Home / Дієти / Імбир для схуднення -нейтралізує надлишкову вагу

Імбир для схуднення -нейтралізує надлишкову вагу

Імбир – унікальний продукт, що володіє величезною кількістю цілющих властивостей. Дивакуватий корінь рослини сьогодні можна придбати в супермаркеті і використовувати в різному вигляді – сушеному або свіжому, додавати його в страви та напої. Завдяки додаванню такого інгредієнта їжа не тільки набуває пікантного смаку, а й стає кориснішим, адже імбир має протизапальну, антисептичну та ранозагоювальну дію. Крім того, споживаючи імбир для схуднення, можливо швидко розпрощатися із надлишковою вагою. Дізнайтеся в статті, як правильно використовувати імбир для схуднення, щоб в найкоротші терміни знайти ідеальну фігуру.

Імбир для схуднення – в чому користь

Імбир для схуднення -нейтралізує надлишкову вагу

Користь імбиру обумовлена, насамперед, його унікальним складом. Так, ця рослина містить вітамін А, вітаміни групи В і С, а також магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій, калій і цинк. Також, в імбирі міститься безліч амінокислот та ефірних олій.

Бореться з інфекціями. Імбир – незамінний помічник при лікуванні простудних захворювань. Цей продукт допомагає боротися з інфекціями, а також зміцнює імунітет.

Сприяє зміцненню серцево-судинної системи. Його споживання сприяє зниженню рівня холестерину, а також запобігає згортанню крові. Таким чином, імбир необхідно вживати в лікувальних цілях, наприклад, при тромбозі.

Підтримує жіноче здоров’я. Завдяки споживанню імбиру поліпшується гормональний фон. Також імбир допомагає в лікуванні хронічних запалень органів репродуктивної системи.

Імбир для схуднення: як нейтралізується надлишкова вага

Імбир для схуднення корисний як в свіжому, так і в сушеному вигляді. З метою схуднення та очищення організму використовується імбирний чай. Цей напій включається в раціон і вживається регулярно, але якщо Ви новачок у цій справі, починайте з невеликих доз.

Імбир для схуднення

   Імбир сприяє поліпшенню роботи травної системи. Цей продукт має легкий проносний ефект і допомагає легше засвоювати їжу.

   Імбир підсилює термогенез. Це процес вироблення тепла, сприяючий всім процесам, що протікають в організмі, серед них переварювання їжі, кровообіг і клітинний тиск.

   Імбир дає енергію. Імбир здатний позбавити від болю в м’язах і суглобах після занять спортом. Також, згідно з результатами численних досліджень, імбир для схуднення стимулює мозковий кровотік.

   Імбир контролює кортизол. Коли цей гормон виробляється в надмірних кількостях, це зупиняє процес розщеплення жирів. Завдяки споживанню імбиру запобігається вироблення організмом зайвого кортизолу.

Як вибрати імбир для схуднення?

Найкориснішим вважається молодий корінь імбиру. Відрізняється він тим, що його поверхня гладка, на відміну від шорсткої шкірки старших побратимів, а колір – бежево-золотистий.

Імбир для схуднення: як правильно готувати і пити чай

Пити імбирний чай слід невеликими порціями протягом усього дня, в ідеалі між прийомами їжі, але не відразу після їжі і не на голодний шлунок.

Імбир для схуднення: рецепт чаю

Вам знадобиться:

   1 літр водички;

   4 чайні ложечки зеленого або білого чаю;

   шматочок кореня імбир;

   половина лимона;

   лемонграсс або м’ята (за смаком).

Приготування:

   Імбир для схуднення пошкребти ножиком, нарізати тоненькими скибочками. Добавити лимонну цедру, залити 500 мілілітрами водички і варити 15-20 хв. (на слабкому вогні). Напій повинен настоятися близько 10 хвилинок, далі його потрібно процідити.

   500 мілілітрів чаю заварити в окремому посуді, далі його процідити і змішати з імбирним настоєм. Такий напій можна споживати як гаряченьким, так і охолодженим.

Імбир для схуднення: протипоказання

Незважаючи на те, що користь імбиру – незаперечний факт, цей продукт може і нашкодити, але за певних обставин. Так, від імбиру слід відмовитися в період вагітності та лактації. Також таку рослину не слід вживати людям, що страждають гіпертонією і вегето-судинну дистонію. При сечокам’яній хворобі імбир протипоказаний, оскільки має сечогінний ефект. Якщо Вас турбують захворювання ШКТ, утримайтеся від вживання цього продукту, про нього варто забути також при набряках і частих алергіях.

Пам’ятайте, зловживати імбиром не можна в жодному разі, адже занадто велика кількість такого продукту може спровокувати появу печії, діареї і роздратування ротової порожнини.

 


Check Also

Як схуднути до Нового року. Корисні поради дієтологів

До Нового року залишилося менше двох тижнів, а значить прийшов час терміново підготувати свою фігуру …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *