Home / Діти / Заняття з малювання – розвиток дитини

Заняття з малювання – розвиток дитини

Розвиток дитини в 2 роки проходить дуже швидко. У цей період мозок дитини активно працює і вбирає інформацію з шаленою силою. Ось чому так важливо займатися з дитиною цього віку. Прекрасним для вашої дитини буде заняття з малювання.  У дитини заняття з малювання розвивають здібності, дрібну моторику, сприятливо впливають на емоційний розвиток дитини. Дана стаття допоможе вам розібратися які матеріали використовувати для заняття з малювання і відповість на головне питання: «Що малювати з дитиною в 2 роки?»

Заняття з малювання: матеріали для творчості

Заняття з малювання - розвиток дитини

Фарби – це пальчикові фарби (їх можна використовувати вже з 6 місяців), акварель, гуаш;

Фломастери – це жирні маркери, маркери для магнітних дошок, звичайні фломастери, фломастери з пензликом;

Крейди;

Олівці – воскові або з грифелем;

Папір – краще використовувати великих розмірів, оскільки юні художники не відчувають кордонів і часто їх творчість переходить на стіл або шпалери;

Дошка – магнітна-маркерна або магнітно-крейдяна.

Заняття з малювання: що малювати?

Лінії. Це може бути, наприклад, паркан біля будиночка, дощик з хмаринки, хвилі біля моря. Ви можете намалювати квіточку. Можете зобразити кульку, а малюк домалює нитку. Таким чином, поєднуйте різноманітні сюжети.

Крапочки. У чоловічка намалювати вічка, у їжачка на голках яблучка.

Закреслення. Приклейте козенятко і скажіть маляті, що сірий вовк його зараз з’їсть, як у казці про семеро козенят. Козенятко треба сховати, закресливши його.

Печатки. Вмочивши палець у фарбу, покажіть, як робиться друк на папері. Те ж можна робити з ручками та ніжками, поролоном, кружечком морквини, шматочком картоплі. Можуть стати в нагоді ігрові меблі для дитячих садків для творчих занять.

Під час заняття з малювання дитина перебуває на піку своєї емоційної збудженості. Тому так важливо під час заняття з малювання не відволікати її і не смикати. Вона маленька і у неї все незграбно виходить. При цьому важливо одне, вона творить і сильно розвивається. Обов’язково хваліть її і любіть такою, якою вона є.


Check Also

Новорічні прикраси на 2021 рік своїми руками. Корисна підбірка

До жодного свята не готуються і не прикрашають своє житло так, як до зустрічі Нового …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *