Home / Твоя краса / Боротьба з прищами та вуграми / Прищі на обличчі вилікувати – ефективно

Прищі на обличчі вилікувати – ефективно

Підходячи до дзеркала ми завжди хочемо побачити там ідеальне обличчя без вад. Але як рідко це буває. Набагато частіше нам доводиться спостерігати на шкірі хворобливі почервоніння, прищі або чорні цяки. І здається, що позбутися від них не представляється ніякої можливості. Тільки ми починаємо радіти тому, що нам вдалося, нарешті, прищі на обличчі вилікувати, як тут же вискочить який-небудь прищ в найневідповідніший момент на найвиднішому місці.Багато людей стикаються з такого роду проблемами від разу до разу. Деякі ж приречені все життя вести боротьбу за гладку і здорову шкіру обличчя. Адже прищі на обличчі, з якої б причини вони не з’являлися – здатні заподіяти чимало клопоту їх власникові.

Прищі на обличчі вилікувати – причини появи

Прищі на обличчі вилікувати – ефективно

По-перше, варто уточнити, що поняття «прищі» досить загальне і їх існує кілька видів. У даному випадку ми будемо розуміти під ними невеликі ущільнення під дермою, хворобливі на дотик, які з часом переростають у підшкірне запалення.

Першим кроком на шляху щоб прищі на обличчі вилікувати – потрібно з’ясувати причини їх появи. Зазвичай даного роду висипання на обличчі символізують про якісь неполадки в організмі. Приміром, багато підлітків стикаються з такою проблемою в період статевого дозрівання, коли змінюється їх гормональний фон. З висипаннями на обличчі можуть стикатися і жінки певного віку в період гормональних змін, що супроводжується порушеннями роботи сальних залоз.

У випадку, якщо причиною появи прищиків є саме гормональні зміни в організмі, слід звернутися до лікаря за отриманням рекомендацій про нормалізацію вашого гормонального фону.

Частою причиною прищиків є також неправильне харчування. Адже те, що ми їмо безпосередньо впливає на те, як виглядає наша дерма. Не слід допускати надлишку солодощів, жирних і смажених страв у вашому щоденному раціоні. Навіть якщо зараз ваша шкіра виглядає цілком нормально, то це не означає, то так буде завжди. Шкідливі речовини накопичуються в організмі і з часом можуть доставити вам неприємності у вигляді червоних чи білих цяток на обличчі.

Найбільш шкідливими продуктами для дерми є чіпси, газовані напої, фастфуд, тому в них міститься велика кількість ароматизаторів, барвників, консервантів. Жирні продукти, у свою чергу, стимулюють роботу сальних залоз, що викликає їх закупорку. Цукор також чинить негативний вплив на стан шкіри.

До продуктів, що надають корисну дію на шкіру відноситься риба, овочі, фрукти, горіхи (особливо волоські і мигдаль), злаки. Також необхідно пити водичку в достатній кількості.

Причинами появи прищиків на обличчі можуть бути різні захворювання організму. Насамперед це проблеми з травленням, порушення роботи серцево-судинної чи ендокринної систем, захворювання щитовидної залози.

У таких випадках першим ділом ви повинні звернутися до лікаря, який призначить вам відповідне лікування. Тільки після того, як хвороба виявлена, то можна прищі на обличчі вилікувати народними методами.

Якщо ж проблема полягає в порушенні роботи сальних залоз, то вам зможе допомогти досвідчений косметолог.

Прищі на обличчі вилікувати: ефективні поради

   Для того, щоб зробити лікування ефективним необхідно позбутися від косметики, яка може провокувати появу прищів. У майбутньому намагайтеся вибирати натуральну косметику, основу якої складають лікувальні трави і рослини. Такі засоби будуть надавати протизапальну дію на шкіру.

   Навчіться утримуватися від самостійного видавлювання прищів. Цим ви викликаєте всі нові зараження і посилете проблему. Кращим варіантом буде похід до косметолога, який професійно проведе очистку дерми і зможе порекомендувати вам відповідні засоби по догляду за шкірою.

   Для захисту шкіри обличчя необхідно дотримуватися елементарних правил гігієни і не допускати попадання бруду на обличчя.

Обличчя потребує очищення вранці і ввечері. Умивайтеся прохолодною водичкою і використовуйте косметику, яка підходить для вашого типу дерми.

   Часто причиною прищів є нестача в організмі вітамінчику А і вітамінчиків групи В. Запас вітаміну А ви можете заповнити за допомогою таких продуктів, як морква, абрикоси, курага, а вітаміни групи В у великій кількості містять горіхи, пивні дріжджі, зелені овочі, хліб грубого помелу. Щоб прищі на обличчі вилікувати можуть допомогти і йодовмісні продукти: морська капуста, риба, йодована сіль.

Прищі на обличчі вилікувати вдома?

Щоб справитися з цією неприємною напастю дотримуйтесь наступних інструкцій:

   Витримайте в холодильнику листя алое протягом 10 днів, потім подрібніть їх, відіжміть сік і протирайте ним обличчя 3 рази на день. На цей час можете відмовитися від використання звичайного лосьйону.

   Сухі квіти календули (1 столову ложечку) залийте окропом (500 мл). Залиште на півгодини, потім процідіть і остудіть. Використовуйте так само як і попередній засіб.

   Наріжте кружечками лимон і прикладайте до запаленої області 1 раз на день на 5-10 хвилинок.

   Розведіть соду з водичкою до кашоподібного стану і намастіть на прищ. Потримайте одну хвилинку. Такий розчин звузить пори і знизить жирність шкіри.

   Збийте яєчний білок і нанесіть його на дерму. Через 20 хвилинок змийте водичкою.

   Заваріть зелений чай. Процідіть і, змочивши в ньому серветку, нанесіть на проблемну зону. Зелений чай нейтралізує бактерії і заспокоює шкіру.

   Намастіть на обличчя тоненький шар натурального меду. Змийте водичкою через 15 хв.

Щоб підліткові прищі на обличчі вилікувати допоможуть трав’яні відвари з листя берези або кропивки, корінця кульбаби або лопуха. Приймати їх потрібно всередину по 100-150 мл 3 рази на день.

   Ще одним засобом проти прищиків у підлітків є відвар з багна. Залийте окропом (500 мл) столову ложечку подрібнених ягід. Вживати 1 раз на добу.

   У разі нариву прищика прикладіть до нього на ніч варену цибулину, закріпивши її пластиром.


Check Also

Маска від чорних цяток з содою в домашніх умовах

У кожної господині на кухні є маленька коробочка з содою. Цей продукт ми найчастіше використовуємо …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *