Home / Діти / Розваги для дітей: показуємо фокус-покус

Розваги для дітей: показуємо фокус-покус

Звичайно ж, кожен малюк хоч раз у житті мріяв стати справжнім фокусником. А ще більше він хотів навчитися розгадувати загадкові трюки. І правда, адже дуже цікаво розгадати те, як же це у Девіда Коперфілд виходить літати і ховати цілі потяги? Або дізнатися, звідки в капелюсі фокусника береться миле зайченя? Ми розповімо вам про те, які можна зробити цікаві розваги для дітей з простими фокусами, розкриємо їх секрети.

Розваги для дітей: фокуси-немає нічого простішого

Розваги для дітей показуємо фокус-покус

Якщо ви будете вивчати з вашою дитиною різні спритні трюки, це буде розвивати у малюка логічне мислення, кмітливість і кмітливість. Також прості розваги для дітей з фокусами вдома, благотворно позначаться на становленні пам’яті, розвитку таких якостей, як цілеспрямованість і концентрація уваги.

Розвинуть такі розваги для дітей моторику рук і координацію рухів. Ну а якщо у вас сором’язлива і невпевнена у собі дитина, то навчити її простим фокусам для дітей і розгадування їх секретів буде подвійно корисним. Малюк зможе, таким чином, стати лідером в компанії. Він буде показувати свої «хитрі штучки» друзям, які стануть в захопленні дивитися на те, як в капелюсі зникають різнокольорові хусточки. Звичайно ж, ловлячи захоплені погляди одноліток, малюк відчує впевненість у собі і підвищить свою самооцінку.

Дайте малюкові зрозуміти: для вдалого результату цікавого і простого фокуса, призначеного для дітей, потрібно правильно підготувати весь реквізит. Необхідно багато тренуватися, підготувати костюм вникнути в деталі подачі трюку. Результатом і нагородою дитині будуть служити захоплені оплески родичів і друзів, відчуття чарівництва і свята.

Розваги для дітей: “чарівна паличка”

Для цього простого фокуса для підростаючих дітей 5 років необхідно склеїти з паперового листочка паличку, яку потрібно прикрасити. Заповніть її з одного боку конфетті, а з іншого – серпантином. Оп-ля! Дитина стала чарівником. Малюк зможе, перед глядачами, загорнути паличку і потрясти її в лист газети. Як результат з паперу висипляться конфетті. Потім слід перевернути лист, і дістати серпантин. Наприкінці фокусу газета комкається разом з паличкою.

Розваги для дітей: «вгадай цифру»

А це простий фокус, призначений для дітей 10 років, який можна зробити вдома: малюк повинен попросити товариша задумати цифру від 1 до 5. Потім йому треба поцікавитися про загадане число. Товариш скаже, що, приміром, він задумав трійку. Чарівник повинен наблизитися до шафи, в стулках якого лежить аркуш із написом три.

У чому ж секрет фокусу? Усеі вкрай просто: заздалегідь заготовлені картки з написаними числами слід заховати в різних предметах меблів. Залежно від того, яке число друзі будуть називати, фокусник буде діставати з піаніно або тумбочки відповідну картку. Тут важливо тільки запам’ятати, що і куди буде заховано. Такий фокус відмінно розвине пам’ять дитини і змусить повірити його друзів, що малюк уміє читати думки.

Розваги для дітей: «яблуко і апельсин»

Дитині потрібно показати глядачам апельсин і накрити його кольоровою хусточкою. Вимовивши «крекс-фекс-пекс» («крібле-крабла-бумс» теж має спрацювати), треба зірвати хустинку.

На долоні малюка буде лежати вже яблучко. Секрет трюку в тому, що з апельсина треба зняти шкірку, а яблуко помістити в його шкірку.

Коли фокус буде в самому розпалі, маляті треба буде щільно стиснути яблуко в шкірці апельсина і показати це всім оточуючим. Хустка зривається разом з шкіркою, і на долоньці лежить яблуко. Все просто. Потрібна буде лише спритність рук. Такий трюк відмінно позначиться на розвитку моторики рухів у вашого юного чарівника.

Розваги для дітей: «тенісний м’яч»

Дитина повинна показати всім тенісний м’яч і затиснути його в ручці. Потім, в кулак заштовхується ще й хустинка. Коли малюк розтисне пальчики, він повинен показати кульку: хустки в руці не виявиться. Секрет фокусу простий: у тенісній кульці заздалегідь робиться виїмка.

При демонстрації м’ячика, його потрібно показати глядачам таким чином, щоб ніхто не здогадався, що в ньому є дірочка. Коли кулька буде затиснута в ручці, отвір повинен бути зверху. Як ви зрозуміли, при заштовхуванні хустки в руку, хустинка поміщається в саму кульку. До речі, малюк може показати всім кульку без хустки, а потім з затиснутої руки з м’ячиком спритно дістати хустинку: фокус вдасться подвійний і вийде просто клас.

Розваги для дітей: «вертикальне яйце»

Це досить простий фокус, який полягає в тому, що дитина може посперечатися з друзями, що зможе вертикально поставити яйце. Для вирішення такого завдання, вам буде потрібно зробити в яйці дірочку і видалити через неї білок і жовток. Потім малюку просто потрібно розкрутити яйце, воно почне крутитися і встане вертикально: ось потіха і подив буде у друзів!

Розваги для дітей: «звідки вода»?

Чародій повинен продемонструвати всім порожню вазочку і такі ж порожні руки. Коли він запустить ручку у вазу, то зможе виплеснути воду. «Це неможливо!», – Скажете ви? Ми розкриємо секрет трюку: для цього знадобляться: гумова груша; ваза; трубка. Необхідно в гумову грушу з трубкою набрати водичку і заховати «систему ніпель» під кофту в рукав. Потім маляті буде потрібно лише притиснути руку до бочки і злегка надавити на грушу, водичка виллється в ємність.

Як ви бачите, в цьому, здавалося б, неможливому диві, дуже простий секрет. Такі нескладні розваги для дітей з фокусами призначені, звичайно ж, для дітлахів постарше, бо зовсім маленькі, мабуть, не зможуть непомітно натиснути на грушу. На закінчення скажемо: будь-які трюки – це трішки чарівництва. Дитина завжди мріє відчути себе чарівником.

Зараз торгові точки пропонують масу всіляких пристосувань, які можуть знадобитися юному чарівникові. Купувати чи власноруч виготовляти такі речі – вирішуйте самі. Розваги для дітей з фокусами можуть по-справжньому захопити малюка, а можуть виявитися йому цікавими лише на пару тижнів. Але, так чи інакше, ви будете за допомогою трюків розвивати творчі здібності вашого юного чарівника, а це вкрай корисно для правильного розвитку малюків.


Check Also

Новорічні прикраси на 2021 рік своїми руками. Корисна підбірка

До жодного свята не готуються і не прикрашають своє житло так, як до зустрічі Нового …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *