Home / Кулінаріні рецепти / Як варити суп з сиром, креветками та грибами?

Як варити суп з сиром, креветками та грибами?

Сирні перші страви останнім часом стали дуже популярними. Обумовлено це в першу чергу їх ніжним смаком і неповторним ароматом. Крім цього, такі супи з сиром є досить ситними. На сьогоднішній день можна знайти багато рецептів, що дозволяють створити оригінальну першу страву, яка припаде до смаку, як дорослим, так і діткам. Зупинимося на найбільш доступних і простих варіантах як варити суп.

Як варити суп з сиром і грибами

Як варити суп з сиром, креветками та грибами

На цю страву піде приблизно 40 хв. Кількість розраховане на 2 л готового продукту. Як варити суп використовуючи такі інгредієнти:

Гриби печериці – 500 г;

Картопелька – 4 шт.;

Цибулина – 1 шт.;

Морквинка – 1 шт.;

Плавлений сир – 2 шт.;

Вершки 10% – 50 мл;

Масло вершкове – 40 г;

Сіль, перчик і мускатний горіх.

Як варити суп – процес приготування

Візьміть каструльку і закип’ятіть в ній 1,5 л водички. Очищені і нарізані невеликими кубиками бульби картоплі покладіть в киплячу водичку. Гриби помийте і наріжте пластинами, товщина яких не повинна бути більшою 2-х мм.

На вершковому маслі в розігрітій сковороді обсмажте їх на сильному вогні протягом 5-ти хв. Використовуючи блендер, перемеліть в пасту цибулю і морквину. Її разом з грибами готуйте ще 2 хв. В цей час до смаку добавте мускатний горіх. Сир найкраще нарізати шматочками або натерти на тертці, щоб він краще розчинився.

Його потрібно добавити до грибів, при цьому налийте трохи водички, в якій вариться картопелька. Розмішуйте, поки сир не розчиниться. Після цього перекладіть все в каструлю і добавте сіль. Налийте вершки і варіть протягом декількох хвилинок, а після вимкніть вогонь. Рекомендується залишити ще на 15 хв. настоятися і можна насолоджуватися неймовірним смаком.

Як варити суп з креветками і сиром

Ми впевнені, що ця оригінальна і дуже ароматна перша страва припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Як варити суп   використовуючи такі інгредієнти:

Креветки – 200 г;

Картопелька – 3 шт.;

Морквинка – 1 шт.;

Плавлений сир – 2 шт.;

Сіль морська – 1 чайна ложечка;

Соняшникова олія – 40 мл;

Сушена мелена петрушка і кріп.

Як варити суп – процес приготування

Кількість використовуваної рідини залежить від бажаної густоти, наприклад, для більш густої консистенції беріть 1,5 л. Доведіть водичку до кипіння і розчиніть в ній плавлений сир. Картопельку очистіть, наріжте невеликим кубиком, приблизно 1х1 см і відправте в каструлю варитися, не більше 15 хв.

У цей час очистіть моркву, натріть її на дрібній тертці і на розігрітій олії, постійно помішуючи, підсмажте морквину протягом 4-х хв. Потім відправляємо моркву з замороженими очищеними креветками в каструлю. Не забудьте посолити.

Коли водичка знову закипить, прийшов час кропу і петрушці, достатньо по 30 г. Все перемішайте і готуйте ще 3 хв. Після цього вогонь потрібно вимкнути і залишити на півгодини настоятися. При бажанні в кожну тарілку можна добавити кілька сухариків або натертий твердий сир.

Як варити суп з сиром?

Згідно з існуючими відгуками цю страву  їдять навіть ті, хто вважав, що не любить рідке. Вся справа в його смаку і неперевершеному ароматі.

Як варити суп  використовуючи інгредієнти:

Куряче філе – 0,5 кг;

Картопля – 0,5 кг;

Морквинка – 1 шт.;

Цибулька – 2 шт.;

Плавлений сир – 2 шт.;

Вершкова олія, зелена цибуля, лавровий листок, сіль, перець.

Як варити суп – процес приготування

Зроблений за цим рецептом сирний суп виходить рідким, для любителів густих перших страв, кількість продуктів варто збільшити. Філе покладіть в каструлю, залийте водичкою, добавте лавровий листок, сіль і готуйте бульйон. У цей час цибулю наріжте невеликим кубиком, а моркву натріть на тертці. При бажанні можна використовувати блендер.

Овочі обсмажити на вершковій оліїі до придбання золотистого кольору. Картоплю очистіть, і наріжте. Натріть на тертці сир. Коли бульйон буде готовий, дістаньте філе і наріжте його кубиком. У каструлю відправте картоплю, коли він приготується, добавте інші інгредієнти. Наприкінці варіння покладіть подрібнену зелену цибулю.

Як варити суп цибулевий з сиром?

Особливо популярна ця страва серед французів. Що важливо сіль і перчик у них прийнято додавати безпосередньо, коли все розлито по тарілках. Рекомендується подавати з грінками.

Використовувані інгредієнти:

Цибуля – 0,5 кг;

Вершкове масло – 30 г;

Сир – 150 г;

Бульйон курячий – 2 л;

Білий хліб – 5 шматочків.

Як варити суп – процес приготування

Як варити суп  цибулевий з сиром? Для цього цибулю наріжте півкільцями. 100 г сиру натріть за допомогою великої терки. На розігрітій сковороді розтопіть масло і покладіть цибулю. Закрийте кришку і на маленькому вогні тушкуйте його протягом 20 хв. час від часу помішуючи. У бульйон покладіть підготовлену цибулю і доведіть до кипіння.

Через 5 хв. добавте сир, перемішайте і залиште ще на 3 хв. Потім вимкніть вогонь і ще 5 хв. настоюйте. В цей час на олії обсмажте хліб з двох сторін і покладіть зверху по невеликому шматку сиру, і накрийте кришкою, щоб він розтанув. Подавайте суп з грінкою.

Як варити суп – пюре з сиром і гарбузом

Це зігріваюча і  корисна страва просто ідеальна для зимового меню. Важливо правильно вибрати гарбуз. Вона повинна бути яскравого кольору і солодкою на смак. Кулінари запевняють, що ця перша страва сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз.

Використовувані інгредієнти:

Очищенийгарбуз – 0,5 кг;

Картопелька – 4 шт.;

Цибулька – 1 шт.;

Часничок – 2 зубки;

Сир плавлений – 100 г;

Вершкове масло – 50 г;

Паприка – 0,5 чайної ложечки;

Спеції: перець, лавровий лист, сіль.

Як варити суп – процес приготування

Картоплю очистіть, і поріжте разом з гарбузом шматочками. Гарбуз залийте водичкою, покладіть лавровий листочок і варіть на невеликому вогні. Через 10 хв. добавте нарізану картоплю і готуйте ще 10 хв. На вершковому маслі обсмажте подрібнений часничок і цибулю, і перекладіть в суп.

Настав час додати сіль і спеції. Вимкніть вогонь, дайте трохи охолонути і після за допомогою блендера перетворіть все в пюре. Після цього поставте його на вогонь, додайте сир, попередньо нарізаний скибочками, і потримайте деякий час, поки він не розтане. Вимкніть газ і залиште на 10 хв. настоятися.


Check Also

Новорічне меню на 2021 рік. Корисна підбірка страв

Хочете застілля на Новий рік придумувати в останній момент? Чому не можна заздалегідь продумати і …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *