Home / Твоя краса / Догляд за волоссям / Молочна сироватка для волосся: застосування

Молочна сироватка для волосся: застосування

Кисломолочні продукти містять повний спектр корисних вітамінів і мінералів. Тому їх можна використовувати не тільки в якості продуктів дієтичного харчування, але і для лікування та відновлення волосся. Застосування молочної сироватки дозволить швидко і ефективно вирішити проблему лупи, надмірної втрати волосся та інших проблем з локонами. Готується молочна сироватка для волосся і маски на її основі своїми руками. Розглянемо користь, протипоказання, рецепти і способи використання сироватки при різних проблемах локонів.

Молочна сироватка для волосся: корисні властивості

Молочна сироватка для волосся застосування

Вона використовувалася в косметології ще багато століть тому. Унікальний склад, доступність і безпека даного засобу зробили його одним з кращих засобів для догляду за проблемними пасмами. Особливістю сироватки є вхідні до складу цінні амінокислоти, які сприяють прискоренню росту пасом, а також відновленню їх структури.

Молочна сироватка для волосся: користь

Лікувальні властивості сироватки пояснюються також входять до складу вітамінами і мікроелементами, що сприяють підтримці здоров’я шкіри голови і локонів. Регулярне використання різних рецептів дозволяють прискорити обмінні процеси в коренях волосся, що сприяє прискоренню їх зростання і уповільнюють процеси випадіння волосся. Молочна сироватка для волосся підходить для різних типів пасом, зволожуючи сухі і знижуючи сальність жирних локонів. Завдяки цьому пасма стають неймовірно пишними, блискучими і доглянутими.

Молочна сироватка для волосся: застосування

Спосіб використання молочної сироватки для локонів залежить від того, які проблеми з її допомогою ви хочете вилікувати. Наприклад, якщо у вас посічені кінчики, тонкі і мляві пасма, то наносити її слід на кінчики. А якщо волосся порідшали, випадають або погано ростуть, то рекомендується втирати її в шкіру голови, розподіляючи по всій довжині пасом.

Наносити можна на вологі і сухі пасма. Крім цього, можна готувати прекрасні натуральні маски, які допоможуть вирішити більшість проблем зі здоров’ям локонів. Крім того, даний засіб можна використовувати для миття або ополіскування пасом. Рекомендується наносити засоби на основі сироватки м’якенькими масажними рухами, що дасть додаткову стимуляцію кореням волосся, прискорюючи зростання.

Молочна сироватка для волосся

Щоб приготувати натуральну сироватку, слід використовувати жирне домашнє молоко. Його необхідно поставити в тепленьке місце і почекати, поки воно скисне. Після чого його необхідно поставити нагрівати на водяну баню. Однак до кипіння доводити не можна. Коли утворюються згустки сиру, знімаємо з плити. Коли отримана маса охолоне, сироватку слід процідити через марлю. Отриманий сир ви можете використовувати в їжу і для приготування різних страв. А сироватку злийте в баночку і поставте в холодильник. Вона приготується для лікування ваших локонів.

Молочна сироватка для волосся вдома виходить більш м’яка і менш кисла, ніж придбана в магазині. До того ж вона не містить шкідливих домішок, і в її складі більше вітамінів і мінералів. Використовувати такий засіб можна для лікування практично всіх проблем з локонами.

Молочна сироватка для волосся: для росту пасом

Для прискорення росту пасом і добавляння зачісці такого бажаного об’єму також можна приготувати натуральну сироватку. Для приготування слід змішати молочну сироватку з невеликою кількістю реп’яхової олії. Даним розчином необхідно регулярно обполіскувати пасма. Змивати її не слід, вона не залишає на локонах жирного блиску або інших неприємних слідів. При цьому частки цього засобу продовжують доглядати за пасмами до наступного миття голови. Мити волосся молочною сироваткою надзвичайно просто. А даний засіб є доступним і недорогим.

Молочна сироватка для волосся: для посічених кінчиків

Причин посічених кінчиків досить багато. Це може бути і використання неправильних і неякісних косметичних засобів, неправильне причісування, а також нерегулярне і недостатнє живлення волосся. Перевагою використання натуральної молочної сироватки є легка і ніжна текстура, що дозволяє дбайливо доглядати за локонами. Цей засіб не навантажує пасма, а також не надає їм жирного блиску. Але основною перевагою є склеювання лусочок волосся, тому вони менше січуться і не ламаються.

Молочна сироватка для волосся вдома

Для волосся, що січеться краще приготувати з нежирного молока. Рецепт аналогічний. Для приготування потрібно почекати, поки молоко скисне і довести його до кипіння. За допомогою марлі відокремте сир від сироватки. Приготований домашній сир також можна використовувати для натуральних масок.

Молочна сироватка для волосся сухого

Сухі локони особливо сильно потребують живлення і зволоження. Тому для такого типу волосся рекомендується використовувати молочну сироватку в якості обполіскуючого засобу, а також компонента масок або шампунів. Ви можете вдома приготувати такий засіб, використовуючи для цього молочну сироватку, відвари лікувальних трав, а також вітаміни в капсулах. Рекомендується наносити засіб на вологе вимите волосся, після чого локони повинні висохнути природним чином. Молочна сироватка для сухих кінчиків допоможе зробити локони м’якими, гладкими і шовковистими.

Молочна сироватка для волосся: для відновлення пасом

Після фарбування або хімічного укладання пошкоджені локони потребують в правильному живленні для відновлення їх структури. У цьому також може допомогти натуральна молочна сироватка для волосся. Приготуйте її самостійно і налийте у флакончик від старого косметичного засобу з розприскувачем. Декілька разів на день наносьте сироватку на пошкоджені пасма і через кілька тижнів ви помітите неймовірний результат. Домашня сироватка для волосся впорається з проблемою пошкоджених локонів не гірше дорогих професійних косметичних засобів або дорогих процедур в салоні краси.

Молочна сироватка для волосся: для блиску пасом

Блиск є основним показником здоров’я і краси пасом. Тому якщо ваші локони тьмяні і мляві, рекомендуємо приготувати натуральну молочно-лимонну сироватку. Вона допоможе не тільки надати волоссю неймовірний блиск, але і повернути гладкість і здоровий вигляд пасом.

Для приготування такого засобу знадобиться молоко і лимон. Видавіть сік одного лимончика і змішайте його з літром молока. Готову масу слід поставити на водяну баню і довести до кипіння. Після чого масу слід зняти з плити і остудити. Акуратно відокремте сироватку від отриманого сиру. Прийняти готову молочно-лимонну сироватку слід не частіше разу на сім днів. Надмірне зволоження локонів може призвести до втрати об’єму.

Молочна сироватка для волосся: рецепти

Молочна сироватка для волосся надає живильну і зволожуючу дію навіть на дуже ослаблені локони. Її перевагою є великий вміст молочного білка, який є прекрасним будівельним матеріалом для фолікулів волосся і їх стрижнів. Якщо пасма відчувають дефіцит цієї речовини, вони стають ламкими, тьмяними і млявими, їх зростання сповільнюється, а кінчики починаються сіктися.

Молочна сироватка для волосся: кращі маски

Тому ви можете використовувати її для росту волосся і повернення їх краси і здоров’я. Для найкращого ефекту рекомендується використовуватися сироватку в якості основного компонента масок для пасом. І вже через кілька тижнів ви забудете про проблеми зі здоров’ям, а також про тьмяний і не доглянутий вигляд пасом.

Молочна сироватка для волосся: маска з сироваткою і жовтками

Догляд за волоссям повинен починатися з правильного живлення локонів. Це стосується не тільки сухих і неживих локонів, але і жирного типу волосся. Приготуємо чудову живильну маску на основі молочної сироватки, жовтків і ефірних масел.

Інгредієнти:

домашня молочна сироватка;

жовтки перепелиних яєць;

ефірні олії.

Для даної маски краще використовувати тільки жовтки перепелиних яєць, але можна взяти яйця цілком. Збийте їх разом з сироваткою в блендері, додавши кілька крапельок ефірної олії, яка оптимально підходить для вашого волосся. Наносити таку маску слід на всю довжину локонів, а також втирати її в дерму голови. Далі пов’яжіть на голову поліетиленовий пакет і надіньте зверху тепленьку шапочку або рушник. Змийте маску через 20 – 30 хв. При цьому ви можете не використовувати шампунь. Жовтки прекрасно впораються з очищенням локонів, а сироватка зволожить і додасть здоровий блиск пасмам. Проте якщо у вас жирне волосся, то маску слід змивати за допомогою улюбленого шампуню.

Молочна сироватка для волосся: маска з пивними дріжджами і сироваткою

Якщо у вас сповільнилося зростання волосся або з’явилася проблема їх надмірної втрати, сироватка від випадіння волосся допоможе повернути пасмам колишній об’єм і красу. Саме дріжджі є найефективнішим засобом для стимуляції росту волосся, а молочна сироватка сприяє оздоровленню шкіри голови, відновлення кінчиків волосся і лікування їх пошкодженої структури.

Інгредієнти:

пивні дріжджі;

домашня сироватка.

Рекомендується для такої маски зробити сироватку своїми руками. Для цього краще використовувати жирне домашнє молоко. Зачекайте, поки воно скисне, поставивши його в тепленьке місце, після чого доведіть до кипіння на водяній бані. Відокремити від сиру можна за допомогою друшляка або звичайною марлі.

Залийте пивні дріжджі отриманою тепленькою сироваткою і залиште на кілька хвилинок, щоб дріжджі розпарились. Втирайте маску в шкіру голови кілька разів на тиждень, щоб прискорити ріст пасом і збільшити їх об’єм. Змивати таку маску слід спочатку тепленькою сироваткою, після чого звичайною водичкою без шампуню. Щоб надати локонам додатковий блиск, можна додати у водичку для останнього ополіскування трохи соку лимона або яблучного оцту.

Молочна сироватка для волосся: маска з вівсяними пластівцями з сироваткою

Вівсяні пластівці є прекрасним компонентом масок для волосся, схильних до надмірної сальності. Тому якщо потрібна поживна сироватка, яка додатково очистить і освіжить локони, рекомендуємо приготувати маску на основі вівсяних пластівців і молочної сироватки.

Інгредієнти:

вівсяні пластівці;

молочна сироватка;

настій календули.

Приготуйте вдома молочну сироватку і залийте вівсяні пластівці. Коли вони розбухнуть, додайте трохи настою календули, який сприяє зниженню сальності і лікуванню захворювань шкіри голови. Після нанесення маски укутайте голову рушником.

Відео: Догляд за волоссям з молочною сироваткою


Check Also

Місячний календар стрижки на лютий 2021 року детальний

З року в рік астрологи складають гороскоп для кожного знака Зодіаку, щоб ми не тільки …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *