Home / Активний спосіб життя / Гімнастика / Ранкова гімнастика для дітей двох і трьох років

Ранкова гімнастика для дітей двох і трьох років

Гігієнічна ранкова гімнастика необхідна дітям, починаючи з дворічного віку. Найбільш ефективною вона представляється відразу після нічного сну дитини. Вправи бажано проводити протягом 4-6 хвилинок.

Застава раціонального розвитку малюка

Ранкова гімнастика для дітей двох і трьох років

Ранкова гімнастика забезпечує дитині раціональний рівень розвитку. Насамперед, це корисно для нормального функціонування опорно-рухового апарату тіла. Батькам слід уникати силових вправ, з якими дитина не може впоратися. Не рекомендується давати надмірне навантаження на м’язи плечового пояса, дихальну та серцево-судинну системи малюка.

Докладніше про те, що являє собою ранкова гімнастика для дітей двох і трьох років показано в відео.

Відео-навчання «Ранкова гімнастика для дітей двох і трьох років»

Необхідність ранкової зарядки викликана тим, що діти в ранньому віці ще не схильні до правильної координації рухів. Завдання батьків – навчити своїх дітей цьому і разом з тим укріпити і оздоровити дитячий організм. Крім того, ранкова гімнастика не має нічого спільного з фізичними навантаженнями. В даному випадку розвиваються тільки заплановані батьками групи м’язів. Комплекс вправ спрямований на регулювання фізичного навантаження. Якнайкраще підійдуть вправи з віршами. Можна також використовувати предмети.

Тим часом в першу чергу, слід звернутися до лікаря, щоб переконатися чи не викличе дана гімнастика порушення здоров’я дитини. Не рекомендується проводити зарядку з дітьми, у яких виявлені патології серця, дихальних шляхів і опорно-рухового апарату.

Бажано, звичайно, дотримуватися здорового режиму. У процесі виконання ряду вправ відбувається активізація всіх систем організму дитини. При цьому нормалізується водно-сольовий, енергетичний обмін, кров насичується киснем та іншими поживними речовинами. Це позитивно позначається на настрої дитини.

Крім того, в ході своєрідних тренувань малюк вчиться контролювати свій подих. Фахівці рекомендують проводити ранкову зарядку на свіжому повітрі.

Ранкова гімнастика: дотримання здорового темпу

З темпом вправ не варто поспішати. Він повинен поступово наростати і знижуватися. Не можна завершувати вправи раптово. Приміром, оптимальний варіант – розмірений крок на місці.

Ранкова гімнастика: комплекс вправ для дітей 2-3 років:

   ходьба по кімнаті з погойдуваннями рук уздовж тулуба;

   піднімати випрямлені руки вгору, в сторони і вниз;

   нахили вперед і назад;

   розвести руки в сторони і обхопити ними тулуб;

   біг по кімнаті дрібними кроками 10-15 секунд;

   повільна ходьба в поєднанні зі спокійними рухами рук до 2 хвилинок;

   присідання з нахилами голови вгору і вниз;

   нахили тулуба вправо і вліво і махи руками.

Ранкова гімнастика позитивним віком впливає на ріст, вагу дворічної дитини, а також на формування його постави. Важливо дотримуватися правильного алгоритму вправ. Не варто перевищувати допустимий ліміт часу. Від цього дитина швидко втомиться і ефекту, відповідно, не буде ніякого. Дітям у процесі гімнастики має бути цікаво і весело. Тому корисно урізноманітнити ранкову зарядку загадками та іншими заходами, що підвищують розумовий розвиток дитини.


Check Also

Новорічні прикраси на 2021 рік своїми руками. Корисна підбірка

До жодного свята не готуються і не прикрашають своє житло так, як до зустрічі Нового …

One comment

  1. Ранкову гімнастику в усіх вікових групах починають з ши кув 16 ання дітей в колону по одному. Під час шикування вихова тель оглядає одяг і взуття дітей, а в молодших групах допомагає малюкам стати один за одним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *