Home / Маски для волосся / Маска з желатину для волосся – ламінування вдома

Маска з желатину для волосся – ламінування вдома

Чому сьогодні все більш популярною стає маска з желатину для волосся? Далеко не всі можуть похвалитися хорошим здоров’ям шевелюри. І це цілком зрозуміло: неправильний режим харчування (коли їдять на ходу, всухом’ятку, в раціоні переважає фастфуд), стресові стани, погана екологія, регулярні фарбування, часте застосування фена, щипців. Ну , і ще один поширений фактор – спадковість. У підсумку жінки починають нещадну боротьбу з ламким, сухим, нездоровим волоссям. А на війні всі засоби хороші: у хід йдуть всілякі (часом абсурдні) народні методи, застосування усіляких дорогущих і не дуже професійних бальзамів, масок та інших нескінченних і витратних процедур. Ну і, звичайно, більшість жінок звертаються в різні салони в надії, що вже там-то їм обов’язково допоможуть.

Маска з желатину для волосся: ламінування

Маска з желатину для волосся – ламінування вдома

Сьогодні дуже популярна така оздоровча косметична процедура, як ламінування.

Суть цієї процедури в тому, що волосся покривають спеціальним складом, який може бути як кольоровим, так і безбарвним. У ламінуючі засоби не входять окислювачі. Кожен волосок в результаті обволікається захисною плівкою, що оберігає від жорсткого впливу зовнішніх факторів. Усі пошкоджені лусочки волосся згладжуються – зачіска стає гладенькою, легко піддається укладанню навіть вдома, набуває об’єм. А пофарбовані пасма надовго зберігають яскравий соковитий колір.

Маска з желатину для волосся: домашнє ламінування

Маска з желатину для волосся – чудовий спосіб ламінування вдома. Причому обійдеться набагато більш щадними витратами для вашого сімейного бюджету. Так, якщо ви досі перебували в упевненості, що желатин використовується виключно в кулінарії, то настав час розкрити для себе й інші дивовижні властивості цього натурального продукту.

Як діє маска з желатину для волосся

Желатин являє собою безбарвний або легкого жовтуватого кольору білок колаген, виглядає як в’язке прозоре желе. Одержують за допомогою перероблення сполучної тканини тварин. Саме білок укупі з протеїном відіграє важливу роль у зміцненні волосся і нігтьових пластин. Рекомендується також приймати всередину для тих же цілей.

При нанесенні желатину на волосся відбувається той же ефект, що і при ламінуванні: кожен волосок огортається живлючою прозорою плівкою, що захищає від шкідливих зовнішніх впливів. Треба відзначити, що на відміну від ламінування із застосуванням професійних засобів желатин до всього іншого живить ушкоджені пасма «живим» білком.

Позитивний результат помітний вже через 6 -7 днів. При регулярному використанні пасма помітно товщають, стають більш гладкими і блискучими, легко розчісуються, менше електризуються. Добре застосовувати желатинову маску для росту волосся. На відміну від масляних масок, які важко змиваються і течуть, маска з желатину для волосся легко піддається змиванню і добре тримається на голові.

Маска з желатину для волосся: рецепти

Маска з желатину для волосся – рецепт приготування не складний, доступний і з чудовим результатом. Кількість інгредієнтів розраховуйте виходячи з довжини і густоти своїх пасом. Даний рецепт розрахований на володарку волосся середньої довжини і густоти.

   желатин – 1 столова ложечка;

   гаряча водичка – 3 столові ложечки;

   бальзам для волосся – половина столової ложечки.

Наберіть 1 столову ложечку желатину, висипте в посуд з натуральних матеріалів, наприклад, скляний. Налийте 3 столові ложечки гарячої водички (але не киплячої). Акуратно і ретельно розмішайте до повного розчинення желатину і отримання однорідної маси. Залиште отриману суміш, щоб вона охолола.

Вимийте голову. Намастіть на мокре волосся зміцнюючий бальзам або маску. Після закінчення необхідного часу сполосніть голову, обсушіть м’яким рушником (без фанатизму, волосся повинні залишатися вологими).

Добавте в желатинову суміш половину столової ложечки бальзаму для волосся. Додавання бальзаму необхідне для полегшення змивання маски. Гарненько розмішайте до отримання однорідної консистенції і приступайте до основної дії.

Акуратно намащується маска з желатину для волосся на пасма, дотримуючись відступу на 2 см від корінчиків. Добре розподіліть по всім пасмам. Можна за допомогою дерев’яного гребінця з рідкими зубчиками. Надіньте на голову спеціальну шапочку або пакет, закутайте зверху рушником. Тримайте маску близько 40 хвилинок і можете змивати.

Маска з желатину для волосся та молока

Ще один чудовий варіант желатинової маски – із застосуванням молока. Вам знадобиться:

   желатин – 1 столова ложечка;

   молоко – півсклянки;

   бальзам – половина столової ложечки.

Алгоритм дій такий же, як і в першому рецепті. Розчиніть желатин в гаряченькому молоці. Додайте бальзам для волосся. Намастіть на чисте вологе волосся на 40 хвилинок. Надіньте шапочку або пакет. Добре сполосніть голову.


Check Also

Перепелині яйця – користь, шкода, норма вживання

Перепелині яйця  вживали ще в Стародавньому Єгипті – згадки були знайдені археологами в папірусах єгиптян. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *