Home / Дозвілля / Тату для дівчат – сучасні тенденції та особливості нанесення тату

Тату для дівчат – сучасні тенденції та особливості нанесення тату

У наш час тату для дівчат не викликає ні в кого здивування – це звичайне явище, яке щільно увійшло в наше життя. Як говорить статистика, приблизно у половини дівчат старше 14 років є як мінімум одне татуювання.

Тату для дівчат

Тату для дівчат – сучасні тенденції та особливості нанесення тату

Жіночі татуювання вже давно не рідкість. З’явилися свої напрямки, тренди і топові майстри жінки. Що в моді тату? Як і де безпечно робити малюнок?

Як кажуть так на Маркізьких островах – «Тіло без тату – дурне тіло». Афоризм сягає своїм корінням у часи мореплавців, піратів і мандрівників, які, повертаючись на сушу красувалися тілами, розписаними татуюваннями інших народів.

Татуювання давно перестали виконувати свою первісну роль і тепер є одним з найпопулярніших арт-модифікацій тіла. Так, дійсно це не просто малюнки не жіночому тілі, а ціле мистецтво.

Татуювання може мати всілякі форми, починаючи від звичайного тексту на руці і закінчуючи хитромудрими абстрактними картинами, які займають всю поверхню тіла. Найбільш популярними є татуювання на руці, шиї, сідницях, нозі, спині, грудях і в інтимній зоні.

Не так часто, але все ж таки не рідко, дівчата вдаються до татуювання пальців, обличчя.
Сама суть татуювання за кілька століть не змінилася – це як і раніше введення стійкого пігменту в шкіру людини, але ось різноманітність цих пігментів вражає.

Зараз існують різноманітні фарби як за колірною гамою так і за додатковими можливостями як: люмінесценція під ультрафіолетом, зміна кольору фарби в залежності від температури тіла людини, зникаючі пігменти та ін.

Звичайно, зараз, в ХХІ столітті, коли кожен четвертий європеєць носить, як мінімум одне татуювання, а кожним третім клієнтом тату салону є дівчина, за моря-океани плисти зовсім необов’язково. Правда і зараз фанати тату можуть перетинати континенти, щоб потрапити до ТОП-майстра. Наприклад, до німця Хаїма Маклеву черги на кілька місяців вперед.

Здавалося б, все просто: вибираєш тату, місце для тату і майстра, йдеш і набиваєш.

Але. Для жінок це завдання high level. Ще б пак – ти не можеш вибрати між червоними туфлями і нюдовими туфлями на один вечірній вихід у світ, а тут на тіло, та ще й на все життя. На допомогу приходять тату для дівчат  на зірках шоу-бізнесу, як приклад, модні тенденції та правило «РОМ», що з жіночого дослівно перекладається, як «рішення в останній момент».

Дівчатам доводиться зіткнутися з безліччю «стопів»: болючою процедурою, знову ж вибором тату і місця під тату, модою, вічним «таке не хочу, у Машки подібне вже є» і, природно «новою» інформацією про те, що «тату залишиться – це до кінця життя». Як не облажатися з натільним малюнком – розберемо по поличках.

Отже, здоров’я. Нанесення татуювання – шок для організму. Цю процедуру не можна здійснювати за наявності хронічних захворювань, шкірних висипань, підвищеної температури тіла в хворобливому стані організму. Пити «для хоробрості» теж не можна – навіть невелика доза алкоголю в крові призведе до того, що ваше тату буде гоїтися довше стандартних дедлайнів.

Мода – явище сезонне, татуювання ж ми робимо на все життя, тому, тут класичні закони моди не працюють. Художні та якісні татуювання почали з’являтися тільки з 2000 року. Сьогодні, при більш високій якості, за популярністю татуювання ми все одно трохи відстаємо від Заходу, там зробити тату – як вухо проколоти.

Прогнозувати розвиток моди тату для дівчат на десятиліття вперед – заняття безперспективне, адже, фактично всі напрямки та стилі залишаються приблизно равнопопулярними.

Сплески популярності того чи іншого напрямку в татуюванні, звичайно, трапляються, але вони і незначні і дуже швидко сходять нанівець. Таким чином в татуюваннях все так же експлуатується набір з 40-50 об’єктів і приблизно таким же числом тем.

Тенденції останньої пари років і перспектива на 2018 рік вималювалася в прямому сенсі на жіночих тілах. Птахи, крила, сердечка, квіти і тексти на латині нікуди не поділися, але помітно змінилися.

Так, серед голубів і ластівок з’явилися колібрі, сови і пінгвіни, з крил утворилися пір’я. В тренді поки ще залишаються літаки, якорі, зірки, квіти і набридлі кульбаби, що летять.

Все більшої популярності набирають тату «браслети» і «кільця», етнічні мотиви, компаси, всі можливі стрілки, руни, розділові знаки і так званий ловець снів. Трояндове тату для дівчат – маленькі і вони ось уже кілька років, залишаються в фаворі у дівчат.

Але, на смак і колір, як відомо … Так що тут справи смаку та особистих уподобань, величезного лева на всю спину вам «набити» ніхто не заборонить. Власне, як і вибрати місце для довічного «Amor vincit omnia».

Майстра – природно, недостатньо просто «погуглити». Серед загальної кількості «забитих» людей навколо, знайдеться, як мінімум один знайомий. Тому в першу чергу, варто скористатися «допомогою одного». Ідеально, коли, коли рекомендації збігаються з дійсністю.

Перш, ніж лягати під голку, безпеку і якість матеріалів і фарб, санітарні умови кабінету – хороший майстер використовує тільки одноразові голки, які відкриває прямо у вашій присутності і не торкається до вашої шкіри без медичних рукавичок.

Також в салоні повинен бути Висновок Держсанмедекспертизи за матеріалами та обладнаннями, що трохи схоже на контроль за діяльністю салонів.

Досвідчений і грамотний майстер перед початком процедури, зобов’язаний запропонувати вам нанести трохи пігменту на чутливі ділянки шкіри, щоб виключити ймовірність алергії. Ваш майстер – або художник за освітою, або просто талановита людина.

Диплом художнього інституту вимагати необов’язково, творця образити легко. Але надати приклади робіт, ескіз вашого малюнка і сертифікат якості з ліцензією на фарби – зобов’язаний.

Природно, в нинішньому суперсоціальному світі майстра можна знайти і в Інстаграмм – там вам все і відразу – і виїзд на будинок і сертифікати, і приклади робіт, і індивідуальний підхід.

Гарні тату для дівчат – це відмінний спосіб самовиразитися і зробити собі або коханій людині подарунок. Кожна жінка, яка зробила татуювання повинна пишатися ним і не слухати нарікання всяких бабусь під під’їздом. Запам’ятайте – це ваше тіло і тільки вам вирішувати, що з ним робити і як прикрашати.

Жіночий стиль татуювання

В останні роки все чіткіше виділяється жіночий стиль татуювання. За негласною статистикою, яку ведуть майстри в тату салонах, зараз 90% бажаючих зробити татуювання це жінки.

Бажання зробити татуювання викликано бажанням прикрасити своє тіло чимось гарним і сексуальним, що легко виконується майстром-професіоналом.

Татуювання жіночі на руці

Гарно і ефектно виглядають жіночі татуювання на руці. Цей тип татуювань підходить для дівчат активних і бажаючих виділитися, що не соромляться своїх татуювань, а навпаки – бажаючих їх продемонструвати оточуючим.

На руці (мова йде саме про руку, а не про її частини) дівчата найчастіше хочуть бачити щось масштабне. Найчастіше це малюнок починається від зап’ястя і закінчується на плечі або навіть на лопатці, якщо взагалі не входить до складу загальнотілесного татуювання.

Малюнки на руці жінки вибирають різні: магічні знаки, обличчя близьких людей, ліани, квіти (іноді навіть букети), змії, ящірки, написи і просто абстрактні вензельки. Особливою популярністю користуються татуювання «азіатського» типу.

Татуювання на руці виглядають круто і наносяться порівняно безболісно, але довго, в декілька заходів і до цього потрібно бути готовою.

Жіночі татуювання на нозі

Все більше жінок хочуть обзавестися татуюванням на нозі оскільки вони виглядають акуратно і елегантно.

Жіночі татуювання на нозі бувають декількох варіацій, залежно від області татуювання: на стопі, на гомілках, на коліні і на стегні. Здебільшого дівчата роблять невеликі і витончені татуювання на нозі.

Однією з причин є те, що шкіра на нозі дуже тонка і чутлива і тривалий сеанс в салоні не кожна зможе пережити. Не останню роль відіграє і той факт, що жіноча ніжка для чоловіків є своєрідним фетишем, а велике татуювання може зіпсувати враження про них.

З візерунків для ніжок вибирають найчастіше текст, ліани, абстракцію, ієрогліфи, квіти, тварин. Рідше метеликів, зірочки, перо.

Татуювання жіночі написані на спині

Особливу увагу варто приділити жіночим татуювання написами на спині. Це особливий стиль і тип тату для дівчат, який в останні роки став дуже популярним.

Як і у більшості типів татуювань, написи на спині мають свої негласні правила і еталони. «Правильними» татуюваннями на спині вважаються написи зроблені курсивом або з вензелями, рідше – ієрогліфи і готичними шрифтами. Написи розміщують на спині горизонтально ближче до шиї, щоб їх було видно з-під одягу.

Не так часто текст розміщують на лопатці або вертикально по хребту. В основному, це фрази великих людей або кредо з яким жінка йде по життю. Також бувають і банальні імена коханих чоловіків або жінок.

У популяризації текстових татуювань на спині величезну роль зіграли знамениті жінки, такі як: Анджеліна Джолі, Меган Фокс, Леона Льюїс, Майлі Сайрус, Леді Гага і Хайден Панеттьер, які є власницями тату на спині.

Жіночі інтимні татуювання

Інтимні тату для дівчат найчастіше наносять в області бікіні, тобто, на лобку, на грудях, навколо сосків, на сідницях і навіть знаходяться екстремали, які набивають тату навколо ануса. Таким чином, яке місце для жінки є інтимним, вона вирішує сама. Так деякі дівчата вважають дуже інтимним татуювання біля пупка і на плечі, де знаходяться особливі ерогенні зони.

Малюнок інтимного татуювання повинен відповідати його смисловим навантаженням – спокушати. Тому дівчата вважають за краще кішок, написи, квіти, полум’я, сердечка, зірки, ієрогліфи.

Розмір тату для дівчат в інтимних місцях повинен бути невеликим, щоб на тілі жінки вони виглядали акуратно і вишукано, а не як величезна пляма, якою прикрита якась вада шкіри.

Тату для дівчат. тату-обереги

Тату-обереги – дієвий захисний символ або новомодне віяння? Кожен вирішує сам. Захисні знаки є в різних культурах, розібратися в їх різноманітті непросто. Головне – перш ніж вибрати той чи інший малюнок для нанесення на шкіру, потрібно дізнатися його значення. Деякі зображення підходять лише жінкам, інші – тільки чоловікам. Особливо це стосується древніх символів, пов’язаних з божествами.

Види тату-оберегів, їх значення

Зараз татуювання стали чимось на зразок стильних аксесуарів. У давнину малюнки наносилися на тіло для позначення приналежності до того чи іншого роду, племені, для захисту від сил пітьми і пристріту.

У сучасному світі які обереги-тату використовують:

зображення тварин;

древні символи, руни, хрести;

зображення язичницьких богів.

Вибираючи тату для дівчат  –  особливу увагу приділяють тому, яке значення воно несе. Одні знаки захищають від лихого ока, інші допомагають залучити удачу. Є також малюнки, які призначені тільки для чоловіків і тільки для жінок. Як правило, це давні слов’янські символи. Наприклад, Берегиня транслює потужну жіночу енергетику, а квадрат Сварога – агресивну чоловічу.

Татуювання з зображенням тварин

З давніх часів до нашого часу татуювання із зображенням тварин були дуже поширені. Кожен з таких символів має своє особливе значення:

коник – талісман для художників, музикантів, письменників, поетів; може принести успіх і представникам інших професій, разом з матеріальним благополуччям і довголіттям;

лось покращує стан здоров’я, дозволяє здійснити плани практично без проблем;

павук служить захистом від зла і хвороб, проганяє лінь; для тих, хто пов’язаний зі світом творчості, привертає увагу муз; краще вибрати малюнок з павутиною – символом дороговказної нитки, порядку;

пелікан – тату підходить волонтерам, мрійникам, які прагнуть змінити на краще життя на Землі; допомагає вдосконалюватись, робить можливим здійснення найсміливіших проектів;

бджола – потужний символ, що дарує довге життя і працьовитість, сприяє набуттю важливих знань, мудрості;

Жіночі тату-обереги

Крім універсальних оберегів, існує поділ на виключно чоловічі та жіночі. Для представниць прекрасної статі насамперед підходять символи, пов’язані з древніми слов’янськими богинями.

Берегиня – зображення з величезною жіночою енергетикою. Якщо жити в ладі з совістю, не забувати свого коріння, доля буде вам до вподоби, а будинок стане повною чашею.

Божа корівка уособлює материнство, родючість. У Скандинавії вірили, що оберіг з цією чарівною комахою допомагає знайти справжнє кохання.

Від вроків

Чорне сонце – оберіг, часто зустрічався у слов’ян і жителів Скандинавії. Спочатку таке татуювання могли носити лише жерці. Символ підсилює зв’язок з духами предків, які оберігають свого нащадка від будь-якого негативу ззовні.

Перш ніж нанести таке татуювання, добре подумайте: в обмін на захист Чорне сонце вимагає від людини дій в злагоді з честю і совістю, а не гонитвою за гарячими задоволеннями. Якщо ж вести безладний або нечесний спосіб життя, оберіг перестане захищати носія.

Хрест радять набивати в області спини або на грудях. Таке татуювання – ідеальний вибір для «залізних леді». Він допомагає захиститися від заздрості і підступів безлічі недоброзичливців.

Око в піраміді – тату із зображенням цього єгипетського символу наділяє мудрістю, силою, висвітлює подальший шлях. Вважалося, що всевидюче око належить божеству, невпинно спостерігає за людиною і оберігає його від темряви і зла.

Слов’янські обереги-руни

У вигляді татуювань найчастіше наносять такі слов’янські руни:

Крада – руна творчого вогню, божественної іскри; покликана очистити помисли від усього зайвого і допомогти зосередитися на найважливішому;

Світ – допоможе вийти з творчого застою, реалізувати талант, розкриє повною мірою потенціал, призведе в порядок внутрішній світ;

Райдуга – дорога примирення сил порядку і хаосу, пошук «золотої середини»; допомагає під час поїздок, подорожей, особливо тим людям, хто живе сьогоднішнім днем, без оглядки;

Вітер – людина з таким тату для дівчини  концентрується на самопізнанні і пошуку істини;

Леля – символ енергії джерельної води, весни, радості і розквіту; зображення на шкірі загострює інтуїцію.

Хоч руни і володіють неймовірною магічною силою, скласти їх правильну формулу зуміє тільки фахівець, якому відомі навіть таємні значення цих древніх символів. Невірно набита формула більше нашкодить власнику тату, ніж допоможе.

Джера – знак виконання бажань, збору врожаю; дарує чудовий настрій, сили для благополучного завершення розпочатої справи, проекту;

Хорн (Турісаз) – залучає удачу в коханні і роботі, оберігає від псування; якщо у вас багато ворогів, ця руна для вас; символ немов направляє в потрібне місце і в потрібний час.

Слов’янські

На Русі вірили, що зображення слов’янського бога оберігає від будь-яких напастей. Кожне божество наділене своєю силою.

Велес – покровитель ремісників і поетів, знань, чаклунства і тваринництва, владика стихій. Оберіг покликаний поліпшити творчий талант. Можна вибрати для тату символ не  Велеса, а його друку в вигляді сліду ведмежої лапи. З таким символом невдачі будуть обходити вас стороною. Діловим людям татуювання приносить удачу в бізнесі.

Дажбог – сонячне божество. Татуювання несе світлу енергетику, допомагає робити правильний вибір.

Макоша – дружина бога-коваля Сварога, творить долю і удачу, протегує ворожінню й помаху чарівної палички. Тату-оберіг піклується про носії сімейнеого щастя (знак краще наносити жінкам).

Стрибог – божество вітру. Татуювання допомагає захиститися від сил зла.

Відео: як зарядити татуювання

Традиція наносити тату-обереги зародилася в далекій давнині. Раніше люди вірили, що особливий натільний малюнок захистить їх від зла, псування, хвороб, принесе успіх в коханні і справах, дарує мудрість. Віра в це не згасла досі. Щоб тату для дівчат  було не просто прикрасою, потрібно вибрати зображення, яке підійде саме вам, нанести на потрібну частину тіла і зарядити.


Check Also

Місячний календар фінансів на липень 2022 року

Це здається містикою, але астрологія — наука, побудована на офіційних і достовірних цифрах. Місячний календар фінансів …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *