Home / Маски для обличчя / Маски для обличчя грязьові: ефективне лікування

Маски для обличчя грязьові: ефективне лікування

Лікувальні грязі – опади водойм, відкладення торфовищ, виверження вулканів та інші природні утворення, які складаються з водички, мінеральних та органічних речовин. У нагрітому стані вони застосовуються в лікувальних цілях у вигляді місцевих аплікацій та ванн. Сьогодні їх можна вільно придбати в аптеках і використовувати не тільки для лікування різних захворювань, але і в якості косметичних засобів. Вдома дуже легко і швидко приготувати маски для обличчя грязьові, які вразять своїм багатогранним ефектом. Вони не тільки згладять косметичні дефекти шкіри, але і нададуть на неї чарівну лікувальну дію.

Маски для обличчя грязьові: корисні властивості

Маски для обличчя грязьові ефективне лікування

При зіткненні зі шкірою під дією тепла через маски для обличчя грязьові   в клітини надходять всілякі активні речовини. Стаючи учасниками обмінних процесів, вони чинять на тканини лікувальну дію, загоюючи, відновлюючи, регенеруючи їх. Так як всі хімічні реакції при високій температурі прискорюються, то й ефективність даних засобів підвищується в кілька разів. В результаті, завдяки своєму хімічному складу, грязьові маски вирішують цілий ряд різних шкірних проблем:

оксиди заліза, алюмінію, міді, кобальту прочищають пори, витягують на поверхню сальні пробки, позбавляють від чорних цяток;

амінокислоти володіють омолоджуючою дію, тому після грязьових масок шкіра помітно підтягується, стає більш пружною і еластичною, зморшки поступово розгладжуються;

вуглеводень, сірководень, азот – головні лікарі у складі цих засобів: саме вони мають протизапальну дію на шкіру і успішно проліковують прищі, вугри та іншого роду висипання;

вітаміно- і гормоноподібні речовини дозволяють справлятися з віковими змінами дерми.

Так що лікувальна грязь для шкіри обличчя – справжня скарбниця найкорисніших речовин, кожна з яких вносить свою лепту в її оздоровлення і омолоджування. Жодний  домашній засіб з найбільш натуральних продуктів не зрівняється з масками з лікувальної грязі по ефективності. І переконатися в цьому дуже легко, навчившись їх готувати самостійно вдома. Так як це аптечний препарат фармакологічної дії, з ним потрібно бути гранично акуратним, щоб маски не обернулися вам же на шкоду.

Маски для обличчя грязьові: показання та протипоказання

Грязь в якості косметичного засобу для обличчя має ряд показань і протипоказань. Нею можна користуватися всім без розбору, а інакше побічні ефекти зіпсують всі враження від використаного засобу. Обов’язково враховуйте, чи можна вам застосовувати маски для обличчя грязьові  без консультації з фахівцем. Показання:

вогнища запалень на обличчі у вигляді прищів і вугрового висипу;

зріла, в’яла шкіра: зморшки, птоз, складки, брилі;

друге підборіддя;

чорні цятки;

жирна шкіра, страждаюча від сального блиску;

судинні зірочки;

шкірні хвороби: хронічні екземи, нейродерміт, псоріаз, склеродермія, кератодермія, іхтіоз, наслідки після обморожень і опіків, рубці.

Якщо ви зіткнулися з подібними проблемами, нічого краще, ніж маски для обличчя грязьові, ви не знайдете. Найдешевше салонних процедур, а за своєю ефективністю не поступається їм. Щоб засіб порадував вас своїми результатами, а не розчарував, майте на увазі і протипоказання для їх самостійного, домашнього застосування. До них відносяться:

гострі запальні процеси;

туберкульоз шкіри;

злоякісні новоутворення;

серйозні захворювання кровоносної системи;

відкриті рани;

мокнучі виразки;

індивідуальна непереносимість лікувальної грязі.

Останній момент буває вкрай рідко. Зазвичай такі маски усіма переносяться добре, якщо немає протипоказань для їх активного застосування. Щоб підсилити їх ефективність, візьміть на замітку кілька простих, але дуже важливих для цієї процедури правил по домашньому використанню грязьових масок для обличчя.

Маски для обличчя грязьові: застосування

Наважуючись на використання грязьових масок як косметичний засіб для обличчя, ви повинні розуміти, що вони будуть надавати лікувальну дію. Відповідно, вони значно відрізняються від всіх інших домашніх засобів подібного роду. Не можна просто купити в аптеці заповітний пакетик і тут же накласти його на обличчя. Так можна зіпсувати шкіру, погіршити її стан, а потім довго усувати наслідки своєї ж невмілості. Щоб цього не сталося, прийміть до відома наступні правила щодо їх ефективного домашньому використання.

Корисні поради вам знадобляться вже при покупці заповітної лікувальної грязі. Не потрібно купувати її в сумнівних місцях, десь з лотків і в провулках. Аптека – гарантія сертифікованого, а значить – безпечного для вашої шкіри товару.

Купуючи засіб, прочитайте упаковку. Зверніть увагу на те, в яких місцях видобувалася ця сировина. Найякіснішими на сьогоднішній день родовищами лікувальної грязі вважаються Анапа (ілова сульфідна), Тамбуканське озеро і озеро Саки. У цьому засобі, за твердженнями вчених, спостерігається найвища концентрація активних, корисних для шкіри речовин. Але, звичайно, найефективнішою є маска з грязей Мертвого моря, яка вже після першого застосування всіх підкорює своєю ефективністю.

Якщо ви придбали рідку, вона вже практично готова до застосування. Для приготування маски для обличчя грязьові  в неї залишиться тільки додати якісь додаткові інгредієнти, а можна намастити на обличчя прямо в чистому вигляді.

Якщо ви стали володаркою порошку лікувальної грязі, її потрібно розвести водичкою. Якихось точних, певних пропорцій тут немає. Проробляйте це «на око», як кажуть. Потрібно домогтися кремоподібної консистенції, щоб маска не стікала по обличчю вам за комір і не потрапляла в очі.

На всяк випадок все-таки перевірте, чи не відреагує ваша шкіра алергічною реакцією на даний засіб. Для цього невелику кількість грязі на 10 хв. розмажте по зап’ястку, потім змийте звичайною водичкою. Якщо протягом 4 годин після цього на шкірі не з’являться плями, роздратування, вона не буде свербіти, – значить, ви можете сміливо пройти курс лікування шкіри обличчя цим дивовижним даром природи.

Замішуючи чудодійну суміш, намагайтеся, щоб вона виходила без грудочок – для цього її потрібно ретельно вимішувати. Чим рівномірніше вона ляже на шкіру, тим краще буде ефект від її застосування.

Перед процедурою вмийтеся очищуючим молочком зніміть всі залишки декоративної косметики. Після цього добре б зробити парову ванночку для обличчя на травах (з календулою або ромашкою, наприклад). Далі – глибоке прочищення пор скрабом. Це дозволить корисним речовинам лікувальної грязі проникнути в нижні шари дерми, а значить – ефект буде набагато кращим.

Майте на увазі, що у вас вийде грязьова термо-маска, тобто вона буде створювати тепловий ефект. Тому не варто лякатися, якщо шкіра під нею буде відчувати досить сильне тепло. Це теж піде тільки на користь для прискорення хімічних процесів на клітинному рівні.

Залежно від того, наскільки велика у вас проблема зі шкірою, ви будете самостійно підбирати час дії грязьової маски. Якщо ви хочете її випробувати тільки в якості профілактичної маски, буде достатньо всього 10 хв. Якщо мрієте з її допомогою про якісний, довготривалий ліфтинг, доведеться посидіти з нею до півгодини. При цьому обов’язково відстежуйте реакцію власної шкіри, аналізуйте відчуття. Якщо раптом стало занадто гаряче, процедуру потрібно буде припинити.

Знімається грязьова маска з обличчя напрочуд легко. Спочатку краще протерти шкіру ватним диском, змоченим в молоці кімнатної температури. І вже після цього – вмитися. Причому зробити це можна не тільки простою водичкою, але і відваром з лікарських трав, молока або рідкого, нежирного кефіру.

Якщо знати і дотримуватися цих нюансів, маски для обличчя грязьові  виявляться максимально ефективнимию, будуть радувати вас незмінно прекрасними результатами. З нею відпаде необхідність звертатися за дорогою допомогою в салони краси. Гроші заощадите, а вирішення проблеми виявиться на найвищому рівні. Лікувальну грязь як косметичний засіб можна застосовувати як у чистому вигляді, так і змішуючи з різними інгредієнтами, щоб вийшла відмінна маска.

Маски для обличчя грязьові: рецепти

Для початку варто визначитися, яку саме проблему ви хочете вирішити за допомогою лікувальної грязі. І вже відповідно до цього підшукувати відповідний для вашого типу шкіри рецепт. Обов’язково враховуйте склад знайденої маски. Чи не викличуть у вас додаткові інгредієнти небажаної реакції на вибраний вами засіб? Якщо є якісь сумніви, краще ще раз провести тест на наявність алергенів. Експериментувати з даними засобами фахівці не рекомендують, так як аптечні препарати виключають всякого роду самодіяльність. Так що готуйте маску в суворій відповідності з рецептом.

Маски для обличчя грязьові маска для жирного типу шкіри

Грязь (2 столові ложечки) розведіть в злегка підігрітій водичці таким чином, щоб вийшла кремоподібна суміш.

 Маски для обличчя грязьові : протизапальна маска з обліпихою

Грязь (1 чайну ложечку) перемішайте з подрібненими (краще сухими) квітками ромашки аптечної (теж 1 чайну ложечку), добавте тепленьку олію обліпихи (теж 1 чайну ложечку).

Маски для обличчя грязьові : пом’якшуюча маска з молоком

Грязь (2 столові ложечки) перемішайте з жирним молоком, підігрітим до температури 40 градусів.

Маски для обличчя грязьові : омолоджуюча маска з травами

Грязь (2 столові ложечки) змішайте з тепленьким настоєм, приготованим з сухих, подрібнених квіток ромашки аптечної та листя м’яти перцевої (обох трав – по 1 столовій ложечці).

Маски для обличчя грязьові  проти прищів з прополісом

Грязь (2 столові ложечки) розведіть водичкою, щоб вийшла кремоподібна суміш, добавте розм’якшений прополіс (візьміть засіб розміром з горошину), ще раз ретельно вимісіть.

Маски для обличчя грязьові  з ромашковим чаєм для нормального типу шкіри

Грязь (2 столові ложечки) змішайте з ромашковим свіжим чаєм до потрібної консистенції.

Маски для обличчя грязьові: тонізуюча маска з ефірними оліями

Грязь (2 столові ложечки) розведіть водичкою до кремоподібного стану, додайте 6 крапельок заспокійливої олії: ромашки, мигдалю, жасмину, герані або апельсина.

Маски для обличчя грязьові: зволожуюча змаска з оливковою олією

Грязь (2 столові ложечки) розведіть водичкою до потрібної консистенції, добавте оливкову олію (не більше 1 чайної ложечки).

Після першої ж процедури ви відчуєте, як благотворно вплинула грязьова маска на шкіру обличчя. Зморшок стане істотно менше, складки розгладяться, підтягнеться друге підборіддя, помітно покращиться колір. Це далеко не всі позитивні моменти даного засобу, які ви по достоїнству зможете оцінити на собі. Обов’язково використовуйте лікувальну грязь в косметичних цілях для омолодження дерми.


Check Also

Перепелині яйця – користь, шкода, норма вживання

Перепелині яйця  вживали ще в Стародавньому Єгипті – згадки були знайдені археологами в папірусах єгиптян. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *