Home / Твоя краса / Нігті / Стильний манікюр на короткі нігті вдома

Стильний манікюр на короткі нігті вдома

Манікюр на короткі нігті може виглядати дуже акуратно, стильно і красиво. Сумніваєтеся? А даремно – просто потрібно знати деякі правила і секрети його виконання, вибрати правильний дизайн і тоді навіть самостійно можна надати своїм нігтиками доглянутий і привабливий вигляд.

Манікюр на короткі нігті – особливості

Короткі нігті набагато практичніші ніж довгі: їх власницям зручніше займатися домашніми справами, доглядати за дитиною, виконувати свої обов’язки на роботі (навряд чи «котячий» манікюр підійде медикам, кулінарам або педагогам).

До того ж красивий манікюр на короткі нігті  доречний в будь-якій ситуації – і на офіційному прийомі, і на святковому заході.

Манікюр на короткі нігті – Зірочки

Головне – дотримуватися правил і застосовувати маленькі хитрощі, щоб ваші руки завжди виглядали чудово:

доглянутість: стежте, щоб нігтики не ламалися і не шарувались, підбирайте косметичні засоби по догляду за нігтьовою пластиною, робіть ванночки, приймайте вітаміни;

відрослу кутикулу слід вчасно видаляти, використовуючи спеціальні засоби (сучасні технології манікюру дозволяють і в домашніх умовах виконувати його якісно). Це допоможе візуально подовжити нігтики;

визначитеся з формою нігтів: прямокутна підійде тим, у кого довгі пальці і саме нігтьове ложе, а ось овальні нігті більш універсальні. Якщо ви будете дотримуватися вашої природної форми, то короткі нігтики зорово подовжиться;

довжина нігтів повинна бути однаковою – коли вони короткі, то навіть невеликі відхилення від середньої довжини дуже помітні;

якщо у вас широка нігтьова пластина, лак наносьте тільки по її центру, краї фарбувати не варто, а візуально подовжити ніготь можна вертикальним малюнком;

яскраві тони лаку на коротких нігтях цілком можна використовувати, але всього кольорів не повинно бути більше 2-3;

а ось використання об’ємного дизайну недоречне – такий варіант підходить жінкам довгих нігтів. Інакше акрилове ліплення або багато страз додадуть громіздкість коротким нігтиками;

овальна форма нігтів добре поєднується з романтичними квітковими візерунками, кольори краще вибирати яскраві, але світлі, а прямокутні нігті добре прикрасити графічними малюнками з використанням темних лаків. Френч підходить для будь-якої форми нігтів;

дуже цікаво буде виглядати на коротких нігтиках контраст глянцевого і матового лаків. Глянцева смужка прикрасить і візуально подовжить кінчик нігтя.

Манікюр на короткі нігті – шеллак

У чому головна проблема манікюру – в його недовговічності (про акрилові нігтики і гелеве нарощування мова не йде). Але вихід знайдено: фахівці нейл-індустрії пропонують відмінний засіб – вже кілька років користується популярністю шеллак. Тим, хто ще не в курсі, що за штука така, пояснимо – це гель і лак одночасно.

Таке покриття досить довговічне – протримається на руках до двох (іноді і трьох) тижнів.

Зробити манікюр на короткі нігті  гель-лаком можна і  самостійно. Для цього будуть потрібні: знання технології нанесення і певна вправність, спеціальні інструменти і лампа з УФ-променями.

Як зробити манікюр на короткі нігті  гель-лаком – фото і поетапний опис дивіться нижче:

Надаємо нігтям бажану форму за допомогою пилочки, обрізати ножицями довжину не рекомендується. Якщо нігті в порядку, можна скористатися сапфіровою або пісочною пилочкою, для слабких нігтиків підійде дрібно-абразивна.

Видаляємо кутикулу за допомогою спеціального засобу (їх випускають різні фірми). Для цього нанесемо препарат апельсиновою паличкою, рівномірно розподілимо і через кілька хвилинок нею ж ретельно зчистити непотрібний шар.

Ніготь опрацюємо за допомогою м’якої сторони шліфовщика, знімаючи блиск. Пил, що утворився струшуємо жорсткою щіткою.

Знежирення допоможе не тільки підготувати нігтьову пластину, а й продезінфікувати її. Ватним диском опрацюємо ніготь з усіх сторін.

Наносимо базове покриття тоненьким шаром, уникаючи попадання на область кутикули або бічних валиків. Вільний край нігтя гарненько запечатуємо. Сушимо нанесений шар за допомогою ультрафіолетової лампи (рекомендована її потужність – 36 ватт) не менше 15-20 секунд, липкий шар не знімаємо.

Покриваємо нігті кольоровим гелем шеллак – в два шари, просушуючи їх по черзі за допомогою УФ-лампи 2 хв. Щоб покриття не здулося після полімеризації, шари слід робити тонкими. Край нігтьової пластини можна виділити іншим кольором.

Фінішне покриття наносимо товстим шаром і обов’язково запечатуємо краєчок нігтя, області біля кутикули і блокових валиків. Сушимо під ультрафіолетом пару хвилинок. Щоб видалити липкий шар, скористаємося спеціальною рідиною, наносити яку слід безворсовою серветкою. Потім втираємо в шкіру біля нігтів зволожуючу олію для кутикули.

Ось так виглядає домашній манікюр на короткі нігті  – фото демонструє різні варіанти дизайну.

Градієнтний манікюр на короткі нігті:

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 1

Манікюр на короткі нігті зі стразами:

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 2

Ось такими візерунками можна прикрасити короткі нігті:

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 3

Манікюр на короткі нігті  – ідеї

Хоча ідей манікюру на короткі нігті просто не злічити, одна з них стала справжньою класикою, яка завоювала визнання тисяч жінок. Це – французький манікюр, особливо, якщо він виконаний у традиційних тонах: біло-рожевому і біло-персиковому.

Що врахувати, виконуючи дизайн нігтиків в стилі «френч»:

на коротких нігтях манікюр виглядає відмінно, якщо вільний край нігтика не набагато довший самої нігтьової пластини, 3-6 мм – ось його стандартні параметри;

біла окантовка по краю нігтя (посмішка) не повинна бути занадто широкою, інакше і без того короткий нігтик візуально ще більше коротшатиме;

класичний «френч» прикрасять дрібні стрази і акуратні малюнки, а також блискітки в святковому варіанті.

Акуратний французький манікюр з овальною формою нігтів – теж практично вічна класика: це акуратно, стримано і універсально.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 4

Місячний френч, або французький манікюр навпаки – що це таке? Так звану «посмішку» розташовують не по краю нігтя, а у його основи. Колір для неї краще вибирати світлий, можна сріблястий, а саму нігтьову пластину при цьому фарбують темним, насиченим кольором лаку.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 5

Яким ще може бути манікюр на короткі нігті  шеллаком – фото проілюструють ідеї дизайну.

Червоний манікюр на короткі  нігтики – така довжина цілком дозволяє використовувати цей насичений, яскравий і навіть у чомусь викликаючий колір. Але доречніше це буде виглядати на вечірньому або святковому заході.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 6

Манікюр, виконаний в одній колірній гамі, можна розбавити за допомогою акценту на безіменному пальчику: ніготь фарбуємо контрастним кольором, використовуємо малюнки, гліттер, стрази.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 7

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 8

Модний манікюр на короткі нігтики цілком можна робити самостійно, використовуючи всю різноманітність кольорової палітри і технік нейл-арту.

Весільний тренд – манікюр на короткі нігті

Кожна наречена мріє про те, щоб святковий день пройшов бездоганно. З яким теплом і трепетом дівчата підбирають сукні, букет, прикраси. Візитною карткою нареченої є ідеальний манікюр і педикюр. Навіть якщо ваші нігтики мало відросли до знаменного дня, зовсім не обов’язково робити нарощування (гель або акрилове). Сьогодні в тренді короткі нігті, і виконаний на них красивий і елегантний манікюр виглядає зовсім не гірше, ніж на довгих.

Манікюр на короткі нігті – чим хороший?

Чому нареченим варто віддати перевагу коротким нігтям:

По-перше, практичність. Врахуйте, що не випускати з рук весільний букет протягом усього дня – завдання, яке здається легким лише на перший погляд. З короткими нігтями набагато комфортніше, а ризик, що манікюр буде зіпсований через несподівану поломку, дорівнює нулю.

По-друге, актуальність. На модному олімпі в найближчих сезонах пануватимуть короткі нігті. Незважаючи на невелику довжину, вони являють собою багатий простір для реалізації найсміливіших задумів майстра і побажань нареченої. Різноманітність можливих дизайнів для коротких нігтів вражає уяву. Кожна наречена знайде саме той варіант нейл-арту, який буде близький її серцю.

По-третє, здоров’я. Природно, короткі нігті не потребують нарощування. Не останню роль відіграє їх подальша доля. Так після моделювання неминуче погіршення стану нігтьових пластин, розшарування, ламкість і інші неприємності. Роблячи весільний манікюр на короткі нігті  натуральні ви мінімізуєте шкоду від покриттів і дбаєте про їхнє здоров’я.

Видів весільного манікюру для коротких нігтиків безліч, тому відштовхуючись від образу, тематики і елементів декору, можна разом з майстром відшукати гармонійний нейл-арт або створити свій унікальний неповторний дизайн.

Перш за все, необхідно привести нігті в порядок. Руки і нігтики повинні мати належний охайний зовнішній вигляд. При виконанні весільного нейл-арту радимо не скупитися на майстра, роблячи манікюр самостійно. Скупий платить двічі, а урочистість моменту зобов’язує підходити до цього питання вкрай педантично. Тому вирушайте в професійний салон краси або зверніться до приватного перевіреного майстра.

Якщо з якихось причин ви наважуєтеся на процедуру в рідних стінах:

Ретельно продезінфікуйте необхідні інструменти.

Зробіть теплу ванночку з ромашкою, чиє призначення полягає в глибокому живленні нігтів і розмякченнні кутикули.

За допомогою спеціального гелю і палички видаліть кутикулу. Вкрай не рекомендується робити обрізний класичний манікюр, так як велика ймовірність мікро-травм і ранок.

Надайте нігтям необхідну форму: овальну або квадратну із закругленими кутами, які найбільш актуальні в цьому році.

Нанесіть вітамінну олію для зміцнення нігтьової пластини і зони кутикули.

Домашній манікюр готовий.

Схожі маніпуляції проведе і фахівець нігтьового сервісу, в той час як наречена зможе перепочити і розслабитися в зручному кріслі. Весільний манікюр – та стаття витрат, на якій краще не економити.

Вибираючи дизайн віддавайте перевагу пастельним ніжним тонам в колір сукні: білосніжний, кремовий, перловий, щампань, айворі, рожевий, бежевий. Для створення ефектного манікюру можна використовувати стрази, квіткові візерунки, блискітки та інші прикраси. Не рекомендується вибирати велику кількість елементів, що декорують і аксесуарів в дизайні, щоб не перевантажити образ нареченої. Деякі дівчата з числа сміливих і неординарних особистостей, що володіють смаглявою шкірою, в захваті від яскравої палітри. Щоб корал або марсала на нігтях не виглядали безглуздою колірною плямою на білому тлі, доповніть обраними відтінками стрічку на сукні, ручку букета, краватку нареченого.

Манікюр на короткі нігті – класичний френч

Безпрограшним варіантом весільного манікюру вважається класичний французький. Він виглядає на коротких нігтях дуже ніжно і зворушливо. Він дозволяє бути красивою і залишатися елегантною в найурочистіший момент, коли обручку надівається на безіменний палець. Якщо ж ви вирішили використовувати френч, то виконувати його потрібно в ніжних натуральних відтінках – білий і рожевий або бежевий і білий.

Невеликими стразами або малюнком, можна прикрасити не всі нігті, а зробити акцент на одному пальці. Лінія посмішки повинна бути ідеальною. Вона може мати форму серця, хвилі, трикутника або скошеного кута.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 10  Стильний манікюр на короткі нігті вдома 9

Мереживний манікюр на короткі нігті

Гарний манікюр з мереживами завжди створює неповторний елегантний і чудовий образ нареченої. Загадковість, спокуса і витонченість – ось що мається на увазі під ним. Для його створення використовується мереживо, дрібну сітчасту тканину, спеціальні наклейки або штампи. Білосніжні павутинки, вишукані візерунки гармонійно виглядають з весільною сукнею. Якщо підібрати мереживо під сукню, це буде виглядати не просто красиво, але витончено і оригінально.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 11 Стильний манікюр на короткі нігті вдома 12

Місячний манікюр на короткі нігті

Такий вид френча прийнято називати зворотним, так як схожий він на перевернутий французький манікюр. Наречені воліють правильний місячний манікюр, коли лінія посмішки розташована в районі нігтьової лунки. Зазвичай при його виконанні використовуються два кольори. Перший підбирається під весільну сукню, а другий під аксесуари та прикраси. Чому жінка вибирає на нігтях знак місяця? Вважається, що такий манікюр принесе удачу в сімейному житті, так як місяць – це символ жіночого начала.

Стильний манікюр на короткі нігті вдома 13 Стильний манікюр на короткі нігті вдома 14

Кольоровий манікюр на короткі нігті

Дуже схожий на французький класичний френч, але тільки кінчики нігтів кольорові. Кольорове покриття наноситься тільки на один палець. щоб френч не виглядав перевантаженим яскравими деталями.

Манікюр на короткі нігті «міленіум»

У цьому стилі використовуються яскраві стрази, блискучі блискітки і мерехтливі лаки. Виглядає такий френч чудово. Виділіть безіменний палець, наприклад, золотим лаком, і всі обов’язково звернуть на це увагу.

Підготовка до весілля – заняття дуже відповідальне, складне, але в той же час неймовірно романтичне. Все повинно бути просто бездоганно в урочистий день, тому продумати прагнуть все до дрібниць. Гарний манікюр здатний привнести особливу родзинку в святковий образ. Якісно оброблені нігті тільки додадуть шику.


Check Also

Манікюр на День Валентина 2021 року. Поради спеціалістів

Популярність і актуальність свята всіх закоханих або Дня святого Валентина, який відзначається у всьому світі …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *