Home / Дозвілля / Красиві жіночі імена – незвичайна та рідкісна підбірка

Красиві жіночі імена – незвичайна та рідкісна підбірка

Стаття відповість на питання, яким красивим жіночим ім’ям назвати новонароджену дівчинку, яка побачила світ у 2018 році, на що орієнтуватися і на що звернути увагу. Також розглянемо різні варіанти, як вибрати красиві жіночі імена: на святці, по місяцю народження, тенденціям моди. 

Красиві жіночі імена. На що варто звернути увагу при виборі

Красиві жіночі імена – незвичайна та рідкісна підбірка

Замислююся над тим, як назвати доньку, потрібно знати про низку правил для того, щоб ваш вибір був успішним.

Пам’ятайте про те, що ім’я в чомусь визначає долю дитини.

Не рекомендується називати дитину в пам’ять про померлу родичку, особливо, якщо вона прожила важке життя.

Зважайте на те, що захочете звертатися до своєї дочки в ласкавій формі, підбирайте відповідний варіант.

Вважається, що ім’я, дане за святцями, забезпечить вашій дитині покровителя, який буде оберігати її все життя. Але краще його злегка адаптувати до сучасності.

Деякі батьки з метою надання унікальності своїй доні можуть змінювати одну букву в імені.

Завжди цікавтеся значенням обраного імені.

Вагомим аргументом вибору є милозвучне поєднання по батькові, з прізвищем;

Багатонаціональна сім’я віддає перевагу інтернаціональним варіантам;

Вибираючи по святцях, орієнтуйтеся на сучасний варіант імені;

Крім святців існує теорія відповідності імені з порою року;

Віяння моди підштовхують називати дівчаток жіночими варіантами чоловічих імен;

Багато матерів надають імені дочці оригінальності, змінюючи одну букву;

Ретельність вибору пояснюється очевидністю зв’язку між тим, як назвуть дитину і її долею.

Новоспечені батьки часто витрачають багато сил, вибираючи красиві жіночі імена  новонародженій дівчинці. Вони починають шукати, вибирати, обмірковувати задовго до народження малятка, складається ситуація, коли з ряду вподобаних складно вибрати одне.

Незвичайні і красиві жіночі імена

Ви здійснюєте вибір назавжди – дуже відповідальний момент. Батьків чекає чимало суперечок, дискусій, сварок, поки вони досягнуть єдиної думки. Прийняти рішення серед протилежності думок, варіантів, аргументів непросто. Стаття покликана допомогти батькам назвати дочку.

Значення жіночого імені грає не останню роль. Не будь-яка з них носить піднесений сенс, дане питання краще роз’яснити заздалегідь, наприклад, Марина перекладається, як «морська», а Тамара – «пальма».

Поширеність зіграє злий жарт згодом, подруги дівчинки, дівчатка з дитячого садка, школи отримають при народженні такі ж імена, виникне іменний колапс.

Сім’ї людей різних національностей віддають перевагу називати красунь-маляток інтернаціонально, Юлія, Софія, Мілана.

Орієнтування на астрологію також має право на існування. День, місяць, рік народження дитини мають високу важливість? Зверніться по допомогу до зірок.

Важлива сполучуваність з по батькові та прізвищем. Дисонанс звучання поєднання тепер не дивує, але благозвучності надається велике значення.

Ряд сімей мають традицію називати народжених дівчаток в честь родича, бабусі, тітки.

Батьки часто звертаються до святцями, щоб назвати дитину на честь святого.

Красиві жіночі імена. Критерії вибору того, як назвати дівчинку

Багато хто переконаний: як назвуть дитини – так складеться його доля, вишикується шлях. Вибираючи красиве і рідкісне ім’я дівчинці, детально вивчіть значення. Важливо, щоб дитина відчувала радість, гордість від того, що його назвали саме так.

Кожна дитина хоч раз ставив питання, чому нас назвали так, чим керувалися батьки. Краса значення має вищим сенсом, дитина здивується тлумачення свого рідкісного і красивого імені, що відрізняється витонченістю і оригінальністю.

Одна категорія батьків вважає за краще називати дівчаток традиційно: Дарина, Катерина, Ольга.

Інші батьки схильні до віянь моди, вважають за краще називати діток такими рідкісними іменами як Кіра, Муза, Єсенія, Єва, через популярність втратили ексклюзивність.

Є мами, які ставлять оригінальність, унікальність, незвичайність на чільне місце. Батьки називають дочок, як цариць, принцес, літературних героїв, наприклад, Офелія;

як співачок, виконавиць, актрис: Брітні, Ріанна, Шакіра;

бувають випадки, дівчаток називають Батьківщиною, квінтесенцією.

2018 рік – час царювання Жовтої Собаки згідно зі східним календарем. Існує думка: діти, народжені в 2018 році, виростуть доброзичливими, впевненими, відданими. Також дітки проявлять талант, обдарованість, здібності. Як назвати дитину, яка народилася в 2018?

Популярними, що відрізняються красою, не втрачають актуальності залишаться: Віка, Даша, Ліза, Маргарита, Василіса. Іноді батьки, бажаючи виділитися, за бажанням змінюють одну букву, виходить варіант, що відрізняється оригінальністю: Дарина, Олена, Наталія.

Імена для дівчаток від А до Я

Існує думка: символічно називати дитину, виходячи з пори року, коли дівчинка побачила світ. Діти, що побачили світ взимку, мають стійкість, твердість, їм підійдуть Любов, Сніжана, Світлана, Ася, Мірра.

Дівчатка, що народилися навесні, відрізняються м’якістю, тонкістю, їх нарікають Іриною, Русланою, Софією. Дівчатка, народжені влітку, похвалилися наполегливістю, вимогливістю, їм відмінно підійдуть Маргарита, Валерія, Антоніна.

Дівчаток, які народилися восени, відрізняє спокій, терпіння – назвіть Ольгою, Златою, Анастасією, Капітоліною.

Зробіть вибір на користь даної теорії – вивчіть питання. Перелік імен, відповідних осені, літу, зими, весні великий, вибір є.

Красиві жіночі імена по святцях

Батьки мають твердий намір назвати дитину відповідно до певної дати святців, їм варто уважно вивчити церковний календар, вибрати відповідний вашій дівчинці варіант.

Варто відразу зробити застереження: не обов’язково вибирати красиві жіночі імена, що збігаються з датою народження дочки, розгляньте весь місяць.

Звернення до священика церкви, що розглядається для хрещення, допоможе зробити вибір, батюшка підкаже варіанти наречення дівчинки, яка народилася в певний день. Вивчіть православний календар ретельно, існує ймовірність, що деякі варіанти вам не підійдуть.

Сумно, хоча таких ситуацій виключати не варто. Завжди повинен бути вихід, що дозволяє уникнути розчарування.

Також зверніть увагу: зміна чоловічого імені на жіноче набирає популярність. Назвавши дитину Олександрою, Олесею, Дарією ви виділитеся.

Назвати дитину на свій розсуд – право батьків. Головне назвати дитину красиво, щоб подобалося мамі, татові, доньці, а поєднання з по батькові, прізвищем відрізнялося милозвучністю.

Пропонуємо Вашій увазі список варіантів, які сьогодні користуються особливою популярністю серед молодих батьків. Але будьте готові до того, що маляток з таким ім’ям буде чимало в оточенні вашої донечки.

Аніта – витончена, мила;

Аліса – благородна;

Вероніка – та, що несе перемогу;

Віталіна – та, що наповнена життям;

Валерія – впливова, сильна, могутня;

Діана – божественна;

Єва – та, що дає життя;

Кіра – пані, володарка;

Карина – дорога, мила;

Ксенія – гостя, мандрівниця;

Мілана – мила;

Ніколь – переможниця народів;

Поліна – вона звільняла;

Сніжана – сніжна;

Софія – розумна, мудра.

Якщо ви вирішили, що хочете, щоб ваша дівчинка була унікальною, назвіть її рідкісним старовинним ім’ям.

Рідкісним старовинні імена

Аліра. Значення – видна наречена. Дівчинка буде спокійною, ранимою, злегка замкнутою. Така маленька добре влаштує своє особисте життя і буде успішною в будь-якій сфері діяльності.

Домініка. Значення – належить Богу. Така дівчинка активна, яскрава, дуже емоційна, має хороший інтелект, працьовита і дисциплінована. З малятка виросте відмінний керівник, політик.

Єсенія. Значення – осінь. Дівчинка ласкава, добра, турботлива і чутлива. Будьте готові, що вона стане всім допомагати. Малятко буде відмінним організатором.

Каміла. Значення – бездоганне походження. Досить горда, але при цьому вельми вразлива особа. Дівчинка цікава, але в той же час досить розумна. Їй підійде професія, яка вимагає швидкості рішення і точності дій.

Лея. Значення – граціозна лань. Дівчинка активна, непосидюча, цікава, але терпляча. З неї виросте чудова артистка, художниця або вчений.

Тепер ви знаєте, як можна назвати дівчинку. Пам’ятайте про те, що дитині ще жити з цим ім’ям. Не забувайте, що воно багато в чому визначає життєвий шлях. Не потрібно прагнути придумати незвичайне ім’я, воно може негативно сприйнятися оточенням дівчинки.

Поширені слов’янські красиві жіночі імена, їх види:

двохосновні: Доброгніва, Любомила, Світлозара, при цьому дуже поширеним був корінь «слав»: Святослава, Ярослава, Мирослава;

імена, що утворились від дієприкметників: Бажена, Ждана;

імена, взяті зі світу тварин і рослин (Азалія – квітучий кущ, Килина або Калина – орлина, Афродіта – зійшла на землю з морської піни), Щука;

що відображають порядок народження;

імена, що відображають риси характеру дівчинки: Аріна – спокійна, Арсенія – мужня, Варвара – дика;

що відбулися від імен богів (Аврора – богиня ранкової зорі, Аполлінарія – богиня сонця);

особливі імена, якими називали дітей княжого роду (В’ячеслава);

на честь квітів. На слух дуже красиво, з таким ім’ям відчуваєш себе справжнім скарбом. Емілія, Маргарита, Астра, Лілія.

Красиві зарубіжні жіночі імена. Не всім підходять, часто смішно звучить в поєднанні з по батькові та прізвищем. Габріелла, Марцеліна, Іоланта.

Назви сузір’їв

Для оберега дочки від пристріту і невдач. Назва сузір’я буде як талісманом. Майя, Електра, Андромеда.

Імена зі світу кіно. Повинно підходити під зовнішні дані і риси характеру. Джульєтта, Есмеральда, Юдіф.

Зі значенням «щаслива». Маяк для залучення удачі. Феліціта, Шрея, Бахруз.

Популярні імена в різних країнах

У будь-якому місці жінка з таким ім’ям відчуватиме себе як вдома. Еліс, Мілена, Елен.

Будьте уважні підбираючи собі або своїй дочці красиві жіночі імена, нехай вони підходять під ваш характер. Тоді ім’я стане для вас своєрідною родзинкою.

З’являлися старослов’янські жіночі імена, які нічого спільного зі слов’янськими іменами не мали. Але у них був корінь слов’янського імені. Таким чином, імена повторювалсь. Наприклад, популярні імена Віра, Надія, Любов є прототипами грецьких імен Пістіс, Елпіс, Агапе.

Широко застосовувалися парні давньослов’янські красиві жіночі імена, адже вважалося, що жіноче ім’я, як і ім’я людини взагалі, служить таємним ключем, підібравши який можна вплинути на формування внутрішнього світу.

Тому вибиралося перше ім’я для сторонніх людей, і друге, яке зберігається в секреті і яке знають тільки рідні люди. Вважалося, що таким нехитрим способом стародавні жіночі імена здатні уберегти дівчинку від впливу нечисті, недобрих людей.

Перше ім’я дівчинки або помилкове, як правило, було негарним (Злоба), що ставало подвійним захистом носія такого немилозвучного імені.

Другим і основним іменем дівчинку називали тільки по досягненню нею певного віку. Вважалося, що у підлітка вже яскраво виражені основні риси характеру, і тому легко можна було визначитися з ім’ям.

Традиція називати дівчинку двома іменами швидко зійшла нанівець, оскільки в рисах її характеру проявлялося частіше то непристойне прізвисько, яким її називали кожен день. А друге ім’я не відображало дійсного характеру, тому що не використовувалось, воно втрачало своє символічне значення.

З’явилися слов’янські красиві жіночі імена для, що  відображають кращі жіночі якості:

Дарина – та, яка обдаровує;

Добрава – добра;

Олена – обрана;

Євпраксія – жінка, яка виконує тільки добрі справи;

Інеса – безтурботна.

Серпня – народилася влітку;

Агнія – непорочна;

Ада – прикраса;

Олександра – носій такого імені є захисницею всіх людей;

Аріадна – завжди спляча;

Бела – красуня;

Богдана – дана богом;

Веста – хранителька вогнища.

Красиві жіночі імена – відгуки

АЛІНА. Мені дуже подобається ім’я Віолета !! Я його обожнюю і хочу в майбутньому його змінити. Мене звуть Аліна мені поки 12 років. Сподіваюся Аліна перетвориться в Віолетта.

ЯНА. Вероніка прекрасне ім’я ..

АРИНА. А мені подобатися моє ім’я Аріна!


Check Also

Місячний календар фінансів на липень 2022 року

Це здається містикою, але астрологія — наука, побудована на офіційних і достовірних цифрах. Місячний календар фінансів …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *