Home / Діти / Вправи для схуднення дітей – ефективність

Вправи для схуднення дітей – ефективність

Ефективні вправи для схуднення дітей  – це плавання, каток, ролледром, футбол, бадмінтон. Всі ті види спорту, де потрібно активно рухатися. Якихось особливих обмежень для виконання вправи для схуднення дітей  немає, хіба що у зовсім маленьких. Єдине, що хочемо відзначити, лікарі не рекомендують дитині відвідувати тренажерний зал до 14 років. Йде інтенсивний ріст і формування скелета. І навіть після 14 великі навантаження при виконанні вправ брати не можна. Найкраще – найміть тренера, обговоріть з ним майбутні заняття і простежте, що б у тренера і дитини виникла взаємна симпатія. Тоді ваша повна дитина буде прагнути займатися. А ви будете її всіляко підбадьорювати і підтримувати. Робити смачними дієтичні страви. Хвалити за успіхи. А може, врешті-решт, почнете – займатися разом.

Ефективні вправи для схуднення для дітей

Вправи для схуднення дітей - ефективність

Сумно це усвідомлювати, але сучасні діти дуже люблять сидіти. Вони сидять в машинах, поки мама або тато підвозять їх до чергового репетитора, у них по п’ять-шість уроків у школі, а вдома вони знову сидять, виконуючи домашні завдання. Слухняні діти, добре вчаться. Але все це сумно – зазвичай до 12 років після такого сидіння у дитини є проблеми і зі спиною, і з надлишковою вагою. Так що якщо стоїть проблема: репетитор або спортивна секція, будьте ви хорошими батьками, і вибирайте спортивну секцію. Розвивається жахлива повнота у дітей – в основному це вісцелярний жир навколо талії, коли до 11-15 рокам йде справжнє ожиріння внутрішніх органів. Врахуйте, що діти жорстокі.

Повненьких ровесників вони просто труять, жартують з приводу ваги і повноти з приводу і без. Діти відчувають себе приниженими, стають найчастіше ізгоями в колективі (якщо не володіють досить сильним характером) починають вимолювати і «купувати» дружбу і увагу ровесників. Так що ми пропонуємо допомогти дитині, яка відчуває себе не в своїй тарілці з -за об’ємів. Перш за все, потрібно виключити медичні причини і зробити обстеження.

Якщо ваша дитина достатньо багато їсть і веде малорухливий спосіб життя, вам доведеться втрутитися. У підлітків хлопчиків зайвий жир викликає деякі зміни гормонального фону, коли товстіють за жіночим типом – в стегнах і сідницях. Це справжня біда. Підлітки і так дуже ранимі, коли вони починають усвідомлювати всі труднощі і небезпеки життя будь-яка проблема здається їм нестерпною. Врахуйте, що дитина може просто соромитися ходити в секцію і тренажерний зал. Та й навантаження там розраховані на дітей скажімо так, здорових і спортивних

Викличте почуття гумору і силу духу. І міняйте свій спосіб життя разом зі своєю дитиною. Перш за все, сім’я повинна перейти на легке дієтичне харчування всім складом. Навіть якщо хтось – то звик до постійних бутербродів із ковбасою і піци. Заїмо корисну звичку відпочивати активно. Заплануйте походи в басейн всією сім’єю по вихідним. Не виходить – у суботу з дитиною плавати, то йде, припустимо, мама, а в неділю – тато. Мама може записатися на вечірні заняття фітнесом і брати з собою дочку, якщо дозволяють правила клубу. Якщо ж ні, і вийти з дому ніяк неможливо, доведеться вдома і займатися.

Ефективними будуть регулярні заняття. Спробуйте знайти для початку нескладний 15-20 хвилинний комплекс вправ і робити його разом з дитиною. Або зважтеся і купіть велотренажер або бігову доріжку. Це буде справжнє вкладення у своє здоров’я. Щодня бігати по 20-30 хвилинок корисно кожному. Зміцнюється серцевий м’яз, нормалізується тиск, при бігу працюють всі м’язи ніг, сідниць, рук, торсу і преса. Ефективним буде і дотримання простих правил – їсти невеликими порціями, пити водичку до їжі (бажано за півгодини), бути стриманим і не їсти багато солодощів, не їсти багато хлібобулочних виробів. Радимо достатню увагу приділяти розтяжці.

Вправи для схуднення дітей: комплекс

Починати як завжди вправи для схуднення дітей  потрібно з розминки. Поясніть дитині, що таке розминка, чому потрібно розігнати свій пульс до показників «зони жироспалювання», чому займатися безпечніше з розігрітими м’язами. Спочатку крутіть головою, розімніть плечі і руки, потім можна зробити традиційне обертання корпусом – спочатку в одну сторону, потім в іншу. Потрібно злегка розтягнути ноги, пострибати, помахати руками як млин, нахилятися вбік, за ковзкою вздовж тіла рукою. Найкраще розминатися під ритмічну музику, побігати на місці. Далі обов’язково пройтися пару кіл по кімнаті, високо піднімаючи ноги. Запропонуйте дитині пограти в боксера – інтенсивно бити в повітрі невидиму ціль з розворотами корпусу. Потім нехай він спробує бити цю ж ціль ногами – десятеро помахів лівою, десятеро правою.

 Починайте після розминки вправи для схуднення дітей  з присідань. Початківці можуть триматися за стілець, робити абсолютно незначну спочатку кількість повторень. Гарна вправа – присідання біля стіни. Вона розвиває поставу і задіює сідничні м’язи і м’язи стегна. Ви просто ковзаєте по стіні вниз і вгору, притискаючись до неї потилицею, плечима і сідницями. Доведіть кількість повторень до 15-20. А кількість підходів до трьох.

Покажіть дитині, як робити позу планки. Нехай упирається руками в підлогу, а ви підтримуйте, щоб дитина зрозуміла, що спина повинна бути прямою.

Ефективні махи ногами. Можна махати ногами вперед. У сторони, і назад. Для того щоб робити махи убік потрібно встати біля стільця, тримаючись за його спинку, завести одну ногу за носок іншої і зробити повільний помах. Поясніть дитині, що нога повинна бути прямою. Робіть по десять махів кожною ногою. Використовуючи цей же стілець можна робити махи назад.

Для рук можна запропонувати віджатися від підлоги. Нехай спробує зробити це хоча б раз.

Для преса можна спробувати вправу з м’ячем. Дитина лежить на підлозі, м’яч затиснутий між стопами. Потім дитина піднімає ноги вгору і забирає м’яч руками, розпрямляється, тримаючи м’яч за головою. Потім передає м’яч назад до ніг.

Сидячи на підлозі дитина повинна розвернутися і торкнутися підлоги у себе ж за спиною – бічні скручування.

Шлях дитини ляже на живіт. Запропонуйте йому підняти обидві витягнуті руки, це вправа для спини. Нехай почергово піднімає протилежні руку і ногу. Потім нехай спробує підняти ноги і потримати їх на вазі 30 секунд.

Вправи для схуднення дітей вдома

Ви повинні вибрати стратегію разом з дитиною. Або він щоранку займається по 15-20 хвилинок, або три рази на тиждень приділяє домашнім заняттям спортом по 40 хвилинок. Поясніть, що вправи для схуднення дітей  вдома точно так само ефективні, якщо прикласти свою впертість в правильну точку. Одночасно домовтеся, що якщо ваша дитина не може відмовитися від «шкідливої» їжі, то ви дозволяєте йому пепсі-чіпси-горішки-булки- і що він там ще любить, тільки по неділях. Посперечайтеся з дитиною, підбадьорте і підзадьорте його. Перетворіть нудну гімнастику в захоплююче заняття, це можливо. Наприклад, якщо він сильно буде заперечувати, можна домовитися так: «я не люблю прибирати, а ти – не любиш гімнастику. Я обіцяю тобі, поки ти будеш пихкати свої 20 хвилинок, то можна  помити за цей час підлогу у всій квартирі. Так ми принесемо користь і подолаємо себе».

Кожне заняття треба розпочинати з легкої розминки. Порадьте дитині дробити дні – в один день він займається ногами і сідницями, в інший день спиною і пресом, в третій день руками. Спільно підберіть посильні комплекси. Звичайно краще, щоб це були відеофайли. Але, можна просто займатися під музику.


Check Also

Новорічні прикраси на 2021 рік своїми руками. Корисна підбірка

До жодного свята не готуються і не прикрашають своє житло так, як до зустрічі Нового …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *