Home / Твоя краса / Обличчя / Олія ладану в косметології

Олія ладану в косметології

Ефірну олію ладану отримують з деревної смоли, яку в свою чергу добувають з дерев босвеллії, роблячи на їх стовбурах спеціальні надрізи. Витікаюча з надрізів і тріщин смола носить назву ладан (або олібанум). Спершу вона піддається висушування, потім розчиненню в 75% спирті, після вакуумного випаровування, і тільки потім з отриманого в результаті попередніх процесів речовини шляхом парової дистиляції витягують олію ладану.
Другий метод отримання ладанної ефірної олії – це СО2-екстракція, в цьому випадку вона має більш приємний аромат і поліпшені косметичні властивості.

Смола ладан взагалі вважається одним з найдавніших пахощів, і навіть зараз, у наш час, вона широко використовується для обкурювання приміщень під час різних церковних обрядів і служб.

Не менш популярним стало застосування ладану у виготовленні мила, різних миючих засобів, парфумів, дезодорантів, а ефірна олія ладану заслужила своє покликання в косметології.

Що стосується корисних косметичних властивостей масла ладану, то воно чудово підходить для догляду за будь-яким типом шкіри.
Насамперед, цю могутню протизапальну, ранозагоювальну і відновлюючу дію, що дозволяє ефективно використовувати ладанну олію для лікування фурункулів, карбункулів, поганого загоран, виразок, та інших запальних процесів на шкірі.
Також масло ладану сприяє швидкому розсмоктуванню шкірних рубців і шрамів.

Застосування масла ладану для обличчя допомагає поліпшити стан жирної проблемної шкіри, зменшити виділення шкірного жиру, заспокоїти запальні ділянки, підсушити прищі.
У той же момент це масло вирішує проблеми сухої, і вже в’янучої, млявої, в’ялої і шкіри втомленої. Надаючи оновлюючий і збудливий вплив, воно прекрасно тонізує шкіру, підвищує її еластичність і пружність, розгладжує неглибокі складки і зморшки, покращує колір обличчя, надаючи йому помітно посвіжілий вигляд.
Зокрема ефірна олія ладану має легку відбілюючу властивість.

Застосування олії ладану в догляді за обличчям

Зазвичай олія ладану в косметології використовується в якості додаткового  компонента в різноманітні косметичні засоби. У засобах для шкіри вона повинна складати не більше 2% від усього складу.

Найпростіші способи застосування олії ладану – це точкове нанесення його на прищики кілька разів на день (тільки будьте обережні, робіть це акуратно за допомогою ватної палички або зубочистки, щоб чиста олія не потрапила на шкіру навколо прищика).
Для освіження жирної і сухої в’янучої шкіри можна приготувати ароматичну ладанну воду, додавши до 250 мілілітрів чистої води  5-6 крапель ефірної олії. Отриманою сумішшю можна обприскувати обличчя з пульверизатора, протирати як тоніком, або заморожувати з нього лід для ранкової тонізації шкіри.

Т акож для живлення і розгладження в’янучої шкіри рекомендується пару раз на тиждень робити півгодинні маски з рослинних олій і ефірної олії ладану. Добре підійде оливкова, мигдальна, персикова, кунжутна і арахісова олія. До 1 ст. ложки будь-якої з перерахованих олій (або їх суміші) додається 2-3 краплі ладанної олії.
При проблемній жирній шкірі можна робити аналогічні маски, використовуючи рослинну олію виноградних кісточок, календули, лісового горіха або звіробою.

І, безсумнівно, для підвищення доброчинних цілющих властивостей оліюладану можна додавати в будь-яку самостійно приготовану натуральну домашню косметику, будь то маски, креми, лосьйони, тоніки і т.д., але не більше 2% на суміш.


Check Also

Міцелярна вода – користь та шкода застосування

Багато жінок зранку наносять на обличчя макіяж, в результаті чого весь день шкірі доводиться бути …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.