Home / Твоя краса / Нігті / Обрізний манікюр – як зробити в домашніх умовах?

Обрізний манікюр – як зробити в домашніх умовах?

Гігієнічний обрізний манікюр рекомендується робити раз на два тижні. Так як же зробити його своїми руками без допомоги професійного майстра? Відповідь проста: «Вивчити уроки на відео, де представлена технологія даного процесу».

Обрізний манікюр в домашніх умовах

Обрізний манікюр – як зробити в домашніх умовах

Видалення старого покриття і надання форми нігтю

Як і будь-яка процедура по догляду за нігтями, даний різновид манікюру починається з видалення старого лаку. Після чого руки найкраще добре прополоскати під проточною водичкою.

Далі надаємо кінчикам пальців певну форму і довжину. По можливості, намагайтеся уникати використання ножиць, або ж дотримуйтеся деяких правил: обрізайте за один раз тільки невеликими частинами, для того щоб уникнути розшаровування і тріщин. Закінчуйте створення форми поліруванням краю пластини м’якою пилочкою. В іншому випадку нерівний зріз може призвести до розшарування пластини.

Зараз у продажу представлені різні універсальні пилочки, які в собі поєднують не менше 4-х поверхонь, але при цьому їх може бути і значно більше. В основному пилочки поміщаються в прозору упаковку, на якій підписані послідовність полірування або всі функції кожної поверхні. У тому випадку, якщо до інструменту не прикладено відповідну інструкцію, то можна скористатися кількома рекомендаціями:

в тому випадку, якщо ви використовуючи обрізний манікюр хочете прибрати неприємну на дотик нерівність, тоді проведіть акуратно по пластині певною поверхнею пилки 5 разів, пилочкою, яка прибирає тільки невеликі нерівності близько 10 разів, а найм’якішою поліруючою поверхнею проводити по кінчиках пальців не рекомендується більше 10 разів. Більш докладно це можна вивчити на відео:

нігті потрфібно підпилювати тільки в одному напрямку, для того щоб їх не травмувати. Пилку завжди тримайте під невеликим кутом, і ведіть її довгими помахами від кожного краю у напрямку до центру. Край обов’язково відполіруйте, щоб він не був гостреньким;

для того щоб пластини не ламалися, краще всього надайте їм напівквадратну або овальну форму. Найвразливіша – загострена форма. Ніколи не підпилюйте нігті з боків, так як це може його значно послабити і стати причиною тріщинки і надлому.

Класичний обрізний манікюр – ванночка для нігтів

Найвідоміші і прості варіанти – мильний розчин або столова ложечка морської солі додати на 1 склянку тепленької водиці. Для позитивного ефекту і додаткового задоволення в ванночку для рук можна додати трохи ефірної олії – яка наявна у вас вдома.

У теплу водичку можна так само додати сік лимона – кутикула при цьому набагато краще розм’якшиться, завдяки чому буде набагато легше видалятися.

Якщо шкіра лущиться або сильно запалена, на ній є подряпини, то можна приготувати ванночки з відваром з квіток ромашки або кори дуба – вони чудово заспокоять запалену шкіру і загоять тріщини.

Ванночку приймайте приблизно 5 хвилинок, або, дотримуйтесь інструкції, в тому випадку якщо придбали спеціальний «наповнювач». Далі обережно промокніть руки насухо м’яким рушником. Як робити обрізний манікюр можна дізнатися, подивившись відео.

Обрізний манікюр – видалення кутикули: технологія

Для обрізання ороговілої шкірки в основному використовуються закруглені або завужені ножиці – вибір залежить від особистих уподобань. Під час придбання ножиць для кутикули, необхідно дотримуватися таких умов:

на ножицях повинна стояти позначка «для кутикули»;

взяти кусачки і подивитися на світ через леза, при цьому вони не повинні пропускати промінчики світла;

дізнайтеся інформацію про виробника, заточення й якості матеріалу: ціна інструментів безпосередньо залежить від якості сталі: дорогі інструменти не потребують заточення.

Самим ніколи не треба намагатися точити леза – невеликі тріщини і їх нерівність може призвести до появи задирок.

Під час обрізання кутикули треба стежити, потім щоб зріз був плавний і рівний. Не потрібно старатися: навіть якщо пластини дуже сильно «заросли» не потрібно обрізати кутикулу глибоко.

Використовуючи обрізний манікюр на кутикулу рекомендується нанести поживну олію: наносимо, після чого втираємо великим пальцем інтенсивними круговими рухами, одночасно обережно відсуваючи кутикулу. Олія перешкоджає випаровуванню вологи, після процедури, як був зроблений обрізний манікюр.

Якщо є час, зробіть масаж пальців – приплив крові дасть можливість корисним інгредієнтам проникнути за призначенням.

На завершення манікюру на руки нанесіть живильний крем.


Check Also

Манікюр на День Валентина 2021 року. Поради спеціалістів

Популярність і актуальність свята всіх закоханих або Дня святого Валентина, який відзначається у всьому світі …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *