Home / Кулінаріні рецепти / Салати рецепти фото – ананас і сир

Салати рецепти фото – ананас і сир

Ананаси – не самий частий гість на буденному столі, але, безумовно, бажаний. Цей фрукт з кисло-солодким смаком здатний урізноманітнити страву, привнести в неї екзотичну нотку. Особливо гарні салати рецепти фото  ананасів в поєднанні з сиром і ще парою більш звичних інгредієнтів. А варіацій подібних страв можна придумати стільки, що кожного дня на Вашому столі будуть нові салати рецепти фото  з ананасами.

Салати рецепти фото з ананасами, шинкою і сиром

Салати рецепти фото – ананас і сир 1

Майже кожен салат крім чисто смакових компонентів потребує тих, що забезпечать йому мінімальну ситність. Особливо якщо страва передбачається в якості основної, наприклад, для вечері. Серед усіх груп продуктів найбільшою поживністю володіють білки: це м’ясо і риба, яйця, а також бобові. Отже, без них в салаті обійтися практично не вдасться. Що стосується салатів з ананасами, то в них можна покласти майже будь-який білковий продукт. Найбільш звичний і легкий – це ковбаса або шинка; крім того, в силу наявності в ньому достатньої кількості спецій, додаткові приправи не знадобляться.

Склад:

Консервовані ананаси – 1 б.

Твердий сир – 100 г

Мариновані гриби – 200 г

Шинка – 200 г

Жовтий болгарський перець – 1 шт.

Майонез, соєвий соус – за смаком

Приготування:

Приготування забирає декілька хвилинок: сир пропускається через велику сторону терки, гриби ріжуться пластинками, шинка – кубиками, перець – півкільцями, які потім розбиваються ще на декілька частин. Ананаси потрібно так само, як і шинку, нарізати кубиками, якщо були куплені кільця. Сироп з банки не варто виливати – його можна змішати з майонезом в пропорції 1: 4 – на 2 столові ложечки соусу взяти 280 мл майонезу. До них за бажанням підсипається щіпка різних перців, попередньо перемелених: ідеальні будуть рожевий, білий і чорний. Салат заправляється отриманим соусом, всі компоненти перемішуються, і страву потрібно залишити в холодному місці на 30-40 хв, щоб інгредієнти нпросочилися заправкою.

Якщо Ви не вживаєте гриби, то можна зробити більш легкий варіант того ж салату, використавши на 250 г ананасів і 100 г твердого сиру ті ж 200 г шинки, 2 курячих яйця, зелена цибуля, 1 жовтий перець і майонез для заправки. Яйця відварюються круто (10 хв після закипання), ріжуться дрібно, укладаються в чашу. Туди ж опускаються кубики ананасів, півкільця перцю і подерті вручну пір’я зеленої цибулі. Останньою додається нарізана шинка, і салат заправляється майонезом, в який додана щіпка паприки. Як і в попередньому випадку, страви потрібно дати 30 хв на те, щоб салат настоявся. Для прикраси підійдуть листя салату.

Салати рецепти фото з ананасом, крабовими паличками і сиром

Любителі морепродуктів позитивно оцінять салати рецепти фото, в яких присутні крабові палички – їх тандем з ананасами екзотичний, але безумовно заслуговує на увагу.

Склад:

Ананаси – 1 б.

Крабові палички – упаковка (300 г)

Пекінська капуста – 1 качан

Помідори черрі – 5-6 шт.

Гострий сир – 150 г

Суміш перців, сіль – за смаком

Волоські горіхи – жменя

Бальзамічний оцет, соєвий соус – для заправки

Приготування:

Помідори черрі ріжуться половинками, укладаються на деко, попередньо застелене пергаментом, посипаються сіллю, злегка обмазують рослинною олією, і відправляються в духовку. При температурі 90 градусів вони стають в’ялими протягом 30-40 хв., Після чого виймаються і охолоджуються.

Пекінська капуста шинкується, або її можна порвати руками. Крабові палички та ананаси ріжуться кубиками, сир потрібно подрібнити і пропустити через м’ясорубку.

Всі інгредієнти змішуються в загальній чаші, заправляються оцтом і соєвим соусом, підсолювати при необхідності. Прикрасити такий салат рекомендовано рубаними волоськими горіхами.

Салати рецепти фото – ананас і сир 2

Салати рецепти фото з ананасом і сиром

Порівнюючи попредні салати рецепти фото, цей виразно орієнтований на тих, хто любить солодкі, але ситні страви. Серед інгредієнтів відзначені не тільки білкові продукти, а й консервована кукурудза, яблука, кунжут. Такий салат припаде до смаку навіть дітям, але на його приготування потрібно витратити не менше 40-50 хв., Оскільки чимало часу забирає підготовка м’яса. Рекомендовано використовувати курячу грудку або м’ясо індички, як найбільш дієтичні варіанти.

Склад:

Ананаси в сиропі – 250 г

Солодкі яблука – 2 шт.

Консервована кукурудза – 1 б.

Огірок – 1 шт.

М’який сир – 150 г

Куряча грудка – 400 г

Кунжут – 1 столова ложечка

Натуральний йогурт – для заправки

Приготування:

М’ясо слід ретельно промити, позбавити від прожилок, синців і кісток, нарізати кубиками і залити сиропом з банки з ананасами і залишити на 50-60 хв, щоб курка промаринувалася. Потім її потрібно обваляти в кунжутному насінні і викласти в керамічний горщик, накрити кришкою і прибрати в розігріту до 160 градусів духовку, де м’ясо буде пектися протягом 45-60 хв – за його готовністю необхідно стежити.

Як тільки курка стане м’якою і разом з кунжутом набуде золотистого відтінку, її виймають з духовки і викладають в салатницю. Зверху розташовуються нарізані дрібними кубиками яблука і ананаси, зерна кукурудзи, кружечки огірка і пропущений через тертку сир. Якщо Ви віддаєте перевагу бринзі, її необхідно подрібнити ножем. Заправляти такий салат професіонали радять 2-3 столовимии ложечками несолодкого йогурту, прикрасити ягодами журавлини, настоювати його необов’язково.

Салати рецепти фото – ананас і сир 3

Салати рецепти фото з ананасом, куркою, волоськими горіхами і сиром

Найситніші салати рецепти фото  – з курячим або яловичим м’ясом, яке по пропорції зазвичай займає до ½ об’єму всіх інгредієнтів. Залежно від задумки шеф-кухаря, м’ясо може бути підкопченим, відварним, обсмаженим або запеченим. Курка в тандемі з ананасами вже створює цікавий смак, а додавання 2-3 компонентів урізноманітнює салат. З огляду на універсальність даних продуктів, варіювати інші інгредієнти можна до безкінечності.

Склад:

Ананаси – 300 г

Куряча грудка – 1 шт.

Волоські горіхи – 0,5 ст.

М’який сир – 200 г

Яйця – 3 шт.

Томати – 4 шт.

Майонез, сік имону

Приготування:

На стартовому етапі готується м’ясо, що відніме 45-50 хв. У підсолену закипаючу водичку потрібно закинути ріпчасту цибулину, розрізану навпіл, проварити її 10-15 хв. на максимальній потужності, і після цього в водичку закласти розрізану на четвертинки курячу грудку без шкіри. На середньому вогні м’ясо вариться протягом 45 хв, потрібно орієнтуватися по його м’якості – коли волокна почнуть легко відходити одне від одного, курку можна виймати. Зайву вологу з неї видаляють паперовими рушниками, після чого четвертинки ріжуться дрібними кубиками. В цей же час відварюються яйця – закладаються в киплячу водичку і знаходяться в ній 9 хв, після чого швидко перекидаються в чашу з холодненькою водичкою: такий прийом допоможе легко їх очистити.

У салатницю всі інгредієнти будуть переноситися шарами: спочатку дно вистилається відварною куркою, потім на неї викладаються кружечки томатів. На них розташовуються порізані скибочками яйця, які перекриваються консервованими ананасами, порізаними кубиками. Між шарами потрібно розподіляти по 1-2 столових ложечки заправки з майонезу, соку лимону та сиропу, змішаних в пропорції 3:1:2, а також тертий сир. Фінальний шар – рубані волоські горіхи. Перед подачею до столу салат бажано настояти в прохолодному місці 30-40 хв.

Салати рецепти фото – ананас і сир 4

Ананаси і сир – продукти універсальні: вони чудово поєднуються і з морепродуктами, і з м’ясом, і з фруктами та овочами. Тому рецептів салатів на їх основі можна придумати стільки, що кожен раз Ви будете відкривати нові смаки в уже звичних продуктах. Не бійтеся зробити щось незвичайне для себе – Ви здивуєтеся, наскільки це може бути цікаво!


Check Also

Новорічне меню на 2021 рік. Корисна підбірка страв

Хочете застілля на Новий рік придумувати в останній момент? Чому не можна заздалегідь продумати і …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *