Home / Твоя краса / Догляд за волоссям / Біла гірчиця для зміцнення і зростання волосся

Біла гірчиця для зміцнення і зростання волосся

Довге розкішне волосся – справжня окраса для кожної представниці прекрасної статі. Проте сучасний спосіб життя, неправильне харчування, забруднена екологія та використання агресивних засобів по догляду найчастіше позбавляють нас мрії про здорову і блискучу шевелюру. Ми розповімо вам про те, як використовується біла гірчиця для волосся.

Біла гірчиця: чим дорожче – тим краще?

Біла гірчиця для зміцнення і зростання волосся

Багато дівчат витрачають астрономічні суми на відновлення і зміцнення свого волосся, навіть не підозрюючи, що їм цілком можуть допомогти звичайні, здавалося б, підручні засоби. Гірчична олія для волосся – справді універсальний продукт, який може допомогти зупинити розвиток дифузної алопеції, зміцнити і наситити фолікули, розгладити структуру по всій довжині, «запаяти» посічені ділянки.

Її використовують як у чистому вигляді, так і у вигляді масок. Причому виготовляють їх часом для принципово різних цілей. Особливо полюбився даний засіб тим, хто мріє про «косу до пояса», але поки задовольняється короткою стрижкою.

Сама гірчична олія включає до свого складу масу вітамінів, мінералів і амінокислот. Оскільки її не так легко знайти на прилавках магазинів, та й коштує якісний засіб недешево, багато жінок вирішують ці проблеми по-своєму. Зокрема, застосовується звичайна суха біла гірчиця, змішують її з базовими оліями.

Особливо улюблені дівчатами, що стежать за здоров’ям свого волосся, реп’яхова і касторова олії. Також гірчичний порошок досить часто змішують з жовтками яєць. Наносять цю суміш на шкіру голови, втираючи масажними рухами, після чого створюють парниковий ефект і вичікують стільки, скільки можливо – біла гірчиця починає інтенсивно розігрівати тканини і забезпечує почуття печіння. Це, безумовно, неприємно, проте саме такою дією володіють всі стимулюючі маски, націлені на прискорений ріст волосся.

Біла гірчиця: масляна маска для зміцнення шевелюри

Маска для волосся з гірчицею, яйцем і реп’яховою олією – чудовий засіб для тих, хто прагне не тільки прискорити зростання своєї шевелюри, а й зміцнити її структуру. Відомо, що наше волосся живиться від коріння, а тому якщо фолікулам не вистачає корисних речовин, страждає і вся довжина. Локони стають сухими, слабкими, тьмяними і млявими, в них відзначається виражений дефіцит вологи. Вони починають сіктися і ламатися, нерідко випадають і обламуються. Склад даної маски воістину досконалий, і містить все, що потрібно для активного зростання здорового волосся.

Наприклад, яєчний жовток є кращим поживним продуктом для структури локонів – він містить масу вітамінів і важливих амінокислот, яких так не вистачає нашим локонам при звичному догляді. Він також є справжнім джерелом ретинолу, токоферолу, вітамінів групи В і поліненасичених жирних кислот. Вітамін D, який також міститься в жовтках в оптимальній концентрації, стимулює ріст і живить цибулини.

Вітаміни А і Е чудово справляються зі зволоженням і живленням. Вітаміни групи В нормалізують жировиділення в шкірі голови, виліковують лупу і оптимізують кровопостачання шкіри. Амінокислоти, що містяться в жовтках курячих яєць, не виробляються організмом самостійно, але відіграють ключову роль у процесі оновлення та відновлення клітин. Протеїн розгладжує структуру локонів, роблячи дерму міцною і невразливою для зовнішніх подразників.

Реп’яхова олія здавна відома своїми чудовими відновлюючими і регенеративними властивостями. Її отримують з коренів лопуха, і ідея її застосування в лікуванні волосся досить стара, проте успішно застосовується в домашній косметології і сьогодні. Якщо бути точніше, реп’яхова олія здатна зміцнити волосяний стрижень, нормалізувати і стабілізувати внутрішньоклітинні метаболічні процеси в шкірі голови, активувати мікроциркуляцію крові навколо фолікул, запобігти або вилікувати вже наявне випадання.

Результати застосування реп’яхової олії з гірчицею для волосся воістину приголомшливі – вже після третьої процедури виконання маски, жінка відзначає припинення аномального випадання, а також раптово з’являється об’єм шевелюри. Це відбувається тому, що цибулини пробуджуються, і на голові починають рости нові стрижні, формуючи своєрідний «об’ємний їжачок».

Біла гірчиця: готуємо маску самостійно

Отже, як правильно приготувати чудодійну маску для волосся, в якій застосвується бла гірчиця і реп’яхова олія? Вам знадобиться:

Жовток курячого яйця – 1 шт. (якомога ретельніше відокремлюйте його від білка!);

Одна столова ложечка реп’яхової олії (оптимально брати продукт німецьких виробників, розрахований на безпосереднє застосування для волосся);

1,5 чайні ложечки гірчиці.

Щоб гірчиця була ще «злішою» (а відповідно, посилювалися її стимулюючі функції), можна додати в маску трохи цукру. Однак тут важливо не перестаратися – в іншому випадку, можна з легкістю дістати опік шкіри.

Всі інгредієнти слід змішати до отримання пастоподібної маси. Якщо маска вийде надмірно густою, розбавте її невеликою кількістю тепленької водички або молока. Прогрівати суміш не потрібно – яйце може згорнутися. Допустимо додавати в маску ефірні олії, особливо якщо їх дія спрямована на зупинку випадання волосся. Для цих цілей підійдуть ефіри евкаліпта, лаванди або мандарина.

Наносити отриману суміш найкраще за допомогою спеціальної перукарської щіточки, попередньо розділивши локони на проділи.

Не слід розподіляти масу по всьому волоссю – ви ризикуєте сильно висушити і пошкодити їх структуру. Врахуйте, що ваші пасма живляться від коренів, а тому подібні маски вилікують їх без необхідності поширення на кінчики.

Далі слід обернути голову поліетиленом (ідеально в цьому випадку підійде звичайна харчова плівочка). Поверх даної «конструкції» надіньте тепленький рушник, яке можна зафіксувати на потиличній частині довгим перукарським затискачем. Витримайте маску на голові не менше 30-45 хвилинок. Якщо можете довше – тримайте протягом години. Потім волосся слід промити тепленькою водичкою з використанням м’якого безсульфатного шампуню.

Після того, як процедура миття буде завершена, рекомендуємо нанести на кінчики незмивний зволожуючий флюїд. Маску слід робити 1-2 рази в тиждень. Курс лікування становить 2-3 місяці.

Касторова олія + біла гірчиця (порошок)

Застосування гірчиці і касторової олії для волосся не менш популярне, ніж використання попередньої маски. Єдине, в чому явно «програє» касторка – так це процес її змивання з локонів. Ліквідувати цю олію з пасом виходить лише з другого чи третього промивання шампунем. Однак діє вона воістину ефективно. Касторова олія має здатність швидко проникати в волосяну фолікулу, насичуючи її живильними речовинами.

Якщо розподіляти її по всій довжині, вона результативно склеює лусочки, що стирчать, чудово розгладжуючи і обтяжуючи волосся. Також вона покликана усувати лупу і зволожувати шкіру голови, перешкоджаючи її сухості і лущення.

Маска в якій застосовується біла гірчиця готується за принципом попередньої, однак з її складу усувається яєчний жовток і додається бджолиний мед замість цукру:

Перетріть 1,5 чайні ложечки гірчичного порошку з 1 столовою ложечкою касторки;

Додайте в масу небагато бджолиного меду;

Присмачте отриману суміш декількома крапельками ефірної олії (якщо ваша мета полягає в лікуванні шкіри голови, має сенс використовувати ефір чайного дерева). Розподіліть масу по голові за попереднім принципом і створіть парниковий ефект. Витримайте не менше 40 хвилинок і ретельно промийте. Врахуйте, що вам буде потрібно намилювати голову шампунем не менше двох разів. Намагайтеся зробити так, щоб волосся залишилося абсолютно чистим. В іншому випадку, є ризик швидкого жирніння і забруднення голови.

Біла гірчиця: як готувати гірчичну маску для волосся без олії?

Деякі жінки протестують використанню олій, мотивуючи це тим, що вони сильно забруднюють шкіру голови. Це – велика помилка, хоча такий «побічний ефект» дійсно трапляється у тих, хто недостатньо ретельно промиває волосся після використання засобів. Але все ж, як у такому разі приготувати гірчичну маску для волосся без олії? Спробуйте використовувати замість них сметану або йогурт! Просто змішайте столову ложечку жирного кисломолочного продукту з чайною ложечкою гірчиці і додайте трохи меду або цукру.


Check Also

Місячний календар стрижки на лютий 2021 року детальний

З року в рік астрологи складають гороскоп для кожного знака Зодіаку, щоб ми не тільки …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *