Home / Активний спосіб життя / Гімнастика / Гімнастика для дітей 9-12 місяців

Гімнастика для дітей 9-12 місяців

До моменту, коли вашому малюкові виповнилося 9 місяців, він уміє: сідати самостійно з положення лежачи;вставати біля опори; ходити вздовж неї; повзати рачки. На цьому етапі розвитку потрібна гімнастика для дітей, яка спрямована на навчання самостійності. У вас вже є певний режим дня, і ви помітили, що до цього моменту малюк спить всього 2 рази в день, проводячи велику частину дня і пильнуйте. Для безпечного пересування вашого чада по дому, потрібне закриття всіх кутів, і прибрати речі, які легко б’ються.

Гімнастика для дітей 9-12 місяців

Гімнастика для дітей 9-12 місяців

Гімнастика для дітей  являє собою набір з наступних вправ:

бокс,

робота ногами (поперемінне згинання, розгинання, кругові рухи, розведення),

нахили тулуба,

сідати з положення лежачи,

повзання за іграшкою,

тачка,

ходьба з підтримкою за дві і одну руку.

Далі розглянемо докладніше як робити вправи, які пропонує гімнастика для дітей.

Гімнастика для дітей. Вправа бокс

Для боксу потрібний свій великий палець вкласти в руку малюка, а рештою вільними пальцями обхопити його долоньку, і імітувати рухи руками з боксу.

Гімнастика для дітей. Вправи для ніжок

Виконуючи роботу ніжками малюка, тримайте його за гомілку у стопи, імітуйте рухи з вправи велосипед, поперемінно притискайте ноги до животика, виконайте кругові рухи за годинниковою стрілкою і проти.

Гімнастика для дітей. Нахили

Щоб правильно виконати нахили тулубом, розташуйте дитину на столі перед собою таким чином, щоб спина буде притиснута до ваших грудей і живота. Однією рукою тримайте дитину за ноги, щоб запобігти їх згинання. Покладіть попередньо перед дитиною іграшку, і запропонуйте нахилитися за нею, підняти її, а потім покласти на місце.

Гімнастика для дітей 9-12 місяців 1

Гімнастика для дітей. Сідаємо

Для правильного виконання вправи сісти з положення лежачи, притримуйте дитину за ніжки в районі колін однією рукою, а другою тримайте за долоньку, як у вправі бокс. Потягніть малюка за ручку, щоб він сів з прямими ногами. Повторіть вправу на кожну руку.

Гімнастика для дітей. Тачка

Остання вправа, яка вимагає пояснень виконання, це тачка. Її можна виконувати як в комплексі, так і окремо у вигляді гри. Ця вправа виконується з положення лежачи на животі. Ви тримаєте дитину за щиколотки однією рукою, а дитина ходить на руках. Намагайтеся для безпеки другою рукою притримувати малюка в області жівота.

Гімнастика для дітей 9-12 місяців 2

Ваше завдання на цьому етапі розвинути якомога більшу рухову самостійність у дитини. Не потрібно боятися, коли дитина пішла самостійно, а то ваші страхи можуть йому передатися.

Пальчикова гімнастика для дітей: відео

Дихальна гімнастика для дітей

Буває така гімнастика для дітей, яка допомагає розвиватися фізично. А буває і та, що допомагає розвитку мовлення, стимулює її, сприяє формуванню правильної вимови звуків, розвиває легені малюка. Та й зовсім просто сприяє зміцненню дитячого імунітету. Така гімнастика для дітей називається дихальною. Вона однаково корисна як здоровим, так і часто хворіючим дітям. Найчастіше таку гімнастику використовують логопеди під час занять. Вона допомагає дитині навчитися контролювати положення губ і язичка, дихання під час розмови.

Основною метою такої гімнастики є скоординувати рухи рук на довгому видиху з вимовними звуками. Під час вправ губи повинні бути складені трубочкою. Щоки і язик також задійте. Як і інші види гімнастики, цю можна проводити у вигляді ігор і змагань.

Гімнастика для дітей. Вправа з мильними бульбашками

Найпростішою і найпоширенішою дихальною вправою, якою всі займаються з дитинства, є мильні бульбашки. Навчіть малюка, правильно тримаючи губки, робити повільний і довгий видих. Пограйте, хто надує бульбашку більшою.

Гімнастика для дітей. Свисток

Ще одна вправа, яка може стати випробуванням для ваших вух, це свисток. Тому кому важко чує свист в приміщенні, може навчити своє чадо використовувати цей інструмент поза приміщеннями. Свисток завжди можна замінити сопілочкою або кульбабою в літній період.

Гімнастика для дітей. Дихальні вправи з соком

Є такі дихальні вправи, за які мами нерідко своїх дітей корять. Уявіть ситуацію, ви купили упаковку соку з трубочкою, дитина випила половину, стала надувати пакетик і булькати залишеною рідиною. Ваша перша реакція: «Припини, зараз все розіллєш». Але насправді ваша дитина виконує дуже корисну вправу. І чим довше булькання, тим краще.

Гімнастика для дітей. Шарик

Є така вправа, яка називається «лети кулька». Для того щоб її правильно виконати, треба постаратися. Отже, робимо кульку з вати, кладемо її на носик дитини. Нехай ваш малюк висуне язик, настільки далеко, як зможе, і, зітхнувши через ніс, різко видихне повітря через рот. В результаті, снаряд, підстрибне вгору і відлетить вперед. Запропонуйте своєму чаду пограти, у кого кулька летить вище.

Гімнастика для дітей. Дуємо на кораблик

Якщо вашій дитині не сподобалися вправи, описані вище,то його може зацікавити гра у ванній. Зробіть з паперу кораблик, і пускайте його по воді. Пограйте з малюком у різні ігри. Хто дмухне сильніше. У якого моряка далі попливе човен і так далі.


Check Also

Новорічні прикраси на 2021 рік своїми руками. Корисна підбірка

До жодного свята не готуються і не прикрашають своє житло так, як до зустрічі Нового …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *