Home / Дієти / Дієта для схуднення на м’ясі –швидко і ефективно

Дієта для схуднення на м’ясі –швидко і ефективно

Білкові продукти вже давно стали улюбленими на столах тих, хто прагне підтримувати своє тіло у формі. Будь-яка система, заснована на споживанні протеїнів, дає швидкі і фіксовані результати. Якщо використовується дієта для схуднення на м’ясі, то  людина не відчуває болісного почуття голоду. І, що важливо, її м’язи залишаються в тонусі, особливо якщо вона доповнює дієту фізичними навантаженнями.

Дієта  для схуднення на м’ясі – які є варіанти?

Дієта для схуднення на м’ясі – швидко і ефектиивно

Серед білкових дієт найбільш популярними вважаються «Кремлівська» і «Система П’єра Дюка». Однак існує ще одна, екстрена дієта  для схуднення на м’ясі, розрахована на десятиденний термін. Меню на 10 днів можна назвати різноманітним, проте воно досить щільне і поживне.

Ті, хто боїться використовувати чисто білкові системи, посилаючись на стан нирок або побоювання отримати проблеми з їх функціонуванням, вибирають овоче-м’ясні дієти, вважаючи їх більш прийнятним для здоров’я варіантом. Меню м’ясної дієти, розрахованої на 10 днів, не складається з одного тільки м’яса.

Головний принцип його складання – натиск на білкові продукти і виключення їжі з високим вмістом простих, або «порожніх» вуглеводів. Базовою складовою вашого раціону на найближчий тиждень стануть м’ясо і м’ясні продукти (включаючи птицю і рибу), а також ковбаси, сири, яйця та морепродукти.

Меню також можна урізноманітнити сезонними некрохмалистими овочами. У деяких варіантах даної системи харчування фігурують навіть фрукти, крім бананів, винограду і інжиру. Алкогольні напої доведеться виключити.

Допускається лише споживання сухого вина в кількості одного келиха на добу. Очікувана втрата ваги становить 5-7 кг, що не може не підкуповувати жінок, які відчайдушно бажають позбутися ненависного «баласту». Важливо також пам’ятати про коректний вхід в дієту і вихід з неї.

Дієта  для схуднення на м’ясі – особливості і правила дотримання

Дієта  для схуднення на м’ясі, розрахована на 5 або 10 днів, яка передбачає свої правила, порушувати які небажано, особливо якщо ви націлені на хороші результати. Білок – це фундаментальний «будівельний елемент», який бере участь у всіх біохімічних процесах нашого організму. Норма його добового споживання варіюється в межах 400-500 г.

Люди, які свідомо відмовляються від вживання корисних білкових продуктів в силу особистих філософських переконань, часто страждають різноманітними патологіями, що погіршують якість життя. Однак і зловживати м’ясними продуктами не рекомендується.

Дієтологи кажуть, що якщо з’їдати більше покладеної норми в день, можна серйозно порушити роботу нирок. Справа в тому, що при тривалому заміщенні вуглеводів білками, другі розпізнаються нашим організмом як джерело енергії, і починають просто «горіти», синтезуючи тепло.

Однак в ході даного процесу починають синтезуватися складні азотисті сполуки, які згубно впливають на ниркову тканину. Тому білкові системи харчування повинні бути короткочасними, або «розбавлятися» складними вуглеводами. Під повну і стовідсоткову заборону потрапляють такі продукти:

Борошняні та кондитерські вироби;

Цукор, солодощі, цукрозамінники;

Солодкі газовані напої;

Крупи;

Фрукти (особливо солодкі і крохмалисті);

Картопля, морква і буряк;

Кукурудза і зелений горошок (в тому числі, в консервованому вигляді);

Молочні продукти (крім сиру і знежиреного кефіру);

Алкогольні напої (бажано виключити повністю, але якщо це неможливо, допускається келих сухого вина за вечерею).

При використанні м’ясної системи харчування для схуднення можна використовувати м’ясо будь-якої тварини або птиці. При приготуванні м’яса слід використовувати тільки олію оливи (якщо мова йде про смаження). Хоча, від смаження продукту в принципі краще відмовитися. Або готувати продукт на грилі.

Меню короткострокової м’ясної дієти для схуднення також передбачає включення в раціон риби, морепродуктів і яєць, з яких можна готувати найрізноманітніші страви. З напоїв допускається зелений і чорний чай (листовий), кава (без цукру і молочка), а також фреші соки (переважно овочеві).

Ви також можете пити мінеральну водичку, але бажано без газу. Солодка газована водичка і пакетовані соки виключаються зовсім. Сіль на час дієти також краще виключити зовсім. Але можна використовувати до 9 г морської йодованої солі в день.

Щоб поліпшити смакові якості їжі при відмові від солі, слід готувати їх з додаванням натуральних сушених трав, лимонного соку, а також соєвого соусу (в обмежених кількостях). Норма споживання сезонних овочів некррохмалистих суворо не регламентується. Це говорить про те, що ви можете споживати їх практично в будь-якій кількості.

При приготуванні свіжих салатів рекомендується заправляти їх олією оливи (переважно холодного віджиму), лимонним соком або знежиреним натуральним йогуртом. Рагу можна запікати або тушкувати, але соняшникову олію додавати не можна. Кратність прийомів їжі становить 5-6 разів на день.

Порції не повинні бути занадто великими. Слід також підкреслити, що відразу після їжі не можна пити водичку: обов’язково почекайте годину з моменту завершення трапези. Допускається питво перед прийомом їжі, приблизно за 15-20 хвилинок. Це допоможе вам дещо «приборкати» апетит, і оптимізує процес травлення в шлунку.

Останній перекус слід здійснювати не пізніше 20.00 години. Багато хто запитує, чи можна включити в дієту м’ясо, скажімо, барана (тобто жирне і зовсім не «дієтичне» за класичними канонами)? Так, дана дієта  для схуднення на м’ясі  не передбачає обмежень в сортах м’ясної їжі. Єдине, на що дійсно не варто налягати – так це ковбаси і копченості. Якщо ви не уявляєте свого життя без вуглеводів, в вашому випадку більше підійде м’яка овоче-м’ясна або зовсім овочева дієта.

Дієта  для схуднення на м’ясі – орієнтовне меню

Отже, складання меню нескладно – достатньо дотримуватися основних правил дієти і обрати для себе улюблені продукти. Дієта  для схуднення на м’ясі обов’язково повинна бути смачною для вас, тому що інакше ви будете перебувати в пригніченому стані і можете зірватися. Незаперечний плюс м’ясної дієти полягає в білковій її складовій: така їжа є досить важкою, а на її переварювання організм витрачає частину енергії, тому ви не будете відчувати постійного відчуття голоду.

Але врахуйте, що в процесі дотримання такої системи харчування, вас може раптово потягнути на солодке, навіть якщо до цього ви ставилися до нього більш ніж байдуже. Тим, хто зовсім не може без нього, доцільно практикувати фруктово-м’ясну дієту: вона також ефективна і містить в своєму меню натуральні, корисні «солодощі». Розглянемо три приклади меню на кілька днів м’ясної дієти.

Дієта  для схуднення на м’ясі – приклад № 1

Сніданок: омлет з 3 яєць на пару, 2 томата і один свіжий огірок;

Другий сніданок: 100 г відвареного м’яса, зелені листові овочі, заправлені соком лимону;

Обід: 100 г м’яса (в даному випадку ідеально підійде відварна або запечена яловичина), салат з білокачанної капусти, зелені і олії оливи;

Полудень: овочеве пюре (бажано приготувати його самостійно);

Вечеря: 100 г відвареної або тушкованої риби, салат із зелених листових овочів з соком лимону;

Перед сном: ромашковий або мелісовий чай без додавання цукру.

Дієта  для схуднення на м’ясі Приклад № 2

Сніданок: 100 г парового м’яса і гарнір зі свіжих овочів (можна їсти овочі гриль, але без олії);

Другий сніданок: 2 курячих яйця, відварених круто, кілька листків салату;

Обід: морепродукти, запечені з овочами в духовці (не використовуйте жирні соуси, на зразок сирного або сметанного);

Полудень: знежирений сир (не більше 120 г);

Вечеря: овочевий салат, заправлений натуральним знежиреним йогуртом, 100 г м’яса птиці (переважно індички), або іншого дієтичного м’яса (наприклад, кролика);

Перед сном: фітотерапевтичний відвар.

Дієта  для схуднення на м’ясі – приклад № 3

На цілий день: п’ять порцій м’яса або риби в кількості 80 г + некрохмалисті овочі в кількості 100-150 г (розподіляти самостійно);

У перервах між прийомами їжі: чай (зелений або чорний), компот з сухофруктів без цукру, трав’яні відвари, настій шипшини.

Ви можете коригувати і варіювати представлені приклади меню на свій розсуд. Головне – не відступати від фундаментальних принципів системи харчування.


Check Also

Як схуднути до Нового року. Корисні поради дієтологів

До Нового року залишилося менше двох тижнів, а значить прийшов час терміново підготувати свою фігуру …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *