Home / Маски для волосся / Маски для волосся з олією бей: кращі рецепти

Маски для волосся з олією бей: кращі рецепти

Однією з найсерйозніших проблем багатьох сучасних жінок є катастрофічне випадання пасом цілими клаптями. На даний процес впливають багато факторів, над кожним з яких необхідно ретельно працювати, щоб привести локони в порядок. Крім цього, потрібно обов’язково застосовувати в домашніх умовах різні народні засоби, що відрізняються зміцнюючою дією на корені. Одними з таких є маски для волосся з олією бей, які  обов’язково потрібно спробувати всім, хто зіткнувся з такою проблемою. Вони не тільки зупиняють процес випадіння локонів, але ще й роблять їх зовні красивими, а внутрішньо – здоровими.

Маски для волосся з олією бей: хімічний склад

Маски для волосся з олією бей кращі рецепти

Чудеса перетворення найпроблемнішого волосся під впливом ефірної олії бий пояснюються дуже просто. У цій рідині, яку отримують з листя американського лавра, містяться різні речовини, які проникають вглиб локонів, шкіри голови і фолікул коренів. Там вони активно вступають у всілякі хімічні реакції на клітинному рівні, тим самим впливаючи на зовнішній вигляд пасом і їхнє здоров’я. Регулярно використовуючи маски для волосся з олією бей, ви забезпечуєте їх такими корисними речовинами, як:

цілий ряд терпенів: альфа терпінеол, альфа пінен, бета пінен;

хавікол, ефгенол, метилхавікол – феноли;

складний ефір геранілацетат;

лімонен;

ліналоол;

мірцен;

нераль.

Незважаючи на те, що всі вище перераховані речовини не так відомі, як вітаміни і мінерали, але саме вони надають на волосся зміцнюючу і загальнооздоровлюючу дію. Вони надають олії бей характерний аромат і продиктовують його корисні властивості. Всі ці терпени і феноли не несуть в собі ніякої хімії, а є натуральним даром природи для людини. Потрібно лише вміти його правильно використовувати. Даний хімічний склад олії бей продиктовує список показань для її активного домашнього застосування.

Маски для волосся з олією бей:  показання для застосування

Олія бей активно використовується не тільки в домашніх умовах для приготування натуральних масок. Її додають багато виробників в свої лінії косметичних продуктів для волосся, так як даний ефір надає комплексну дію на корені, шкіру голови і самі пасма. Вона здатна:

зупинити процес випадіння волосся;

зміцнити їх коріння, надаючи стимулюючий вплив на фолікули;

пролікувати різні форми себореї;

зменшити свербіж і лупу;

прискорити ріст волосся;

зробити пасма блискучими, рівними, гладкими, шовковистим;

позбавити від жирності;

попередити розшарування і посічення кінчиків;

зняти роздратування, надаючи заспокійливий вплив;

виступати в ролі масажного олії;

захистити волосся від різних шкідливих атмосферних чинників (ультрафіолету, низьких температур, хлорки з басейну, морської солі).

Якщо привчити себе регулярно робити маски для волосся з олією бей, можна легко і швидко позбутися від усіх цих напастей. Однак концентрований ефір настільки потужно впливає на корені пасом і шкіру голови, що в деяких випадках це може виявитися дуже небезпечним для їх здоров’я і стану. Тому перед тим, як вирішуватися на таку ароматерапію, потрібно ознайомитися зі списком протипоказань.

Маски для волосся з олією бей: кому протипоказано

Бей – концентрована ефірна олія, навіть зовнішнє застосування якої може виявитися досить небезпечною для здоров’я. Не можна використовувати маски для волосся з олією бей  в наступних випадках:

алергія: перед тим, як лікувати волосся олією бей, проведіть невеликий тест на алергічну реакцію – нанесіть трохи цілющої рідини, розведеної в однаковій пропорції з водичкою на зап’ясті, змийте через 5 хв. і відстежте протягом доби реакцію шкіри;

гіпертонія: ефірна олія бей відрізняється дуже специфічним ароматом, тому може спровокувати підвищення тиску;

вагітність: через те ж сильного запаху маски для волосся з олією бей можуть викликати нудоту і запаморочення у жінок, які очікують дитину;

пошкодження шкірного покриву: потрапивши в відкриту ранку, подряпину, концентрат може ще більше роз’їсти її краї, викликавши відчуття печіння і болю.

Щоб олія бей виявилася корисною, а не шкідливою для волосся, потрібно дотримуватися запобіжних заходів і обов’язково враховувати дозування, зазначені в рецептах, не перевищуючи їх і не експериментуючи в жодному разі.

Якщо ж у вас зі здоров’ям все гаразд, протипоказань до застосування цього унікального ефіру немає, обов’язково спробуйте використовувати його для оздоровлення своїх локонів. Але при цьому не обходьте корисні поради тих, хто вже пробував лікувати пасма вдома цим засобом.

Маски для волосся з олією бей: домашнє застосування

З ефірами завжди потрібно бути обережними і застосовувати їх грамотно і дуже акуратно. Незважаючи на те, що в маски для волосся з олією бей  ви будете додавати мінімальну кількість, діяти воно буде досить потужно. І не тільки на локони, але і на ваше самопочуття в цілому. Тому враховуйте маленькі хитрощі його домашнього застосування. Маски для волосся з олією бей допоможуть вам витягти максимум користі для свого випадаючого, пошкодженого і ослабленого волосся.

Купуйте олію бей в спеціалізованому салоні, який може надати вам сертифікат на ту продукцію, якою він торгує. Так ви будете впевнені, що стали володаркою свіжого, якісного ефіру, який зможе пролікувати ваші пасма від найрізноманініших захворювань.

У пошуках маски для волосся з олією бей  уважно вчитуйтесь в їх рецептуру. Врахуйте, що ефір – речовина висококонцентрована, а тому для приготування засобів для волосся олії потрібно зовсім небагато: всього кілька крапельок, але не чайні ложечки.

У процесі приготування косметичної маски для волосся з олією бей багато хто звик влаштовувати парові баньки для розігріву олій і меду. Якщо ж ви хочете насолодитися дією олії бей на ваші локони, від цього етапу бажано відмовитися. Справа в тому, що ефір може втратити свої корисні властивості при зіткненні з гарячими, нагрітими продуктами. Тому ви ризикуєте їх перегріти: у цьому випадку маски виявляться просто марними. Якщо ви все-таки звикли до етапу розігріву, намагайтеся, щоб температура всіх рідин, які ви використовуєте в масках, була не більше 35°С.

Спочатку маски для волосся з олією бей  без натиску втираються в шкіру голову масажними круговими рухами. Потім вони наносяться на всю довжину локонів. Зробити це потрібно рівномірно. З цією метою можна розчесати пасма частим гребінцем. Після цього сумішшю ретельно обробляються кінчики. Їх можна просто опустити в чашку із засобом і потримати так 2-3 хв.

  Після всіх цих маніпуляцій волосся заколюються або стягуються  у вузол, щоб вони не випадали і не бруднили обличчя і одяг.

Потім зробіть утеплюючий ковпак з целофану. Або просто надіньте шапочку для душу. У теплі всі реакції будуть відбуватися набагато швидше, а значить, і сама маска з олією бей виявиться максимально ефективною. Поверх для вірності можна ще й махровим рушником голову укутати.

Час витримки маски для волосся з олією бей на голові буде залежати від того, які додаткові інгредієнти входять до їх складу. Якщо є спирти, цитрусові, прянощі та інші агресивні продукти, не можна тримати суміш більше півгодини. Якщо ж вони відсутні, а ви добре переносите ефірні аромати, можете просидіти з таким засобом і цілу годину.

Після цього промийте волосся або тепленькою проточною водичкою, або цілющим відваром з трав. Для того, щоб змити засіб без залишку, можна використовувати шампунь.

З олією бей можна робити не тільки маски для волосся. Можете добавляти її в воду для ополіскування пасом після кожного миття голови. Результат буде практично таким же, як після масок.

Ще один, не менш ефективний, варіант домашнього застосування олії бей для волосся – ароморозчісування.

Наступний спосіб оздоровити локони за допомогою даного ефіру: додати кілька його крапельок в засіб для догляду за волоссям, яке ви застосовуєте регулярно (шампунь, маску, кондиціонер, ополіскувач).

Через високу концентрацію ефірної олії бей не можна використовувати відразу декілька вищезазначених методик. Вибирайте якийсь один засіб щоб уникнути побічних ефектів.

Маски для волосся з олією бей  відмінно поєднуються з іншими ефірами: кипарисом, рожевим деревом, ялівцем, бергамотом, вербеною, лавандою, лимоном, розмарином, анісом, солодким або кривавим апельсином, іссопом, неролі.

Частота використання буде залежати від того, який саме засіб для волосся з участю олії бей ви обрали. Маски для волосся з олією бей  можна робити від 1 до 3 разів на сім днів. Ароморзчісування показані щодня протягом 2-ох тижнів з подальшою місячною перервою.


Check Also

Перепелині яйця – користь, шкода, норма вживання

Перепелині яйця  вживали ще в Стародавньому Єгипті – згадки були знайдені археологами в папірусах єгиптян. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *