ніж скористатися подібними засобами.

Не використовуйте скраб для обличчя  вдома дуже часто

Очищення, це звичайно, добре, але надмірно старатися теж не варто. Косметологи радять очищати скрабом не частіше 1-2 разів на тиждень. Все залежить від інтенсивності забруднення шкіри.

Вважається, що шкіра, яка часто лущиться частіше вимагає до себе уваги. У жарку пору, спробуйте використовувати скраб трохи частіше, для сухої шкіри – 1 раз в тиждень, а для жирної та комбінованої – 2.

При використанні скрабу відкриваються пори, тому краще його використовувати на ніч, або вибрати такий час, коли вже виходити на вулицю не передбачається.

Наносите скраб для обличчя  тільки на підготовлену шкіру

Скраб – це додатковий очищуючий засіб, тому його слід використовувати на попередньо очищену, і навіть розпарену шкіру, для більш глибокого і ефективного впливу.

Найкраще використовувати скраб після засобу для чищення, наприклад, тоніка або гелю для вмивання. Можна попередньо розпарити обличчя.

Скраб для обличчя  – не тріть шкіру занадто сильно

Надмірно сильне скрабування може пошкодити капіляри шкіри і нашкодити їй. Під час процедури рекомендується лише трохи натиснути подушечками пальців і акуратно помасажувати обличчя.

Особливо, обережними, слід бути з соляними та цукровими скрабами, через їх занадто грубі абразивні частинки, які легко можуть пошкодити шкіру.

Скраб для обличчя  – експериментуйте з компонентами

Підібрати ідеальний скраб для обличчя  з першого застосування практично неможливо. Спробуйте поекспериментувати з різними основами, абразивними частинками і оліями.

Можливо, що домашній скраб зможе замінити навіть улюблений косметичний засіб.

Скраб для обличчя – рецепти

Для того, щоб приготувати домашній скраб знадобиться зовсім небагато часу і невеликий список невигадливих продуктів. Ви можете варіювати склад скрабу на свій розсуд, в залежності від типу шкіри.

Універсальний скраб для обличчя з меленої кави

Скраб з меленої кави, мабуть, найпопулярніший і ефективний рецепт, який підходить будь-якого типу шкіри. Для його приготування краще всього застосовувати мелену каву, або кавову гущу. Для приготування цього скрабу знадобиться:

1) Трохи меленої кави, або кавової гущі;

2) Пів чайної ложечки ароматичної олії (на свій смак)

3) 1 чайна ложечка меду

А саме приготування неймовірно просте. Головне це підготувати всі потрібні інгредієнти, а потім просто змішати і нанести масажними рухами. Можна трохи потримати його на обличчі, буквально пару хвилинок, а потім змити тепленькою водичкою. Такий скраб тонізує і дуже добре очищає шкіру і пори обличчя.

Скраб для обличчя з авокадо і цукром

Це досить нестандартний, але дуже корисний рецепт скрабу. Головна його особливість полягає в тому, що він призначений для проблемної шкіри комбінованого або жирного типу. Скраб для обличчя допомагає очистити пори і підсушити дрібні запалення.

Для його приготування потрібна столова ложечка цукру, чайна ложечка абрикосової олії, пів чайної ложечки екстракту зеленого чаю і трохи м’якоті авокадо.

Цей скраб можна використовувати як маску, і тримати на обличчі в середньому 3-5 хвилинок.

Медовий скраб для обличчя з вівсяними пластівцями – для сухої шкіри

Такий скраб підійде для сухого типу шкіри. Він дуже простий у приготуванні.

Для нього знадобляться всього лише подрібнені вівсяні пластівці (це можна зробити в кавомолці), столова ложечка меду і трохи вершків. Такий рецепт не тільки очищає шкіру, але ще і живить і зволожує її.

Наносити такий скраб краще на ніч замість живильного крему для обличчя. Замість вершків можна використовувати молочко, або сметану.

Соляний скраб для обличчя – для жирної шкіри

Цей скраб напевно найпростіший у виконанні, але дуже ефективний.

Для його приготування візьмемо 1 чайну ложечку солі і змішаємо її з 1 столовою ложечкою сметани. Готовий скраб наносимо на очищену шкіру обличчя і акуратно масажуємо протягом 1-2 хвилинок.


Check Also

Привітання з днем Святого Миколая. Корисна підбірка

Святого Миколая люблять всі діти і чекають його не менш Санта Клауса. Саме він є …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *