Home / Діти / Плетіння резинок для прикрас і лялькового одягу

Плетіння резинок для прикрас і лялькового одягу

Сьогодні ми поговоримо про те, як плести сукню для ляльок Барбі або Братц з резинок. Плетіння резинок  це дуже просто і захоплююче.

Що потрібно для плетіння резинок?

Плетіння резинок для прикрас і лялькового одягу

Для плетіння резинок нам знадобляться:

набір спеціальних дитячих для плетіння резинок;

гачечки, застібки;

верстат для плетіння резинок.

Верстат необов’язковий, але він забезпечує комфорт і швидкість процесу. Все це можна придбати в магазині для рукоділля, гіпермаркеті і навіть підземному переході.

Для того щоб сплести сукню з резинок для ляльок, буде досить одного пакетика резинок.

Ви можете придбати багатобарвний набір або кілька одноколірних, якщо хочете зв’язати строкату сукню або сукню з ремінцем.

На однотонну сукню-брелок піде 86 резинок, для різнокольорового варіанту знадобиться 72. Для основи і 14 для лінії пояса. Брелок-сукня з резинок з пояском для ляльок буде виглядати ефектніше і яскравіше, що, безсумнівно, сподобається вашій доньці. Сьогодні ми будемо в’язати брелок за допомогою жовтих і синіх резинок.

Покрокова інструкція плетіння резинок

Щоб зробити все правильно, необхідно належним чином розташувати робочі інструменти і верстат, зокрема: стовпчики напіввідкритих сторін повинні дивитися в протилежну від вас сторону, а центровий ряд на один стовпчик бути попереду від бічних.

Кольорові резинки будемо додавати по ходу процесу попарно:

три пари жовтих ланок накидаємо в центровий ряд на сектори №1, №2, №3;

далі виводимо 2 ланки з рядка №3 центрового відділення в стовпець №3 третього рядка;

нав’язуємо кільце в чотири оберти на центровому відсіку на п’ятому стовпці, повторивши процедуру для стовпчиків №4 і №5.

Плетіння резинок основної частини на брелок для ляльок?

Тепер переходимо безпосередньо до створення нашого виробу із плетіння резинок, попередньо розгорнувши верстат. Знімаємо наш пров’язаний елемент на резервний гачок. Акуратно протягуємо в стовпчик №1 другого ряду і звільняємо центровий стовпець №3, після чого знову нанизуємо на гачок ланки з ряду №1 і повністю звільняємо верстат від петель. Продовжуємо в тому ж дусі і створюємо ще один ідентичний елемент.

Попередньо звільняємо наш верстат і починаємо роботу заново:

розкладаємо наш верстат так, щоб відкриті частини стовпців дивилися від вас;

тепер накидаємо 18 штук жовтих резинок на третій нижній ярус, попарно в два шари;

на ряд №1 нав’язуємо ланки жовтого кольору точно так же в два яруси;

беремо кільця з третього стовпчика рядочка №1 і накидаємо на кнопку №4 другого ярусу, те ж повторюємо і для стовпчика №3 третього ярусу зі стовпчика №4 центрального сектора.

Для паска на брелок для ляльок ми використовуємо синій колір. Нанизуємо 14 синіх резинок попарно уздовж центральної частини.

Для того щоб сплести плечики для нашої сукні, нанизуємо по одній жовтій одиниці на основу, гарненько їх затягуючи. Ця частина виробу необхідна, інакше не буде за що зачепити кільце брелока.

Переходимо до створення поперечного шару. Накидаємо ланки поперек, провертаючи кожну резинку двічі і затягуємо на стовпчик №5 першого і третього ярусів. Потрібно плести уважно і не пропускати рядки. Беремо резинку, загортаючи чотири півоберти, після чого необхідно зробити закид трикутником. Не підкручуючи, створюємо такі три трикутники.

Тепер повертаємося до наших попередньо створених елементів. У нас є чотири петлі, дві з яких (що коротші) потрібно закинути на перший стовпець, розташований на першому ярусі (зверху), дві петлі довгого шару зав’язуємо на п’ятому стовпці ряду №1. Повторюємо процедуру для додаткової деталі на третьому ряду.

Плетіння резинок для прикрас і лялькового одягу 1

Перевертаємо наше плетіння резинок  на виворітну сторону і продовжуємо плести. Беремо жовту резинку і закидаємо за перший стовпець центрального ярусу, провертаючи в чотири оберти.

За допомогою допоміжного гачка захоплюємо і тягнемо верхнє кільце, попередньо підкручене, підтягуємо верхню частину і закидаємо її на стовпець першого ряду. Далі, потрібно зробити те саме і для третього ряду за допомогою наступної ланки.

Тепер потрібно захопити подвійну синю ланку і зробити натягування на другий стовпець центрового ярусу. Таким чином, потрібно пров’язати центровий ярус повністю до кінця. Дійшовши до останнього стовпчика, скидаємо чотири синіх одиниці попарно в різні боки.

Переходимо до створення першого і третього відсіку. Це відбувається аналогічно попередньої частини. Закінчуючи ярус, вибираємо дві одиниці жовтого кольору для подальшого закріплення краєчків рядків. Просуваємо одну з одиниць в стовпець №1 першого ярусу і зав’язуємо на вузлик. Так робимо і з кінчиком третього ряду.

Плетіння резинок, щоб прикрасити пояс

Якщо ви задоволені результатом, можете знімати виріб з верстата. Але краще прикрасьте брелок – зробіть ремінець на сукню з плетіння резинок.

Плетіння резинок для прикрас і лялькового одягу 2

Для паска досить просто додати кілька закручених синіх елементів на маленьку талію сукні. Наша робота закінчена, нам вдалося створити приголомшливий подарунок для маленької принцеси. Цей модний одяг, безумовно, порадує вашу дитину.


Check Also

Місячний календар фінансів на липень 2022 року

Це здається містикою, але астрологія — наука, побудована на офіційних і достовірних цифрах. Місячний календар фінансів …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *