Home / Кулінаріні рецепти / Випічка / Пиріг з яблук – найпопулярніші рецепти

Пиріг з яблук – найпопулярніші рецепти

Ні для кого не секрет, що однією з найактуальніших і популярних випічок на сьогоднішній день є пиріг з яблук. Рецептів даної ласощі буває маса, а кілька рецептів ми сьогодні згадаємо. Яблука – це продукт, який завжди стане в нагоді в холодильнику, так як з нього можна приготувати багато різної смакоти, наприклад, різні компоти, варення, джеми, та й просто закочувати цілком в банки на зиму. Так само з цього неймовірно корисного і смачного фрукта готують усім відомий пиріг з яблук. Рецептів пирога з яблоками неймовірно велика кількість, кожен з них по своєму оригінальний і смачний і знайти кращий чи гірший просто неможливо, так як негативних відгуків від даної випічки немає.

 Яблучний пиріг «Шарлотка»

Шарлотка – це  вид пирога найпопулярніший серед яблучних, та й не тільки, з яблуками. Цей вид пирога можна пекти з будь-яких фруктів, які ви знайдете у себе в саду або на ринку, головне щоб це були не ягоди, так як вони дуже соковиті і можуть зіпсувати тісто, так і пиріг в цілому. Шарлотка як правило готується з бісквітного, дуже ніжного тіста, яке любить тишу і спокій в процесі приготування. Адже вам, напевно відомо, що приготування бісквітного тіста головне гарненько збити яйця і все обов’язково вийде. Ще можна відзначити, що дана випічка, готується досить швидко і інгредієнти для вкусняшки знайдуться в холодильнику у будь-якої господині.

Для приготування яблучного пирога «Шарлотка» потрібні такі інгредієнти:

  • Склянка цукру;
  • Чотири курячих яйця;
  • Склянка борошна;
  • Чотири не дуже великих яблука;
  • Пакетик ваніліну.
  • Тепер приступимо безпосередньо до приготування.

Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти

Сама назва – пиріг з яблук, говорить за себе, що в першу чергу нам необхідно зайнятися начинкою для пирога, звичайно ж як начинка виступають яблука. Яблука нам необхідно добре вимити під проточною водичкою, далі ми їх очистимо від серцевини і шкірки, за бажанням можете не очищати й нарізаєте за допомогою ножа на досить дрібні шматочки – кубики. Так як далі ми займемося приготуванням тіста для нашого яблучного пирога, щоб яблука за цей час не почорніли, можете на них видавити сік з половинки лимона. Коли ви підготували начинку можна приступати до тіста для шарлотки.

У досить глибоку чистеньку і суху каструлю розбиваємо яйця, бажано щоб яйця були домашні, ну і зрозуміло, щоб були свіжі. До каструлі теж особлива вимога, вона повинна бути не алюмінієва, а емальована. В каструлю з яйцями додамо цукор і все за допомогою міксера, гарненько збиваємо, якщо його не виявилося, то збиваємо вінчиком. Збити необхідно до білого практично пінного стану, вручну це зробити досить складно і довго, хвилин десять, так точно.

Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти 1

 Якщо ви все зробили правильно, то яйця збиті з цукром збільшаться в об’ємі як мінімум в два рази і стануть білого кольору, тоді потрібно додавати борошно. Борошно додаємо не все відразу, бажано розділити на дві порції, спочатку одну половину, гарненько перемішати, потім другу, і знову так само перемішуємо. Тепер в наше тісто додаємо нарізані яблука і як ви, напевно, вже здогадалися, знову добре перемішуємо.

Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти 6Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти 2

Далі все гранично просто, тісто для яблучного пирога переливаємо в форму, її перед цим необхідно змастити вершковим маслом або рослинною олією і рівномірно розгладжуємо по всій формі. Після чого форму з тістом відправляємо в попередньо розігріту духовку до температури 180 Пиріг буде готуватися приблизно 40 – 45 хвилинок, але в основному це залежить від вашої духовки, тому краще час від часу перевіряти готовність пирога за допомогою зубочистки або сірника, якщо ви ним проткнете пиріг і на ньому залишиться тісто, значить шарлотці необхідно ще запікатись.

  Цвєтаєвський пиріг з яблук

Наступний не менш популярний рецепт яблучного пирога серед європейських сучасних господинь Цвєтаєвський пиріг з яблуками. Так само як і попередній рецепт дуже простий і досить швидкий в приготуванні.

Для приготування смачної Цвєтаєвської випічки нам знадобляться такі інгредієнти:

начинка:

Сметана – 200 грам;

Цукор білий – 200 грам;

Яйце куряче – 1 штука;

Борошно-дві столові ложечки;

Яблука – 4 штуки;

Сік з половинки лимона.

тісто:

Борошно – 200 – 300 грам;

Вершкове масло – 150 грам;

Сметанка – 100 грам;

Розпушувач – 1 чайна ложечка.

Цей  яблучний пиріг в приготуванні також досить простий. У миску в яку ви завжди замішуєте тісто для різної випічки, насипаємо борошно, туди ж додаємо розпушувач і змішуємо. Тепер нарізаємо не надто великими кубиками в миску з борошном вершкове масло і руками розтираємо його з борошном до стану крихти. Далі, додаєте сметану і замішуємо тісто, тут головне не перестаратися і не дуже довго замішувати, так як в майбутньому тісто може стати жорстким. Коли тісто замішане, загортаємо його в плівку і відправляємо в холодильник для подальшого охолодження.

Поки тісто в холодильнику, ми тим часом займемося приготуванням начинки для нашого яблучного пирога. У миску наливаємо сметану, до неї додаємо цукор і збиваємо суміш до повного розчинення кристалів цукру, після чого розбиваємо в суміш яйце і додаємо борошно, все добре перемішуємо до однорідного стану.

Тепер приступимо до яблук, їх помиємо, видалимо серцевину (серединку), це можна зробити, як і звичайним ножем, так і спеціальним пристосуванням. Яблука нарізаємо досить тонкими скибочками. Для того, щоб вони не потемніли побризкайте на них соком з половинки лимона. Для Цвєтаєвського яблучного пирога найчастіше використовують яблука більш кислих сортів, саме в цьому пирозі вони дуже навіть до речі, за допомогою їх  пиріг з яблук  набуває свій специфічний і одночасно оригінальний кислуватий привкус

Коли начинка для яблучного пирога готова, займемося головним, змащуємо форму маслом, дістаємо тісто з холодильника і акуратно викладаємо його у форму, при цьому намагайтеся виліпити пласт однієї товщини з високими бортиками. Форму для цього пирога бажано використовувати роз’ємну, з неї більш зручно діставати вже готовий яблучний пиріг. Так ось зверху на тісто висипаємо різані яблука, розрівнюємо по всій поверхні тісто рівномірною однаковою товщиною, зверху заливаємо нашою приготовленою сметанною заливкою, намагайтеся вилити так, щоб вона покрила всі яблука. Далі ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку до 180, приблизно на сорок – п’ятдесят хв.

Ось і все, через деякий час, пиріг готовий, перед тим як подавати на стіл його необхідно охолодити.

Угорський пиріг з яблук

Ще один не менш цікавий рецепт яблучного пирога. Процес приготування даної випічки точно такий як і попередні багато часу і зусиль не займе. Цей пиріг унікальний тим, що він випікається з сухого тіста, так це не помилка саме з тіста без краплі будь-якої рідини, відразу ж виникає питання, що ж це вийде? А вийде дійсно дуже смачний яблучний пиріг. Для того щоб спекти цю чудо вкусняшку нам знадобляться такі інгредієнти:

Борошно – 130 грам;

Цукор – 180 грам;

Кориця – 1 чайна ложечка;

Масло вершкове – 130 грам;

Манка – 150 грам;

Розпушувач – 1 чайна ложечка;

Яблучка – 6 штук.

Беремо глибоку, суху миску в неї додаємо всі наші сипучі інгредієнти, а саме, борошно, манку, цукор, розпушувач і корицю, після чого все добре перемішуємо до однорідного стану,

Далі приступаємо до начинки, беремо наші яблука і гарненько їх помиємо під проточною водичкою. Розрізаємо кожне яблуко навпіл і витягуємо з нього, за допомогою ножа, не їстівну частину. Далі підготовлені нами яблука натираємо на крупній тертці.

Тепер займемося формою, в досить глибоке деко постелимо пекарській папір, якщо такий не знайдеться, то відмінно підійде фольга. Фольгу змажемо вершковим маслом, не соромтеся, економити не потрібно, змащуйте добре.

Далі найцікавіше, ложкою акуратно і рівномірно насипаємо на деко, нашу суху суміш, намагайтеся це робити максимально рівномірно. Тут головне не перестаратися і не зробити занадто товстий шар, після чого злегка ущільніть суміш.

Наступний шар, який ми будемо викладати, буде яблучний шар, його ми також рівномірно розподілимо по всій площі листа, товщина яблук не повинна перевищувати, товщину сухого тіста.

Тепер також, викладаємо шар вершкового масла, попередньо натерти його на крупній тертці. І приблизно в такому ж дусі, продовжуємо все це проробляти, до тих пір, поки всі інгредієнти не закінчаться. На завершальному етапі, верхній шар яблучного пирога повинен складатися з сухої суміші. Якщо ви все це виконали, залишається тільки приготувати наш яблучний пиріг. Відправляємо пиріг в попередньо розігріту духовку до температури 200 градусів, приблизно на сорок п’ять хв. Коли пиріг підрум’яниться, можете діставати його з духовки, остудіть і насолоджуйтеся вкусняшкою.

Як ви самі вже переконалися, даний рецепт по своєму цікавий і оригінальний, і хоч як це не дивно досить популярний.

Відкритий пиріг з яблук з корицею

Для того, щоб приготувати дану яблучну вкусняшку нам знадобляться такі інгредієнти:

Борошно – 150 грам (вищий сорт);

Цукор білий – 60 грам;

Масло – 50 грам;

Яблука – 500 грам;

Кориця – 1 чайна ложечка.

На першому етапі, нам необхідно масло розтерти з цукром, для цього, беремо невелику, але глибоку тарілку, викладаємо в неї масло, якщо ви його тільки дістали з холодильника, і воно у вас дуже тверде, можете його злегка розтопити в мікрохвильовці. Далі до масла додамо цукор і за допомогою ложки інтенсивно перемішуємо суміш, тим самим розтираючи цукор в маслі.

Коли ви досить добре змішали цукор з маслом, можна в суміш додавати борошно, його також необхідно дуже добре змішати з маслом, до однорідного стану. Даний яблучний пиріг вимагає якісних продуктів, тому борошно потрібно використовувати вищого сорта.

Після того як ви перемішали борошно з маслом, вам необхідно замішати тісто, для цього, нам знадобиться трохи водички. Додаємо пару столових ложок водички і замішуємо тісто, воно повинно бути не дуже рідким досить пружним, в разі потреби можете додати ще трохи водички. Далі тісто викладаємо у форму, рівномірно розминаємо його по всій формі, при цьому роблячи не великі бортики, намагайтеся тісто розподілити максимально рівномірно, щоб воно було однієї товщини. Якщо у вас все вийшло, можна форму з тістом відправляти в холодильник, приблизно на двадцять хвилинок, щоб воно трохи охолонуло.

Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти 3

Поки тісто в холодильнику, займемося нарізуванням яблук. У попередніх рецептах яблучного пирога, яблука ми різали досить дрібно, в цей раз, ми їх нарізаємо трохи більшими шматками (часточками). Намагайтеся нарізати акуратно, надаючи яблукам однакової форми, так як пиріг відкритий, яблука буде в ньому видно добре, пиріг не дуже добре буде виглядати, якщо яблука будуть в ньому криві і не однакові.

Коли ми впоралися з нарізкою яблук, дістаємо тісто з холодильника. Зверху тісто притрусити невеликою кількістю цукру і викладаємо акуратно по всій площі пирога по колу.

Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти 4

На завершальному етапі, зверху на яблука притрушуємо через дрібне сито корицю, і зверху кориці трохи цукру, для солоденького присмаку. Далі все гранично просто, кладемо пиріг з  яблук  в розігріту духовку до температури 200.

Пиріг з яблук - найпопулярніші рецепти 5

Готовий яблучний пиріг перед вживанням необхідно остудити, пиріг виходить божественно смачний і дуже соковитий, злегка карамельний присмак з невеликою кислинкою.


Check Also

Новорічне меню на 2021 рік. Корисна підбірка страв

Хочете застілля на Новий рік придумувати в останній момент? Чому не можна заздалегідь продумати і …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *