Home / Маски для волосся / Маски для волосся з гліцерином – кращий засіб

Маски для волосся з гліцерином – кращий засіб

Гліцерин являє собою в’язку, прозору рідину, яка володіє приємним, трохи солодкуватим смаком. Вона повністю розчиняється у водичці. У хімії ця речовина є спиртом, що входять до складу багатьох жирів і рослинних олій. Використовується гліцерин для волосся в сучасній промисловій косметології (він входить до складу шампуню) і вдома. За допомогою цього чи то лікарського, чи то тепер уже косметичного препарату можна легко і швидко зробити найжорсткіші локони слухняними, освітлити пасма, усунути лупу. Головне – навчитися готувати маски для волосся з гліцерином вдома.

Чарівна сила маски для волосся з гліцерином

Маски для волосся з гліцерином - кращий засіб

Ті, хто вже включив гліцерин в свої домашні засоби по догляду за волоссям, по достоїнству змогли оцінити ефективність і дієвість цього препарату. Так як організми у всіх різні, реакція локонів також може бути неоднозначною і неоднаковою.

У більшості випадків все-таки спостерігається ефект одужання хворих пасом після курсу регулярних гліцеринових процедур.

Якщо постійно робити маски для волосся з гліцерином, то вони перетворюються чудесним чином:

   вони стають слухняними: тепер їх буде простіше укласти в найтугішу і складну зачіску – вони не будуть сипатися з неї і стирчати «півниками»;

   легко розчісується навіть після миття;

   перестають електризуватися;

   на дотик стають набагато м’якшими, ніж раніше;

   можна помітити, що вони швидше почали рости;

   на півтону можуть освітлитися;

   отримують сильне зволоження: стан сухих пасм істотно, помітно поліпшується;

   кінчики волосся перестають сіктися;

   поступово лупи стає менше, а незабаром вона і зовсім зникає.

Так от комплексно і благотворно впливає гліцерин на волосся. Всі ці чудові косметичні властивості препарату дозволяють ефективно його використовувати в домашній косметології.

Однак не варто забувати про те, що насамперед це – лікарський засіб зі своїми протипоказаннями і побічними ефектами, при недотриманні яких можна нашкодити власному волоссю, а не вилікувати їх.

Знання всього декількох нюансів допоможе зробити гліцерин безпечним і максимально корисним для догляду за локонами.

Маски для волосся з гліцерином: інструкція із застосування

Гліцерин – лікарський засіб дуже м’якої дії, тому багато хто помилково вважає, що протипоказань для його зовнішнього застосування, як маски для волосся з гліцерином немає. Однак це не так: у інструкції до препарату прописано, що не можна використовувати його при індивідуальній непереносимості. Якщо організм реагує на гліцерин алергічною шкірною реакцією, це може призвести навіть до важко виліковного набрякну Квінке. Тому не можна ставитися до цього засобу занадто легковажно, особливо при першому знайомстві з ним.

Маски для волосся з гліцерином: інструкція до препарату

   Фармакологічна дія. Потрапляючи в клітини, окислюється до утворення водички і вуглекислого газу. Перша речовина займається активним зволоженням сухих пасом, друге – очищенням від забруднень, токсинів і сальної плівки. У чистому вигляді гліцерин подразнює шкіру голови, тому його настійно рекомендується в масках для волосся розбавляти іншими інгредієнтами. Особливо добре він поєднується з ланоліном або вазеліном. Гліцерин знижує агресивну діюна пасма таких дратівливих компонентів домашніх масок, як цибульний сік, гірчиця, імбир, спирт, червоний перець.

   Показання до застосування. Лупа, себорея;

сухий тип волосся;

уповільнене чи зупинене зростання пасом;

неслухняні, кучеряві, жорсткі локони;

пошкоджені, посічені кінчики;

рижина в світлому волоссі.

   Спосіб застосування. Зовнішньо, у складі косметичних домашніх масок.

   Побічна дія. При занадто тривалому застосуванні маски для волосся з гліцерином – можуть спостерігатися проблеми з кровообігом і висипання на шкірі голови і обличчі.

   Протипоказання. Індивідуальна непереносимість, пошкодження шкірного покриву на голові (травми, розкриті гнійники, роздряпані від сверблячки ранки). При цьому можна абсолютно безпечно робити маски для волосся з гліцерином при вагітності і лактації – дані стани не є протипоказаннями для зовнішнього застосування цього унікального препарату.

   Форма випуску. Прозора рідина у флаконах найчастіше з темного скла.

   Умови зберігання. Зберігати засіб краще в темному, сухому місці при температурі не вище 25°С.

Поради щодо застосування маски для волосся з гліцерином

   Косметичні маски для волосся з гліцерином рекомендується використовувати переважно світловолосим красуням. При регулярному впливі цього препарату на пасма відбувається досить помітний освітлюючий ефект. Брюнеткам, шатенкам, нещодавно пофарбованим красуням таке оновлення колірної гами зачіски може не завжди виявитися до лиця.

   Перед нанесенням гліцеринової маски на волосся перевірте, чи не викличе вона у вас алергію. Для цього приготованим засобом злегка змастіть одну із найчутливіших ділянок свого тіла. Це може бути зап’ястя, шкіра біля вуха, внутрішній згин ліктя: де вам здасться найзручніше. Нанесіть, змийте через 10-15 хв., простежте за реакцією шкіри протягом 1-2 годин. Не буде ніяких змін – сміливо наносьте засіб на голову. З’явиться роздратування, висип, почервоніння, якісь плями – доведеться підшукати інший засіб для пом’якшення своїх локонів.

   Незважаючи на ту м’якість, з якою гліцерин діє на шкіру голови і саме пасма, він є досить активним препаратом. Тому настійно рекомендується використовувати його в масках в обмежених кількостях і не так часто, як хочеться. Використовуйте гліцерин виключно в тих дозуваннях, які вказані в рецепті, щоб не опинитися в заручниках у побічних ефектів цього лікарського препарату.

   Гліцерин можна активізувати в масках для волосся: злегка підігріти його на водяній лазні, як і багато інших інгредієнти подібних засобів (мед, кефір, олії). У теплому вигляді вони діють на шкіру голови більш активно.

   Сам гліцерин рекомендується вливати до складу маски наостанок, безпосередньо вже перед самим нанесенням на голову.

   Компоненти маски для волосся з гліцерином потрібно ретельно збивати щоб уникнути грудок, які згодом можуть істотно ускладнити процеси змивки і вичісування.

Правила нанесення маски для волосся з гліцерином

   Перед процедурою голову потрібно вимити з шампунем, просушити, не звертаючись за допомогою до фену. Перед нанесенням маски злегка зволожити водичкою.

   Етап 1. Занурте в приготований розчин кінчики пальців і почніть масажувати шкіру голови. Так ви будете втирати в неї активно діючі речовини. Масаж дозволить розслабити і розм’якшити шкіру, поліпшить кровообіг, що забезпечить більш глибоке проникнення компонентів у поверхневий шар дерми.

   Етап 2. Після 2-3 хвилинок такого самомасажу розподіліть гліцеринову маску рідкісним гребінцем безпосередньо по всій довжині волосся.

   Етап 3. Занурте в приготовлену суміш кінчики, не пропустивши жодного пасма.

   При довгому волоссі, щоб вони не вибивалися з-під утеплювального ковпака, їх краще заколоти на маківці.

   Гліцерин максимально активізується в теплі, так що обов’язково зробіть утеплення. Його можна спорудити навіть з целофанового пакета. Але краще використовувати для цієї мети поліетиленову душову шапочку. Теплий, махровий рушничок стане відмінним завершальним матеріалом для такого утеплення.

   Час дії гліцеринових масок для волосся – від 15 до 40 хвилинок.

   Змиваються засоби з гліцерином з волосся швидко, без клопоту, причому навіть без шампуню. Підсилити дію маски для волосся з гліцерином можна настоєм лікарської трави (ромашки, календули, кропиви, кореня лопуха, кори дуба), Розведеним у водичці для ополіскування в пропорції 1:5.

   Частота застосування вибирається індивідуально. При сильній сплутаності і жорсткості волосся рекомендується звертатися до таких масок по 2-3 рази на сім днів. Повний курс лікування становить 1-1,5 місяця. Якщо проблеми з шкірою голови і пасмами не так сильно запущені, враховуючи можливість передозування цього лікарського препарату, використовувати його можна раз на сім днів.

З такою докладною, поетапною інструкцією гліцерин стане не страшним лікарським препаратом, а простим і доступним засобом для догляду за проблемними волоссям. На маски з гліцерину не буде потрібно багато грошей або сила-силенна часу. При цьому результат завжди буде незмінно радувати всіх, хто вибрав гліцерин своїм помічником для оздоровлення пасом. Так як у чистому вигляді його не можна зовнішньо використовувати як косметичний засіб, його потрібно чимось доповнювати.

У цьому плані гліцерин також не створить проблем: це унікальна речовина, яка прекрасно поєднується з продуктами харчування, оліями (рослинними, косметичними, ефірними), травами.

Вибір рецепта гліцеринової маски для волосся – тільки за вами.

Маски для волосся з гліцерином: рецепти

Рецепти масок для волосся містять вказівку на те, яку проблему вони в змозі вирішити, – при виборі вельми цінного зауваження. Не забудьте уважно переглянути склад пропонованої маски: чи знайомі вам компоненти, чи доступні, чи не викличуть алергії.

Маски потрібно буде застосовувати єдиним курсом, при цьому бажано використовувати один і той же склад.

Для цього всі продукти повинні бути завжди у вашому розпорядженні, під рукою – на кухні або, в крайньому випадку, в магазині.

Маски для волосся з гліцерином: освітлення волосся

2 столові ложечки свіжих квітів аптечної ромашки залийте окропом (2 склянками), залиште в закритому вигляді настоюватися на пару-трійку годин. Остиглий, ретельно проціджений ромашковий настій перемішайте з вже заздалегідь підігрітим гліцерином (4 столові ложечки). Витримуйте маску не менше 40 хв.

Маски для волосся з гліцерином: для блиску волосся

Збийте яйце, підігрійте в різних ємностях гліцерин (1 столову ложечку), касторку (2 столові ложечки). Змішайте яйце з теплою касторовою олією, добавте гліцерин, яблучний оцет (менше половини чайної ложечки). Перемішайте.

Маски для волосся з гліцерином: для росту волосся

Збийте яйце, підігрійте в різних ємностях гліцерин (1 столову ложечку), мед, касторку (по 2 столові ложечки). Змішайте всі інгредієнти, додайте вручну віджатий сік лимону (1 столову ложечку).

Маски для волосся з гліцерином: зволожуюча маска

Бананову збиту м’якоть (2 столові ложечки) змішайте з пюре зі свіжого авокадо (1 столову ложечку). Поставте на водяні лазні мед (2 столові ложечки), гліцерин (1 столову ложечку), касторку з оливковою нерафінованою олією (по 1 чайній ложечці). Все перемішайте.

Маски для волосся з гліцерином: для посічених кінчиків

Збийте яйце, злегка підігрійте в різних ємностях гліцерин (1 столову ложечку), реп’яхову олію (2 столові ложечки). Змішайте інгредієнти, додайте яблучний оцет (1 чайну ложечку).

Маски для волосся з гліцерином: для жирного волосся

Збийте 2 білки, змішайте з медичним спиртом і розігрітим гліцерином (по 2 столові ложечки).

Маски для волосся з гліцерином: поживна маска

У різних чашечках на водяній бані розігрійте мед (2 столові ложечки), гліцерин (1 чайну ложечку). Спочатку змішайте мед, охолоджений сік алое (2 столові ложечки), далі добавте гліцерин.

Перевірте на власному досвіді, наскільки корисний гліцерин для волосся: він впорається на відмінно з неслухняними, впертими, жорсткими локонами. Дізнайтеся, як ефективно освітлити пасма з його допомогою і прибрати ненависну жовтизну з волосся. Звичайний лікарський препарат при правильному використанні виявиться унікальним косметичним засобом.


Check Also

Перепелині яйця – користь, шкода, норма вживання

Перепелині яйця  вживали ще в Стародавньому Єгипті – згадки були знайдені археологами в папірусах єгиптян. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *