Home / Маски для обличчя / Маска з желатину: ефективний догляд за обличчям

Маска з желатину: ефективний догляд за обличчям

Як багато жінок мріє мати рівну, підтягнуту, гладку шкіру. Бажаючи дізнатися секрети молодості шкіри, ми не раз звертали свою увагу на креми з колагеном. На прилавках кожного продуктового магазину можна знайти гідний аналог дорогої косметики. Це желатин. Маска з желатину для обличчя здатна вирішити багато проблем шкіри. Сьогодні мова піде про желатин і його корисні для шкіри властивості.

Маска з желатину: як приготувати?

Маска з желатину ефективний догляд за обличчям

Основа для желатинової маски проста: столову ложечку желатину розбавити половиною склянки холодної водички. Через деякий час (від 10 хвилинок до години) желатин набубнявіє, ввібравши в себе всю водичку. Після цього розчинити набряклий желатин до рідкоподібного стану на водяній бані.

В основу маски можна взяти і іншу рідину, залежить від типу дерми або проблеми, яку ми вирішуємо з її допомогою.

Маска з желатину для обличчя – рецепти

Омолоджуюча маска з желатину

Для основи з’єднати 1 столову ложечку желатину з 2-ма столовими ложечками молока. Збите в піну яйце добавити в суміш, перемішати і намащувати на обличчя. Зняти, коли маска з желатину повністю засохне. Ця процедура допоможе скорегувати овал обличчя, підтягне «друге підборіддя».

У приготовлену основу додати потовчену м’якоть зрілого банана. Накласти рівно і залишити на обличчі на 20 або 30 хвилинок.

Очищаюча маска з желатину

У сукупності з активованим вугіллям, желатин бореться з чорними цятками і вуграми. Приготування основи в цій масці залежить від вашого типу дерми. При жирній або комбінованій шкірі для основи взяти яблучний або цитрусовий сік. Якщо дерма суха – молоко. Пропорції вказані вище в рецепті приготування основи. У остиглу до комфортної температури основу добавити дві потовчені таблетки активованого вугілля. Все грунтовно перемішати і намащувати на проблемні зони. Після висихання маску зняти.

Зволожуюча маска з желатину

У рецепті основи желатинової маски замість водички додаємо молоко, можна і вершки. Покладіть, якщо хочете, трохи меду або розтопленого вершкового масла. Намастіть рівно на обличчя і витримайте від 20 до 30 хвилинок. Маска з желатину дуже м’яка, зволожує і насичує дерму.

Ефект зволоження і ущільнення шкіри створить маска з гліцерином. В основу добавити гліцерину столову ложечку і один збитий яєчний білок. Час дії – 30 хвилинок.

Поживна маска з желатину

Додайте в желатинову основу по чайній ложечці розтопленого меду і соку лимона. Мед наситить шкіру корисними мікроелементами і необхідними вітамінами, а лимон надасть тонізуючу, загальнозміцнюючу дію. Змийте через 20 хвилинок.

Поживна маска з желатину для молодої дерми з апельсином. Готується як основа, тільки замість водички візьміть свіжовичавлений сік одного апельсина. Маска – вітамінний вибух для втомленої, потьмянілої шкіри.

Освітлююча, тонізуюча маска з желатину

Зробіть основу для маски з 2-х столових ложечок желатину і 3-х столових ложечок молока. Поки основа не загусла й охолола до комфортної вам температури, добавте в неї віджатий сік одного натертого огірка. Маску розподіліть по обличчю і потримайте 30 або 40 хв.

Ми привели вам готові рецепти масок для обличчя на основі желатину. Не бійтеся експериментувати, і, використовуючи пропоновану основу, сформувати власні засоби догляду.

Використовуйте, наприклад, фруктові інгредієнти:

Для сухої дерми – диня, авокадо, мандарин, абрикос, хурмя, агрус.

Для жирної дерми – малина, груша, вишня, грейпфрут, полуниця, журавлина.

Для нормальної дерми – виноград, апельсин, ківі, персик.

Можна додавати підходящі вашій шкірі ефірні олії, аптечні рідкі вітамінчики Е і А.

Маска з желатину- у яких випадках слід застосовувати маску?

Маска з желатину є прекрасним універсальним засобом для догляду за обличчям. Вона володіє підтягуючою, тонізуючою, відбілюючою, поживною і омолоджуючою дією.

Маска з желатину – показання для застосування:

Вікові зміни шкіри (зморшки, в’ялість шкіри, вікові плями);

Неоднорідність текстури шкіри – присутнє розширення пор, рихлість шкіри, знижений загальний тонус;

Чорні точки, вугри, легка закупорка сальних залоз;

Веснянки, пігментні плями.

У принципі, такі маски можна робити в кожному віці, але найбільш результативні вони для жінок, у яких проявляються перші зморшки, шкіра зріла, схильна до сухості.

Маска з желатину – рекомендації з нанесення і зняття маски

Наносити готову маску потрібно на чистеньке обличчя. Провести процедуру очищення можна улюбленим вами способом: скрабом, тоніком або паровою ванною.

Застосовувати маску можна на шкірі обличчя, шиї і в області декольте, тобто там, де вікові зміни найбільш помітні. Не варто накладати маску на шкіру навколо очей і поряд з губами – в цих місцях вона дуже чутлива і ніжна.

Поки маска з желатину накладена на обличчя, ви відчуєте стягуючу дію. Для того, щоб процедура справила необхідний результат, потрібно, щоб м’язи обличчя були розслаблені. Тому не варто розмовляти і посміхатися.

Маска з желатину – зняття маски

Знімати маску з желатину не просто. Не потрібно стягувати її з лиця, як звичайні маски-плівки. Ви можете злегка пошкодити шкіру. Краще всього, після закінчення часу впливу, змочувати желатин на обличчі гаряченькою водичкою, поки він сам не почне легко відходити від шкіри.

Після застосування маски подаруйте вашому обличчю контрастне вмивання – по черзі холодною та тепленькою водичкою. Ця процедура посилить загальний ефект.

Маска з желатину – унікальні властивості простого желатину

Ми звично використовуємо його в приготуванні деяких страв для додання їм желеподібного стану. І не знаємо, чому виходить такий ефект і як це можна використовувати в косметології.

Основний компонент желатину – розщеплений колаген, отриманий з натурального білка методом тривалої теплової обробки. Основа для приготування желатину – білкові складові тваринного походження (кістки, хрящі, сухожилля). Переваги «желатинового» колагену над колагеном в косметичних кремах саме в тому, що молекули його розщеплені. Вони мають особливість більш глибокого проникнення в шкіру.

У складі желатину – водичка і крохмаль, зола, жири і вуглеводи, макро і мікроелементи, амінокислоти і вітамінчики. Серед корисних речовин – фосфор, калій, кальцій, магній, натрій, залізо.

Тепер зрозуміло, що маска з желатину для обличчя володіє прекрасним ліфтинг-ефектом, живить і насичує дерму. Також, завдяки своїй структурі створює на дермі ефект маски-плівки, внаслідок чого шкіра добре очищається від прищиків, вугрів і проблемних «чорних цяток».

Завдяки такому багатому складу, маски на основі желатину вирішують багато проблем шкіри.

Тепер ви знаєте, що желатин – прекрасна альтернатива дорогим кремам з колагеном. Регулярне використання масок з желатинчиком для обличчя продовжить молодість вашої шкіри, додасть їй здоровий і доглянутий вигляд. Будьте красиві!


Check Also

Перепелині яйця – користь, шкода, норма вживання

Перепелині яйця  вживали ще в Стародавньому Єгипті – згадки були знайдені археологами в папірусах єгиптян. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *