Home / Здоров'я / Алергія лікування на пил – симптоми

Алергія лікування на пил – симптоми

Пил всюдисущий, він накопичується навіть у засклених і щільно закритих шафах, в найдрібніших тріщинках підлоги і шорсткостях стін, в ворсі килимів і в тканинній оббивці м’яких меблів. Долає закриті склопакети, і змушує нас дивуватися, звідки ж він береться. Ми його витираємо, а він знову осідає на колишнє місце через кілька годин. Тому дізнаємося далі про алергія лікування на пил.

Алергія лікування на пил – що таке пил?

Алергія лікування на пил - симптоми

Що ж це за незрозуміла субстанція і з чого він складається?

Склад пилу неоднорідний, і в різному відсотковому співвідношенні може складатися з:

відлущеного  епітелію людської шкіри;

відпалих лусочок людського волосся і шерсті домашніх тварин;

сапрофітів та інших різновидів пилових кліщів;

продуктів життєдіяльності пилових кліщів;

мікроскопічних часток борошна і круп;

частинок грунту і різних будівельних матеріалів;

спори і частинки висохлої цвілі

Доведено, що алергії на пил піддається понад 35% населення земної кулі. Це серйозна цифра. І найнеприємніше, що ускладненням алергії може стати така грізна хвороба, як бронхіальна астма.

Алергія лікування на пил – симптоми

Зверніть увагу, якщо вас турбують такі поширені ознаки алергії на пил як:

риніт – витікання з носа слизової рідини, почервоніння крил носа, свербіж носових раковин, головний біль, відчуття «закладеності» вух, неможливість дихати носом, у зв’язку з набряком слизової оболонки носових ходів, відсутність ефекту крапель від нежиті;

коньюктивіт – запалення коньюктиви очей характеризується припуханням повік, почервонінням, сльозотечею, порушенням чіткості зору. Можуть розвинутися ускладнення при приєднанні бактеріальної інфекції, що загрожує враження сітківки ока

Алергія лікування на пил

Як ми бачимо, наслідки алергії на пил не можна назвати нешкідливими. З нею можна і потрібно боротися. І в першу чергу необхідно постаратися звести контакт з алергеном до мінімуму, а значить – оголосити пилу війну.

У першу чергу, людині, у якої з’явилися симптоми алергії на пил, слід відмовитися від предметів нагромадження пилових частинок. Прибрати килими, килимки (навіть синтетичні), важкі штори з пухкого матеріалу потрібно змінити на щільні фіранки з гладкою поверхнею, а від ламбрекенів і інших прикрас з тканини – відмовитися зовсім.

У книгах просто кишать сапрофіти, тому, якщо ви не готові розлучитися з паперовими виданнями, необхідно розмістити їх в шафах з щільно закриваючими дверцятами.

Ліжко – це «їдальня» сапрофітів, адже вони харчуються відмерлими частинками людської шкіри і при гарному харчуванні плодяться в геометричній прогресії. Через 3-4 роки використання, в пухових і пір’яних подушках відходів життєдіяльності сапрофітів виявляється до 30% від наповнювача!

Тому алергикам потрібно відмовитися від них назавжди, замінивши на подушки із синтетичним наповнювачем і, незважаючи на те, що сапрофіти неохоче проживають у таких умовах, потрібно часто прати подушки при температурі не нижче +60 градусів. А найоптимальнішим варіантом є їх заміна на латексні.

Матраци необхідно захищати знімними наматрацниками, які так само слід часто прати, позбавляючи від пилу. При пранні можна добавляти у водичку кілька крапельок олії чайного дерева, це ефективно збереже речі від сапрофітів. Ковдри бажано провітрювати на свіжому повітрі, а влітку «прожарювати» на сонці.

Пилосос для прибирання повинен бути якісним і найкраще з водяним пиловловлювачем, адже деякі агрегати, збираючи пил, знову випускають його в повітря, тільки вже в дрібнодисперсному вигляді.

Важливо не забувати про частоту вологого прибирання. Водичку для миття підлог потрібно використовувати лужну, додавши у відро кілька ложечок харчової соди. Солона вода також сприяє якісному прибиранню.

В оселі потрібно обов’язково знизити відсоток вологості повітря, тому що для сапрофітів найбільш сприятливе вологе середовище. «Підсушити» повітря можна кондиціонером, а з дідівських методів використовувати насипаний в банки рис (він відмінно вбирає вологу) або ємності з негашеним вапном.

Алергія лікування на пил – медикаментами

Звичайно, усунення контакту з алергеном – це важлива і основна частина. Але без медикаментозного алергія лікування на пил  все ж не обійтися. Звернення до лікаря-алерголога обов’язково і необхідне. Не варто довіряти рекламі і купувати новомодні лікарські засоби, намагаючись підібрати дозування і тривалість алергія лікування на пил  самостійно. Що не має спеціальних знань людина не може знати про можливі наслідки самолікування.

Лікар призначить антигістамінний препарат відповідний  саме вам і ефект від прийому ліків від  алергія лікування на пил  буде позитивним.

Людина схильна до алергічних реакцій, повинна ретельно стежити за своїм раціоном, ввівши в нього максимальну кількість продуктів багатих вітаміном С, обов’язково вживати каші, які є ефективним і безпечним сорбентом. Бажано, щоб вони були зварені на водичці і були досить в’язкими. Під час алергія лікування на пил  необхідно пити близько 2 літрів- негазованої водички без добавок цукру.

Стреси, підвищені навантаження на роботі, неправильне і нерегулярне харчування, шкідливі звички – послаблюють імунітет, що може запустити механізм розвитку алергічної реакції, навіть якщо раніше ви не були схильні до цього захворювання.


Check Also

Що таке коронавірус – ознаки захворювання, ефективні рекомендації

Коронавіруси – це родина  вірусів, які можуть викликати звичайну застуду, важкий гострий респіраторний синдром (SARS) …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *