Home / Маски для волосся / Ацетилсаліцилова кислота – маски від лупи

Ацетилсаліцилова кислота – маски від лупи

Ацетилсаліцилова кислота (аспірин), ставши колись попередником нестероїдних протизапальних препаратів, донині застосовується як знеболюючий та ефективний жарознижуючий засіб. А чи відомо вам, що ацетилсаліцилова кислота використовується для вирішення косметичних проблем, і зокрема для боротьби з лупою? Якщо ні, то ця стаття для вас.

Чим корисна ацетилсаліцилова кислота при лупі?

Ацетилсаліцилова кислота - маски від лупи

Хто став першовідкривачем ефективності аспірину проти лупи, не відомо. При цьому численні відгуки свідчать, що такий нестандартний засіб лікування цієї косметичної неприємності є досить ефективним. Але на чому грунтуються подібні властивості ацетилсаліцилової кислоти?

Лупа за своєю природою виступає однією з легких клінічних форм себорейного дерматиту. Основна причина її утворення криється в посиленому відлущуванні рогового шару шкіри на тих ділянках, які забезпечені великою кількістю сальних залоз. А причому тут ацетилсаліцилова кислота, запитаєте ви?

Справа в тому, що основний мікроорганізм, викликає розвиток себорейного дерматиту – це дріжджоподібні гриби Pityrosporum ovale, які в нормі живуть на шкірі тіла і голови в незначній кількості. Для підтримки своєї життєдіяльності вони використовують жирні кислоти шкірного секрету. Під впливом певних умов ці гриби починають посилено розмножуватися – при себорейному дерматиті їх чисельність становить 86% всієї мікрофлори, а при лупі 46%. Ацетилсаліцилова кислота має здатність пригнічувати ріст грибків, це і послужило тому, що аспірин стали використовувати для усунення лупи.

Ацетилсаліцилова кислота: варіанти застосування

Найвідомішим способом використання ацетилсаліцилової кислоти є додавання її порошку (2 таблетки) на разову порцію шампуню. Мити таким засобом голову потрібно систематично протягом 2 тижнів. Однак це далеко не єдиний спосіб застосування цього лікарського препарату щодо волосся. Аспірином збагачують маски і суміші для ополіскування.

Наприклад, є рецепт, що припускає ополіскування пасом після миття водичкою з шипучою формою аспірину з розрахунку 1 таблетка на 500 мл водички. З цією ж метою можна використовувати і відвар ромашки, шавлії, кропиви або квіток липи з додаванням препарату.

   Ацетилсаліцилова кислота здатна пересушувати, тому при ламкому пошкодженому і надмірно сухому волоссі ним краще не користуватися. Також не виключена індивідуальна непереносимість препарату.

Тим, хто не любить возитися з домашніми масками і обполіскувачами, можна звернути увагу на спеціально розроблений шампунь Neutrogena T / Sal. Він містить саліцилову кислоту (найближчий «родич» ацетилсаліцилової), яка допомагає клітинам шкіри відновлюватися, а також усуває свербіння. У складі шампуню ви не знайдете штучних фарбувальних, ароматичних і консервуючих добавок, що особливо цінно для чутливої дерми голови.

Ацетилсаліцилова кислота: маски проти лупи

Ацетилсаліцилова кислота: маски з медом і алое

Для приготування лікувальної маски потрібно взяти 100 мл тепленької водички, розчинити в ній 3 шипучих таблетки ацетилсаліцилової кислоти (аспірин упса), добавити по 2 столові ложечки меду і соку алое. Отриману суміш наносять на корені волосся і дерму голови на 25 хвилинок. Змити його можна відваром кропиви або шампунем, рецепт якого описаний вище.

Ацетилсаліцилова кислота: маски з жовтком і олією

Інша маска для волосся проти лупи складається з:

   реп’яхової олії 2 столові ложечки;

   аспірину 3-х подрібнених таблеток;

   одного яєчного жовтка;

   2 столові ложечки соку лайма чи лимона.

Маску потрібно втирати спочатку в корені, а далі розподілити по всьому волоссю. Час дії становить 25 хвилинок.

Ацетилсаліцилова кислота: маски на кефірі та відварі трав

Маска для волосся від лупи на основі трав з аспірином готується наступним чином. 2 столові ложечки сухої суміші липового цвіту, кори дуба і листя кропиви потрібно залити 200 мл гаряченької водички, прокип’ятити 10 хвилинок і залишити під кришкою на півгодини. Процідивши відвар, його слід з’єднати з 100 мл кефіру, трьома подрібненими в порошок таблетками аспірину і з ефірними маслами розмарину і чайного дерева, узятими по 4 крапельки.

Ацетилсаліцилова кислота: маски з календулою і касторкою

На 2 столові ложечки рицинової олії (касторової) потрібно взяти 1 столову ложечку спиртової настоянки календули і порошок з двох таблеток ацетилсаліцилової кислоти. Суміш ретельно перемішати і наносити на коріння волосся на 20 хвилинок.


Check Also

Перепелині яйця – користь, шкода, норма вживання

Перепелині яйця  вживали ще в Стародавньому Єгипті – згадки були знайдені археологами в папірусах єгиптян. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *