Home / Твоя краса / Догляд за волоссям / Силікон для волосся

Силікон для волосся

У сучасному темпі життя не дуже багато панянок, які віддають перевагу бабусиним засобам по догляду за волоссям замість нинішнього шампуню. Все менше і менше дівчат намагаються використовувати при митті волосся яйця, глину або житнє борошно. Адже в теперішній вік сучасних технологій з’явився засіб під назвою «силікон для волосся». Він знаходиться в складі шампунів, масок, бальзамів, флюїдів і так далі. Але з його появою на ринку косметичних засобів професійні фахівці та прості покупці розділилися в думці корисності і шкоди силікону. Багато хто віддає перевагу не використовувати косметику, яка містить хімічні речовини. У цій статті ми розповімо вам про корисні і шкідливі властивості силікону.

Силікон для волосся: властивості

Силікон для волосся

Якщо почитати відгуки на різних форумах і сайтах, можна зробити висновок, що єдиної думки, напевно, не добитися дівчатам ніколи. Одні пишуть, що кращого засобу і бути не може: волосся зволожене, блискучі і легко піддаються укладанню. Інші, навпаки, висловлюють своє невдоволення тим, що їх пасма втрачають об’єм і нагадують дріт. Треті не підтримують ні тих, ні інших.

Силікон – це хімічний склад, який стійкий до зміни температури і різного роду формацій. Він не розчинний у водному середовищі і не руйнується протягом тривалого часу. Також організм не реагує на нього алергічними реакціями, тому що склад силікону сумісний з ним.

Силікон для волосся – користь

Відновлює волосся після їх фарбування.

Потовщує волосся, робить його гладким і рівним. Силікон для волосся  створює тимчасовий ефект ламінування, а також з’являється блиск по всій довжині волосся.

Зволожує волосся, запобігає зайвій втраті водички з пасом. Через це властивості незамінні при кондиціонуванні.

Випрямляє кучеряві пасма, розгладжує їх, так як знижує пористість.

Волосся легко розчісується і практично не заплутуються. Але є одне «але»: складніше зробити пасма за допомогою бігудів або просто заплести косу.

Силікон – негативні властивості

Кондиціонери, що мають в складі силікон, не рекомендують для позбавленого об’єму волосся. Вони будуть лише посилювати ситуацію, обтяжуючи його.

При тривалому застосуванні засобів, що містять силікон, волосся покриваються щільною плівкою, від якої потім важко позбутися. Живильні засоби через цю плівку будуть погано проходити в волосся, і вони будуть виглядати погано, складно будуть піддаватися укладанню і почнуть ламатися.

При чутливій шкірі голови силікон, що містить високі полімери, може спровокувати появу лупи.

Для фарбованого волосся силікон використовують лише тоді, якщо пасма густі.

Багато професійних косметичних засобів для волосся, які мають у своєму складі силікон. І це не дивно. Адже силікон для волосся  покращує зовнішній вигляд, незважаючи на деякі шкідливі властивості. Використовувати силікон і вмістимі його засоби  вирішувати тільки вам. Якщо ви все-таки надумали перевірити на собі здатності силікону ось кілька порад про те, як застосовувати його особливо не зашкодивши шевелюрі.

Силікон  – поради по застосуванню

Перевірте склад засобу (маска, шампунь);

силікон повинен бути до 50%. Тоді він не буде негативним чином руйнувати структуру волосся. Якщо засіб містить високополімерні силікони, то наносити його потрібно лише на кінчики, а не на шкіру. Використовуйте силікони не постійно, а чергуючи їх з іншими засобами, які його не містять. Також приблизно раз на тиждень мийте волосся шампунем, який глибоко очищає, щоб позбутися від силіконової плівки або її надлишків. При покупці такого шампуню зверніть увагу на зміст трав в складі. Вони ефективно відновлюють волосся і очищають їх.

Як би силікони не впливали на волосся, вони вже довгий час займають лідируючі позиції серед інших косметичних засобів для волосся. Переконатися, як впливає силікон на ваші пасма, можна лише придбавши його. А наша стаття лише допоможе вам в цьому.


Check Also

Місячний календар стрижки на лютий 2021 року детальний

З року в рік астрологи складають гороскоп для кожного знака Зодіаку, щоб ми не тільки …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *