Home / Здоров'я / Горять щоки – прикмети чи наукове обгрунтування?

Горять щоки – прикмети чи наукове обгрунтування?

Практично кожен з нас, хоча б раз у житті, відчував дивне відчуття коли горять щоки. На відміну від інших реакцій організму, це відчуття може з’явитися несподівано і, здавалося б, без особливих на те підстав. У більшості людей це явище має короткочасний характер і не затягується довше однієї хвилинки, але існує окрема категорія людей, коли палаючі щоки можуть не проходити декілька хвилинок, іноді доходячи практично до години. Це негативно позначається на поведінці і настрої людини. Наприклад, якщо справа відбувається на роботі, то людині складно зосередитися на виконанні своїх обов’язків. Тут варто задуматися, чи дійсно настільки необразливо все що відбувається. Відповісти на питання чому горять щоки однозначно не можливо. У дитинстві ми чули від бабусі, що горять щоки  до біди. На рахунок цього в народних прикметах є цілий підрозділ про це явище. Мало того, що щоки горять, так в різні тижні вони ще й по-різному обіцяють майбутнє.

До чого горять щоки, прикмети

Горять щоки - прикмети чи наукове обгрунтування

Ви не раз чули про те, що якщо горять щоки, то обов’язково про вас хтось згадує.

Ще з давніх часів існує повір’я, що чужі думки, плітки та обговорення не залишаються таємними, вони незрозумілими шляхами потрапляють в нашу підсвідомість, не дивлячись на те, де б ми не знаходилися. Саме таким чином надходить інформація про те, що ви в центрі уваги.

І як тільки ви відчуваєте, що вас кидає в жар, то варто з’ясувати, які все ж розмови йдуть про вас, погані або хороші.

Для того, щоб визначити це, візьміть золоте кільце і повільно проведіть ним по палаючим щоках. Якщо ви помітите чорну смужку на обличчі, то знайте, хтось недобре відгукується про вас, можливо, ви перейшли дорогу кому-небудь. Світла смуга, навпаки, підказує вам, що хоч і обговорюють вас, але тільки з хорошого боку.

Ну а що ж думати тим, у кого залишився лише ніжно-рожевий слід від кільця? Такі люди лише можуть радіти молодій і пружній шкірі і не переживати, що стали предметом обговорення.

Горять щоки: якщо одна щока

Деякі значення народних прикмет можуть залежати і від того, яка саме щока палає.

До чого горить права щока? Це може символізувати, що думки про вас тільки хороші, можливо, хтось вас то хвалить і описує тільки з хорошого боку. Швидше за все, хтось будує романтичні мрії щодо вас.

Гарячі щоки можуть вказати вам не тільки таємного обожнювача, але і вашого недруга. Наприклад, якщо горить ліва щока, то можете бути впевнені, що комусь ви перейшли дорогу або хтось заздрить вам.

Існує також прикмета, що якщо почати перераховувати імена можливих недоброзичливців і щока стане світлою, то ви зможете запобігти каверзній ситуації з кривдником. У цей день радять не йти на жодні провокації, не вступати в конфлікти, так як від вас цього тільки й чекатимуть.

До чого горять щоки по днях тижня

Деякі люди воліють посилатися не так на те, яка щока палає, а орієнтуються на дні тижня.

Якщо горять щоки  у понеділок, то це означає, що очікуйте приємних зустрічей з новими, досі незнайомими людьми.

У вівторок варто уникати конфліктів з вашими рідними і близькими.

 У середу народні прикмети зазвичай варіюються, або вас очікує прекрасна романтична пригода, або якась грошова надбавка.

У четвер приготуйтеся до чогось веселого і захоплюючого.

Безперечно, палаючі щоки в п’ятницю можуть обіцяти лише неочікуваних гостей.

У суботу очікуйте приємний сюрприз.

А неділя – необмежені веселощі і відмінна компанія друзів.

Дуже часто, як кажуть, біда не приходить одна. До чого горять щоки і вуха одночасно?

Прийнято вважати, що щоки можуть уловлювати лише погані або хороші думки на вашу адресу, а ось вуха можуть реагувати і на розмови.

Якщо ви відчуваєте жар на щоках і вухах одночасно, то варто знати, що в цей момент вас обговорює ціла компанія людей. Можливо, на роботі всім відділенням вирішили обговорити ваше життя. Згадайте про кільце, яке допоможе з’ясувати вам, які ж розмови йдуть про вас.

Якщо горить ліва сторона, то думки і розмови, безсумнівно, не зовсім позитивні, а от права сторона підказує, що згадують лише хороше.

Чому горять щоки, медичні причини

Люди, які не вірять у прикмети, звертаються до наукової медицини, шукають симптоми і консультуються у фахівців.

Дерматологи налаштовані скептично і не вірять у вищу силу передбачення, однак, мають для симптому, коли горять щоки  спеціальну назву «бланшінг-синдром». Якщо розглядати причини його появи, то можна знайти величезну кількість захворювань.

«Засмагнути» щоки можуть від порушеного кровообігу. Вугрі так само можуть стати вагомою причиною цього. Для початку необхідно спробувати відновити шкірні покриви за допомогою косметології, якщо все повторюється, а лікування виявляється не ефективним, зверніться до дерматолога, для лікування шкірних проблем.

Вегето-судинні захворювання можуть стати причиною червоних щік. Якщо у вас стоїть діагноз, пов’язаний із захворюванням системи, тоді почніть інтенсивне лікування. Таким чином, ви зможете поліпшити здоров’я і позбутися червоності.

Рум’янець на обличчі може стати симптомом розвитку туберкульозу легенів. У більшості випадків, з боку легень, де знаходиться вогнище захворювання.

Досить часто причина палаючих щік криється за порушенням ендокринної системи. Збільшена щитовидна залоза може стати серйозною причиною для появи рум’янцю.

Якщо проблема з виникненням печіння щік виникла на рівному місці і зовсім раптово, то причиною цього може стати порушення обміну речовин. Спробуйте переглянути раціон харчування. Збалансовані страви допоможуть вам налагодити роботу всіх систем, що цілком може стати справжнім порятунком для палаючих щік.

Спостерігати рожевощокістьі можна в хвилюючі моменти. Викид адреналіну, страх, збентеження все це провокує приплив крові до обличчя. Але якщо крім цього спостерігаються інші симптоми, наприклад, нездужання, то це може свідчити про підвищення артеріального тиску. Зверніть увагу на загальне самопочуття, тому що різкий скачок може стати причиною інсульту або інфаркту.

Сухий рум’янець можна спостерігати у людей, страждаючих цукровим діабетом.

Для жінок характерним є придбання рожевого відтінку щік під час клімаксу. Якщо вік підходить до критичного, то почервоніння можуть сигналізувати про зміну в гормональній системі. Для визначення точного діагнозу і заходів, які необхідно вжити, зверніться до гінеколога або ендокринолога. Компетентний лікар може виписати невеликий курс лікування. На практиці відомі випадки, коли чоловіки теж піддавалися подібним змінам, але переносили це легко, без особливого дискомфорту. Крім клімаксу, гормональний фон може помінятися під час вагітності. Не рідко, жінки в цікавому положенні стають прекрасні саме через привабливу рожевощокість.

Зміна оральних контратцептівов може призвести до появи рожевих щічок. Однак це не є протипоказанням до їх застосування, і незабаром, все повинно нормалізуватися.

На появу рум’янцю може вплинути велика кількість прийнятих таблеток, що не відносяться до гормональних препаратів. Наприклад, антибіотики та агресивні компоненти.

Однак найпоширенішою причиною, чому горять щоки  визнана алергічна реакція. Необхідно прийняти ліки, які підвищать протистояння організму до джерела алергії.

Горять щоки, що робити?

Щоб позбутися настільки неприємного відчуття, потрібно звернутися до лікаря, для виявлення можливих проблем зі здоров’ям. Але якщо не набуло запущеного характеру, тоді можна спробувати зробити наступні дії.

По-перше, зверніть увагу на своє харчування. Гостре, смажене, перчене і сильно гаряче. Все це порушує правильний баланс в організмі і сприяють підвищенню припливу крові до щік.

По-друге, постарайтеся позбутися шкідливих звичок, особливо це стосується алкоголю. Його вплив на організм проявляється як розширення судин. Це і провокує почервоніння обличчя.

По-третє, замініть каву на чай. Ідеальним варіантом все-таки є відвар шипшини, але навряд чи ви захочете вживати його постійно. Чай і відвар надають зміцнювальний вплив на стінки судин і зміцнюютьїх. Особливо корисно вживати шипшину під час епідемій та зимового загострення грипозних захворювань.

По-четверте, якщо жар застав вас в непотрібний час, спробуйте умити обличчя прохолодною водичкою. Це піде на користь не тільки для зняття печіння, але й для зволоження шкіри і її тонізації.


Check Also

Що таке коронавірус – ознаки захворювання, ефективні рекомендації

Коронавіруси – це родина  вірусів, які можуть викликати звичайну застуду, важкий гострий респіраторний синдром (SARS) …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *